Transparent
Inloggen
Sluiten

Edwin van der Sar: 'De noodzaak om te verkopen is er niet'

21 augustus 2020 20:04 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Edwin van der Sar: "De noodzaak om te verkopen is er niet"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Edwin van der Sar aan dat de club geen spelers hoeft te verkopen, ondanks dat Ajax vanwege de coronacrisis een hoop inkomsten misloopt. "Als we geen spelers meer verkopen betekent dat wel dat we een gat in de begroting hebben, want we gaan er altijd van uit dat we een bepaald aantal spelers van de hand doen. Dat kan dit jaar nog steeds gebeuren, maar van mij hoeft het niet perse", aldus Van der Sar. "Ik verkies sportief succes te allen tijden boven financieel succes. Bovendien hebben we een gezond eigen vermogen, waarde in de selectie en komt er jeugd door. De noodzaak om te verkopen is er dus niet."

De algemeen directeur vindt het dan ook geen probleem indien er niemand meer vertrekt. "We zullen dan wel een beetje moeten frutselen met de begroting, maar kampioen worden en ver komen in de Champions League, dat is wel waar we voor bezig zijn. Dat doen we graag met een zo sterk mogelijke selectie", zo geeft hij aan. "Als voor een speler de juiste kans voorbijkomt en hij vertrekt, het zij zo, maar daar moet wel het juiste bedrag tegenover staan. Dat heb ik al eerder gezegd: het is niet zo dat corona heeft toegeslagen en wij spelers nu voor de helft laten gaan. Dat is uitgesloten. We denken mee met spelers, maar het moet wel realistisch zijn."

Van der Sar geeft daarbij ook aan dat er voorlopig geen nieuwe spelers gaan komen. "Het zou onzinnig zijn voor Marc Overmars om nu een nieuwe eerste keeper te halen, een nieuwe nummer tien of een nieuwe linksback voor twaalf miljoen euro, omdat Andre, Donny en Nico er nog gewoon zijn", zegt hij daarover. "Ik heb Marc deze week gesproken en ook kort met Erik ten Hag bijgepraat. Zij zijn enthousiast over deze selectie: er is concurrentie, met ook jonge jongens die gretig zijn en willen aanhaken. Deze week is om uit te vogelen welke systemen je kan spelen en of er nog spelers zijn die op andere posities uit de voeten kunnen. Daar is de voorbereiding ook lang genoeg voor."

Meer op VI.nl




Tags

sar corona coronacrisis frutselen hag misloopt overmars perse systemen toegeslagen verkies vogelen voorbijkomt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Hij is flink gegroeid in zijn rol. Geldt ook voor Overmars. Mooi om te zien dat deze mannen zich meer focussen op het sportieve gedeelte, want sportief succes zorgt ook automatisch voor financieel succes; door zo ver mogelijk te komen in de CL krik je de waarde van je selectie op, want je bewijst dat de spelers op topniveau meekunnen en door de CL-inkomsten sta je financieel sterk en kun je hoge bedragen vragen, omdat verkopen niet noodzakelijk is.

Al met al goed bezig.
+2/-0

 
3 jaar geleden
En ben je aantrekkelijk voor sponsors. Want als je wint heb je.......?
+2/-0

3 jaar geleden
Onana, Nico en Beek behouden dit jaar zouden misschien wel de beste transfers kunnen zijn die Ajax kan maken.

Ben benieuwd wat het einddata is data de spelers eventueel weg mogen( de afspraak met Marc en Edwin)? Iemand?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Mag toch hopen, voor het begin van de competitie, je heb dan nog wel een maamd maar dan wil iedereen helemaal het onderste uit de kan.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.251 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal