Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax presenteert jubileumshirt voor Europese duels

20 augustus 2020 10:32 - Ajax.nl

Een dag nadat Ajax verzekerd is van deelname aan de groepsfase van de Champions League heeft de club het (uit)tenue gepresenteerd waarin de Europese wedstrijden gespeeld gaan worden. Het shirt is een eerbetoon aan de eerste Europa Cup 1-overwinning, komend seizoen precies 50 jaar geleden. Onder het logo is daarom een gouden lauwerkrans te zien met het getal '50' in het midden, terwijl in de binnenkant van de nek de datum 02.06.1971 te vinden is. Dat was de dag waarop Ajax in Londen te sterk was voor Panathinaikos.

Door een subtiel contract tussen donkergrijs en zwart blijft de iconische baan in het midden van het shirt zichtbaar en blijft daarmee de connectie met het klassieke Ajax-tenue behouden. Daarbij zijn verschillende gouden details toegevoegd aan het shirt. Het broekje en de sokken zullen ook in het goud zijn.

Meer op Ajax.nl




Tags

jubileumshirt tenue baan binnenkant connectie donkergrijs eerbetoon getal goud iconische lauwerkrans logo londen panathinaikos sokken subtiel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Op zich leuk bedacht, maar ik zie vooral een zwart shirt met gouden reclames (ziggo, strepen). Die hadden wel wat subtieler gemogen.
+1/-1

3 jaar geleden
Waarom dan zwart? Ik krijg zelf altijd het gevoel dat juist de opvallende shirts helpen bij wat flitsendere wedstrijden van onze kant.
+1/-2

 
Uitshirt van 18/19 was toch ook soort van zwart?
Daar verloren we geen 1 uitwedstrijd mee in de CL, en dat waren incl voorrondes 9 wedstrijden.
Ik vind het een super vet shirt, lijk me ook gewoon heerlijk om casual te dragen op een gewone dag, dat ga ik met dat andere uitshirt echt niet doen.
+4/-0

3 jaar geleden
Nou niet bepaald een denderend shirt.
Mijn mening.
+1/-1

3 jaar geleden
Ik vind dit shirt wel even een stukkie mooier dan dat vaalblauwe gedrocht wat als 2e shirt fungeert.
+3/-0

3 jaar geleden
Doet me denken aan het shirt van 18/19
IK vind hem wel mooi.
Mooier dan ons nieuwe uitshirt
+1/-0

3 jaar geleden
Mooiste uitshirt ooit wat mij betreft!
+1/-0

3 jaar geleden
Die is echt mooi. De details zijn erg goed
+1/-0

3 jaar geleden
Mooi shirt maar lijkt wel heel erg op het uitshirt van Real Madrid van afgelopen seizoen.
+1/-0

3 jaar geleden
Op zijn AJAX geregeld dit, heel mooi shirt, meteen de website van de fanshop plat, lange rijen, online al uitverkocht en in de fanshops voor volwassen maten nagenoeg uitverkocht. De werkenden zitten er weer naast. Ze hadden van tevoren kunnen weten dat dit storm zou lopen, maar te weinig webshop capaciteit, te weinig voorraad. Echt weer typisch slecht geregeld dit.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord frankrijk gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa sutalo zucht