Transparent
Inloggen
Sluiten

Marc Overmars: 'Geld uit Champions League gaat niet besteed worden aan transfers'

21 augustus 2020 00:45 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Marc Overmars: "Geld uit Champions League gaat niet besteed worden aan transfers"; image source: Pro Shots

Ondanks dat Ajax nu verzekerd is van ongeveer 40 miljoen euro vanwege de deelname aan de groepsfase van de Champions League zal dat geld niet gebruikt worden om de selectie te versterken. Dat geeft directeur voetbalzaken Marc Overmars aan tegenover De Telegraaf. "Het geld gaat niet besteed worden aan transfers. We zijn gaten aan het dichtfietsen, dat moet eerst gebeuren", aldus Overmars. "Wij zijn nu helemaal niet bezig met nieuwe spelers en heel tevreden met de huidige selectie."

Overmars is blij dat de groepsfase van de Champions League weer is behaald. "Het is het derde jaar op rij en dat is een mooie prestatie. Iedereen weet dat wij Champions League moeten spelen, daar is onze huishouding op afgestemd. Het is dus geen extra bedrag dat binnenkomt", zo geeft hij aan. "Je eindigt bovenaan in de Eredivisie en je voetbalt een karrevracht aan UEFA-punten bij elkaar voor Nederland. En toch waren we nog niet zeker van de poulefase, die zo belangrijk voor ons is. Ik zat natuurlijk gespannen naar die wedstrijd te kijken."

De directeur voetbalzaken is daarnaast ook blij dat er geen kwalificatiewedstrijden gespeeld hoeven worden. "We weten hoe het is om kwalificatierondes te moeten spelen. Als het goed gaat, is het prachtig. Het heeft bij ons zelfs uiteindelijk tot de Europa League-finale en de halve finale van de Champions League geleid. Maar je kunt er ook uitvliegen, zoals in het seizoen 2017/2018", zegt hij daarover. "Het vergt hoe dan ook heel veel van de trainer en zijn spelers. Het heeft ook veel impact op de voorbereiding. Door de winst van Bayern weten we nu in elk geval waar we aan toe zijn."




Tags

overmars besteed afgestemd bayern binnenkomt dichtfietsen eredivisie huishouding karrevracht nederland poulefase telegraaf uefa uitvliegen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
De man die absoluut niet weg mag bij Ajax, Overmars. Alleen maar goede dingen.
+7/-1

3 jaar geleden
Dit is beleid voeren met gezond verstand.
+3/-1

Logisch, corona is nog lang niet voorbij en hakt er genadeloos hard in bij een club als Ajax.
Mislopen resetten CL, ik denk 80% van het SC geld wat uiteindelijk terug geschoven moet worden, ook business plaatsen en skyboxen het gaat echt om vele miljoenen.
+1/-0

3 jaar geleden
Als hij tevreden is met de huidige selectie moet hij in een dwangbuis. Daar lopen meerdere spelers die het shirt van AJAX niet waard zijn. Pure middelmaat die Marcje voor veel teveel geld heeft gehaald. De tientallen miljoenen die betaald zijn voor miskleunen als o.a. Marin, Alvarez, Bandé (inmiddels verhuurd aan een degradant uit een nog kleinere competitie dan de onze) geven aan dat hij zijn eigen straatje probeert schoon te vegen.
+2/-10

 
3 jaar geleden
Nou, zo werkt dat in de voetballerij. Je hebt een paar succesvolle aankopen (die je voor 6 keer de aankoopprijs kan verkopen) en je heb een paar miskopen waar je verliest op maakt. Uiteindelijk heeft Ajax de afgelopen jaren door dit beleid (waar hij een hoofdrol in speelt) een mooi vermogen opgebouwd. Kortom financieel is Ajax als bedrijf gezond (en dat zegt wat tijdens de Corona-crisis). Er zijn jeugdspelers gekocht voor de toekomst, spelers met uitzonderlijke kwaliteit beloond met een beter contract (zodat ze langer blijven). Afgelopen jaren heeft Ajax meerdere titels binnengesleept, zichzelf Europees weer op de kaart gezet. Kortom, Overmars hoeft zijn eigen straatje niet schoon te vegen, wat mij betreft geef je Overmars een miljoenensalaris, hij is zijn eigen gewicht in goud waard!
+13/-1

