Transparent
Inloggen
Sluiten

Gerald Vanenburg keert terug bij Ajax

10 augustus 2020 21:10 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Gerald Vanenburg keert terug bij Ajax; image source: Pro Shots

Ajax meldt via de officiële website dat Gerald Vanenburg terugkeert bij de club. De voormalig middenvelder kwam als speler voor Ajax tot 209 officiële website en zal nu Ajax O17 en Ajax O18 gaan ondersteunen met techniektrainingen. "Ajax heeft fantastische jeugd en ik heb een goed gevoel bij de club", aldus Vanenburg. "Ajax was de droomclub van jonge voetballers en een grote naam. De club had en heeft een grote aantrekkingskracht."

Vanenburg gaat verder: "Ik was zelf 14 jaar toen ik naar Ajax kwam. Mijn jeugdtrainers waren Dirk de Groot, Rob Been sr en Nol Boerkoel en ik speelde met jongens als Sonny Silooy en John van ’t Schip in een team. We hadden een heel goed elftal en het was uniek dat 3, 4 jongens het eerste haalden. Dat is nu ook de uitdaging. Zoveel mogelijk jongens naar het eerste brengen."

Ook Vanenburg weet dat Ajax een stapje voor heeft op de andere clubs. "Het voordeel van Ajax is dat ze de toptalenten kunnen halen. Ik ben nu techniektrainer van de O17 en O18 en we kunnen door het hoge niveau tot diep in de details werken", zo geeft hij aan. "Want in een wedstrijd maar ook op een training moet iedere bal goed zijn. Dat kan de club in de Champions League 20 tot 30 miljoen schelen. Die techniek kan je trainen. Het is een stuk belangrijker dat een speler de bal goed aanneemt onder druk dan als hij alle tijd heeft. Dat moeten we ze standaard aanleren."

Meer op Ajax.nl
Tags

vanenburg gerald aanleren aanneemt aantrekkingskracht boerkoel droomclub jeugdtrainers nol schelen silooy sonny techniektrainer techniektrainingen toptalenten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Was in mijn jeugd mijn idool. Was zo jammer dat tie naar psv vertrok. Een genot om naar te kijken. Fabelachtige techniek.
+1/-0

3 jaar geleden
Goede beslissing!

Ik zie nog wel eens beelden van hem terug, het was een "grote meneer" in zijn tijd.
+1/-0

3 jaar geleden
Technisch de meest vaardige speler die we gehad hebben, en die zijn techniek ook nog eens in praktijk bracht.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik schrok me rot, dacht dat ie terugkomt als speler.

Maar welkom!
+2/-0

 
3 jaar geleden
Is wel meteen de beste van Lucky Ajax.
+3/-0

3 jaar geleden
Mooi dat hij terugkomt.
Een functie als jeugdtrainer lijkt me hem op het lijf geschreven.
+1/-0

3 jaar geleden
Dat moet ik toch even verwerken, Vanenburg terug Hij had niets meer met Ajax? Welkom Gerald.
+1/-0

3 jaar geleden
Het is allemaal zo makkelijk .zo begin je als ajacied dan ben je weer een echte psv er en voor dat je het weet ben je weer een echte ajacied! Wij als supporter hebben het een stuk moeilijker, eenmaal een wit rood hart ,dan heb je dat toch voor altijd!
+2/-0

3 jaar geleden
Tsja. Leuk voor Vanenburg natuurlijk. Maar ik blijf denken dat we gewoon de beste trainers moeten vinden voor de club, of ze nu uit Amsterdam, China of zelfs Rotterdam komen. Ikzelf zou als Ajax voor totale topsport gaan; maar ja, het is ook leuk om een vriendenclubje te hebben.
+1/-0

3 jaar geleden
12 jaar niks meer als trainer gedaan... Heb toch mijn twijfels dan...
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson