Transparent
Inloggen
Sluiten

Definitief: Beste Champions League-ticket van Nederland voor Ajax

9 augustus 2020 23:58 - UEFA.com
Foto: Pro Shots

Definitief: Beste Champions League-ticket van Nederland voor Ajax; image source: Pro Shots

Ajax krijgt definitief het beste ticket voor de Champions League van de Nederlandse clubs. Het was nog niet helemaal zeker omdat AZ in beroep was gegaan tegen de beslissing van de KNVB. De UEFA heeft nu echter de clubs bekend gemaakt die maandagmiddag in de koker zitten als er wordt geloot voor de voorrondes. AZ is een van de zes ploegen die in de tweede voorronde van de niet-kampioenen zal beginnen aan het Europese seizoen. Dat betekent automatisch dat Ajax zoals verwacht het beste ticket heeft gekregen. Als Olympique Lyonnais de Champions League niet wint op zondag 23 augustus betekent dat bovendien directe kwalificatie voor de groepsfase.

Meer op UEFA.com


Tags

nederland beroep kampioenen knvb koker kwalificatie lyonnais uefa voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Wat heeft dat AZ zich voor lul gezet zeg. Ik hoop dat ze de groepsfase niet halen, des te hoger je de pot met tv gelden voor Ajax.
+6/-1

 
2 maanden geleden
Ik hoop ook dat ze de groepsfase CL niet halen, maar dan omdat ik vind dat ze meer punten kunnen pakken in de EL. In de CL zie ik ze het niet redden.
+2/-0

2 maanden geleden
Dat AZ nog actie heeft ondernomen na weken van van twijfel om dat te doen is nog het meest lullig. Ze hebben zich bestuurlijk gewoon belachelijk gemaakt. Dat ze kans zouden maken was daarom bij voorbaat al nihil.
Ajax in de Champions leage en AZvoor de Europa leag is het beste voor het Nederlandse voetbal.
De beste clubs van Nederland dienen Europa in te gaan.
Daarbij hoort AZ ontegenzeggelijk.
+5/-1

2 maanden geleden
AZ heeft Ajax proberen te naaien op een slinkse manier. Ik zou dus vanuit Ajax ook hard gaan spelen naar AZ toe. Geen Europese plaatsing? Jammer joh! Het gevoel van ‘we zullen de opbrengsten een beetje afstaan naar de andere clubs die het hard nodig hebben’ is nu wel weg. Jullie waren toch de nummer 1? Laat het maar zien dan in de voorrondes CL.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Op zich een leuk verhaal. Maar AZ gaat ook geld in dat 'we zullen de opbrengsten een beetje afstaan' fonds storten, dus daar ga je ze echt niet mee raken, even los van mijn mening dat je gewoon boven deze onzin uit Alkmaar moet staan
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ja, daar storten ze geld in mits ze zich überhaupt plaatsen voor Europees voetbal. En dat moet ik nog maar zien! Aan de ene kant moet je boven deze onzin uit Alkmaar staan, maar aan de andere kant ziet AZ dit gewoon als ‘business’. Dan mag je je als Ajax ook wel harder (zakelijker) opstellen. In ieder geval kunnen we deze wanhoopspoging achter ons laten!
+2/-0

2 maanden geleden
Ik begrijp werkelijk niet waarom AZ denkt dat het recht heeft op ons ticket.

De regels zijn duidelijk aan het begin van het seizoen. KNVB heeft bepaald dat tickets verdeeld worden op basis van huidige ranglijst. Hoe simpel wil je het hebben?

Gelul over onderling resultaat is totaal niet relevant.
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.013 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez anthony athony barcelona belasting boer corona fier hag heropvoedingskampen heyman jong koen kudus labyad marin martinez moedwillig noteren ofwel oranje overmars post potter promes renemar robbertb rodytur suarez tadic