 
3 jaar geleden
Dwangbuis?
Renemar, blijf aub respectvol,ondanks dat je het niet eens bent met hem.
Shalom
+7/-1

 
3 jaar geleden
Jij begrijpt er werkelijk geen hol van. Dat Ajax zo kneiter veel gekd heeft komt voor 60% door Overmars zijn visie, bekwaamheid en slimmigheid.
Dat je de afgelopen jaren 50 miljoen aan miskopen hebt maar spelers verkocht hebt voor meer dan 300 miljoen, moet ik het voor je uitrekenen?
Soms heb je een paar miskopen nou en, trek jij maar snel die dwangbuis aan van Overmars.
+13/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
En toch ben ik het met renemar eens. Jullie hebben het over hoeveel geld hij binnen heeft gehaald, maar we zijn een voetbalclub en geen beleggingsmaatschappij! Miskopen gebeuren helaas, maar om dan die spelers te behouden ipv door te selecteren is trekken aan een dood paard. Spelers als Marin, Alvarez en Magallan passen gewoon niet in het systeem noch hebben ze de intrensieke technische en tactische kwaliteiten van een Ajax speler en zullen ook nooit dermate verbeteren dat ze wel het niveau gaan halen dat we willen zien. Ze verdienen meer dan jeugdspelers, maar staan in de pikorde onder hen. Hun salaris kan beter besteed worden en de jeugdspelers worden niet in de weg gelopen door matige aankopen. Aankopen moeten duidelijk iets toevoegen wat in de jeugd niet beschikbaar is, en dat is bij de genoemde aankopen niet het geval. Wellicht is de aanwezigheid van deze spelers ook één van de redenen dat het verlengen van jeugdspelers langer duurt?

Niet alles wat Overmars aanraakt veranderd in goud. Velen zien alleen de dingen die goed gaan, of willen alleen die dingen zien. In de top meedoen is niet alleen de successen vieren, maar ook de fouten analyseren en corrigeren.
+2/-9

 
3 jaar geleden
Maar zolang dit spelers er nog zijn, is het dan heel verstandig om nu veel geld uit te geven?
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zeg toch ook dat er doorgeselecteerd moet worden. Je verlies nemen en door met spelers die wel beter kunnen worden.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Door nu nieuwe spelers te halen, zonder iemand die eerst verkocht wordt?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Elk jaar wordt er door geselecteerd. Sommige krijgen nog een kans. Sommige niet. Sommige worden verhuurd. Al met al doet Marc Overmars het uitstekend. Elke grote club heeft spelers die om 1 of andere reden niet renderen. Maar voorlopig ben ik weer blij en trots met de prestaties van ons aller AJAX. Hulde voor Marc Overmars.
+3/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Het is gewoon niet correct om een TD te beoordelen op een + en - lijstje.
Dat een speler mislukt bij Ajax ligt gewoon niet altijd aan de speler zelf. De omstandigheden kunnen voor die speler zo enorm veranderd zijn dat er iets mentaal met die speler gebeurd.

Een goed voorbeeld is Magallan. Spelers bij Ajax worden gescout op een bepaald profiel. Het hele proces rond Magallan heeft twee jaar geduurd en hij is door verschillende scouts bekeken. Die hebben het echt niet allemaal verkeerd gezien. Het kan goed zijn dat die scouts het helemaal niet zo verkeerd hebben ingeschat, maar dat het profiel tussentijds is gewijzigd door allerlei oorzaken.

Het CL succes is nou ook niet bepaald van te voren voorspeld geweest. Tot en met de halve finale zaten er een behoorlijk aantal toevalligheden in, en voor hetzelfde geld hadden we er gewoon in de groepsfase al uit gelegen.

Ruwweg zeggen de specialisten dat er twee kalenderjaren voor staan voordat een Ajax aankoop zijn waarde gaat bewijzen. Een ander voorbeeld is Zakaria Labyad. Die staat toch nu zeer behoorlijk te ballen, maar was al door iedereen afgeschreven.

