Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Er komt een moment dat we aan onszelf moeten denken'

3 augustus 2020 11:02 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Erik ten Hag: "Er komt een moment dat we aan onszelf moeten denken"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Erik ten Hag aan dat hij rekening houdt met een mogelijk vertrek van Donny van de Beek, André Onana en Nicolás Tagliafico. Ajax wil hierbij echter wel zelf de touwtjes in handen houden. "Er zijn goede afspraken gemaakt. Er komt een moment, als al onze opties voor alternatieven weg zijn, dat we aan onszelf moeten denken", aldus Ten Hag. "Wij kennen de wensen van de spelers en weten wat voor afspraken we hebben. Daar gaan we op een respectvolle manier mee om. Zoals dat eerder ook met De Ligt, Frenkie de Jong, Ziyech en Veltman is gebeurd. De spelers weten dat Ajax een betrouwbare partner is, maar andersom moeten de spelers ook de belangen van Ajax meewegen."

De terugkeer van Maarten Stekelenburg heeft ook te maken met een mogelijk vertrek van Onana. "We willen hem graag nog een jaar houden, maar er is altijd een mogelijkheid dat er iets op gang gaat komen en dat hij nog vertrekt. Dan hebben we er een ervaren keeper achter zitten", zo geeft de trainer aan. "Een keeper die in het profiel van Ajax past, kwaliteit kan brengen en ontzettend veel ervaring in zijn bagage heeft zitten. Daarop hebben we geanticipeerd. Wat niet wil zeggen dat we geen andere keeper meer halen als André gaat. Dan willen we uiteraard nog een keeper erbij halen. Maar met Maarten zijn we in ieder geval voorzien."


Discussieer mee op de forums


Tags

hag onana bagage beek geanticipeerd jong meewegen respectvolle stekelenburg tagliafico telegraaf touwtjes veltman ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Stekelenburg als mogelijke vervanger Onana, slechtste idee in jaren. Hoop dat Onana blijft en anders een nieuwe aantrekken. De achterhoede is wat mij betreft echt van bedenkelijk niveau.
+3/-1

2 maanden geleden
Met de Steek erachter hoef je geen paniek aankopen te doen. Hij is het echt niet verleerd. Kun je eventueel met de winterstop nog een andere keeper kopen
+1/-0

2 maanden geleden
Steek is gewoon een goeie en degelijke doelman, niets mis mee. Ik vind het heel slim dat we hem terug gehaald hebben. Ervaren, en kijk eens naar buffon, keepers gaan lang mee en zoals Gengar al zei, hij zal t echt niet verleerd zijn.
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Heeft sinds 2013, zijn tijd bij Fulham tot heden 57 wedstrijden gekeept, 57!! in 7 jaar tijd. Hoe kan je nou zeggen dat hij het niet verleerd is? Ik heb hem niet zien keepen omdat hij dat nooit meer doet kennelijk. Dit is gewoon ergens binnen Ajax een vriendendienst kan niet anders.
Als 2e doelman moet je gewoon een jonge talentvolle keeper hebben. Niet een oud keeper van 37 jaar.
Zelfde voor de verdediging.
Dacht dat Ajax een hoger niveau wilde aantikken? Als je er in de verdediging ook niks bij haalt zit je gewoon op niveau EL. Schuurs en Timber zijn goede talenten maar draaien niet zomaar mee in een hoog niveau. Dat kan en mag je ook niet verwachten van ze.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Ik ben tevreden met Stekenlenburg als 2e keeper, maar eens met je, als Onana vertrekt moet er een nieuwe keeper bij die in principe Stekelenburg zal verslaan als eerste keeper. En Stekelenburg zal vast zelf ook nog wel een bijdrage kunnen doen?

Maar als Onana weggaat en Stekelenburg met Scherpen laten uitvechten bv wie doelman wordt zou een blunder zijn van Ten Hag en Overmars. In dat geval haal Bizot. Met Bizot speel je of safe en heb je een goede doelman voor de komende 5 jaar. En Maarten houdt hem scherp.
+1/-0

2 maanden geleden
Stekelenburg is in ieder geval beter dan de rest van de keepers na Onana.
Bij verkoop van Onana is dit een groter verlies voor Ajax 1 dan Ziyech en Veltman bij elkaar.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Hoe weet jij dat? Amper gekeept in 7 jaar.
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aannames alvarez anthony athony barcelona belasting boer donvito fier gecharmeerd hag heropvoedingskampen heyman jong koen kudus labyad marin martinez noteren ofwel overmars post potter promes renemar rodytur schuurs suarez tadic