Transparent
Inloggen
Sluiten

Zondag ondertekening contract GBA-Ajax?

13 mei 2000 13:58 - GBA

Verslaggever: M

Naar alle waarschijnlijkheid zal zondag het contract worden getekend tussen Germinal Beerschot Antwerpen en Ajax, waardoor Ajax officieel een meerderheidsbelang van 51% in de Belgische fusieclub zal hebben. Dinsdag besloten de Amsterdammers na topoverleg met de verantwoordelijken van GBA om de optie op een groter belang in de club te lichten. De verwachting is dat de komende week alles openbaar wordt gemaakt.

Ondanks de overname wil GBA zijn eigen identiteit bewaren. De clubkleuren, logo en de naam van de club zullen dan ook niet veranderen. Wat wel verandert is de bestuurlijke bezetting van de Antwerpse vereniging. Van de 7 bestuurders zullen er 4 uit Nederland komen, waaronder Bob-Jan Hillen die de rol van manager op zich gaat nemen.

De Belgische voetbalbond heeft te kennen gegeven op voorhand geen problemen te hebben met de overname van GBA, alhoewel de constructie nog wel zal worden onderzocht. Op europees vlak kan de overname nog wel tot problemen leiden. Door een uitspraak van de UEFA in 1998 mogen twee clubs die dezelfde eigenaar of commerciele belangen hebben niet in dezelfde Europese beker aantreden. Deze regel is ingevoerd om elke vorm van belangenverstrengeling te voorkomen.

Meer op GBA
Tags

gba overname ondertekening aantreden alhoewel antwerpen antwerpse beerschot belangenverstrengeling clubkleuren constructie eigenaar fusieclub germinal hillen identiteit logo nederland openbaar topoverleg uefa verantwoordelijken voorhand waarschijnlijkheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.211 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen elsimao etv farioli hato henderson inverted janse kaplan kiki kroes linkspoot pasveer quido ramaj rechterpoot rechtspoten rulli sevic sosa sutalo traore tweebenig vojvodina wijndal