En de laatste factor is opportunisme. Hoe vaak komt het voor dat Ajax een speler misloopt waarvan de supporters zeggen "nou, dat risico had ik maar genomen". Magallan speelde op het moment dat wij al twee jaar achter hem aanzaten de finale Copa Libertadores voor wereldwijd 500 miljoen mensen. Bande was op het moment dat wij hem kochten dé revelatie van het Belgische voetbal. Dat pakt uiteindelijk niet goed uit, maar het is wel... euh.. vrij kinderachtig om vervolgens de te verwijzen naar Upemecambo (RB Leipzig) die vanuit het tweede van Valenciennes is gekomen.

En dan vergeten we nog het lijstje met spelers waar Overmars mee bezig is geweest, maar die het uiteindelijk niet zijn geworden.

Overall (los van wat er nu in de selectie zit) kun je echt onmogelijk zeggen dat Overmars en vd Sar een slechte job hebben geleverd. Dat is ongeveer hetzelfde als zeiken op je vrouw omdat ze 5 losse rode uien koopt in plaats van een netje, terwijl je zelf gewoon nooit een koekenpan hebt aangeraakt.

En je kunt natuurlijk zeggen dat Ajax geen bank is en dat geld op het veld hoort te staan, maar Ajax had al 6x failliet kunnen zijn. Dan had er helemaal niets meer op het veld kunnen staan.

Geld op de bank is wel degelijk een belangrijk onderdeel op succes.
+3/-1

 
3 jaar geleden
Idd. Geld op de bank = geen noodzaak te verkopen = een perfecte onderhandelingspositie.
+1/-0

3 jaar geleden
Zeer verstandig, het duurt nog wel even voordat dit geld op de rekening van Ajax wordt overgemaakt. Dat gebeurt pas aan het eind van het seizoen en ik denk dat de fiscus ook nog wel zijn tanden erin wil zetten. Blijft er wat minder over. Je zag wat er gebeurde met onze vrienden uit rotterdam, gaven die centen die ze niet hadden meteen uit en nu zitten ze op zwart zaad.
+1/-0

3 jaar geleden
"Wij zijn nu helemaal niet bezig met nieuwe spelers en heel tevreden met de huidige selectie" Hieruit kan je wel concluderen dat Suarez niet gehaald gaat worden.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik zou toch een goede spits kopen,Traore si nog niet geschikt en Hunter wordt oud.
+1/-0

3 jaar geleden
Er staat ook dat het geld uit de CL niet gebruikt gaat worden voor transfers. Geld dat je ontvangt uit transfers kan bijvoorbeeld weer wel gebruikt worden voor aankopen. Tis maar hoe je het bekijkt en wat er ook door wie wordt geroepen in de voetballerij, we weten allemaal wel hoe dat in de praktijk uiteindelijk verloopt ;-)
+3/-0

3 jaar geleden
Doorselecteren hoort er ook bij.
Dat gebeurt te weinig.
De selectie is te groot.
Dat is de grootste reden van Overmars om niet nóg meer spelers te halen.
Daarom zullen er spelers weg moeten die niet voldoen of ooit zullen voldoen.
Neem je verlies.
Ajax heeft het geluk dat ze geld genoeg hebben. Dan kun je ook sneller doorschakelen. Je eigen grote talenten hebben de grootste kans dat ze slagen. Ik kijk elke dag of Hansen, Taylor etcetera hun contracten al verlengd hebben. Dit zou dan veel minder lang duren. Het schijnen supertalenten te zijn. Waarom dan nog buitenlanders halen ? Supersupertalenten bestaan niet.
+1/-1

3 jaar geleden
Als Overmars zou zeggen dat het geld gebruikt gaat worden voor transfers drijft dit de prijs op voor toekomstige aankopen.
Dat dit geld niet besteed wordt voor transfers en hij niet bezig is met nieuwe spelers moet hij wel zeggen.
Zoals al aangeven niet alles veranderd in goud maar hij is goed bezig in mijn optiek!
+1/-1

3 jaar geleden
Dat is niet leuk meer de plussen en de minnen vliegen rond in de Arena terwijl Ajax bezig is om Salzburg te verslaan op ziggo . Ik ben fox trouw gebleven en moet dus betalen. Misschien had Overmars een hoop fans blij kunnen maken, Och wat schrijf ik nou
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.252 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal