Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax vrijwel zeker in pot drie tijdens loting groepsfase Champions League

26 juli 2020 20:44
Foto: Pro Shots

Ajax vrijwel zeker in pot drie tijdens loting groepsfase Champions League; image source: Pro Shots

Nu de meeste competities in Europa zijn afgelopen wordt langzaam meer duidelijk welke ploegen actief zullen zijn in de Champions League komend seizoen en wordt ook grotendeels duidelijk welke clubs in welke pot zitten tijdens de loting van de groepsfase. Ajax zal vrijwel zeker in pot 3 terecht gaan komen. Pot 1 is gereserveerd voor de landskampioenen van de zes hoogste landen op de UEFA coëfficiëntenlijst met de winnaar van de Champions League en de winnaar van de Europa League. De overige potten worden ingevuld op basis van clubcoëfficiënt en Ajax lijkt daarin net te kort te komen voor een plek in de tweede pot.

Er is echter nog wel een kleine kans dat Ajax alsnog in pot twee terecht zal komen. Daarvoor moet Manchester United of Shakhtar Donetsk de Europa League winnen, terwijl Real Madrid, Juventus, Bayern München of Paris Saint-Germain de Champions League moet winnen. Bovendien mag Benfica zich niet kwalificeren voor de groepsfase. De Portugezen moeten twee voorrondes spelen om kans te maken op een plek in het Miljoenenbal.

Overigens is Ajax ook nog niet helemaal zeker van een directe plek in de groepsfase. Als Napoli of Olympique Lyonnais de Champions League wint, zal Ajax uit moeten komen in de laatste voorronde omdat beide ploegen zich niet via de eigen competitie hebben gekwalificeerd voor de Champions League. Sinds de start van de Champions League in het seizoen 1992/1993 is het echter pas één keer voorgekomen dat de Champions League-winnaar zich niet via de eigen competitie kwalificeerde.
Tags

bayern benfica clubcoefficient coefficientenlijst donetsk gekwalificeerd juventus kwalificeerde landskampioenen lyonnais madrid miljoenenbal napoli potten shakhtar uefa voorgekomen voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden (gewijzigd)
Hoop externe factoren dus. Gewoon een goede selectie samen stellen en knallen maar.
+1/-0

12 maanden geleden
Dat we als alles goed ga een keer rechtstreeks de CL in mogen is al een enorme winst.
Overigens compleet zelf verdient, vorig jaar zelfs nog 10 punten gepakt in de groepsfase ondanks het bedrog van Londen.
Als we de laatste 5 jaar Europees net zo gepresteerd hadden als al die andere grootbekken uit dit land stonden we op de ranking nu onder Slovenië ofzo.
Zo'n Psv ook, hebben in 8 jaar tijd 1 keer overwintert en dan heb ik het ook over de EL waar dat elk jaar 32 clubs doen.
Over AZ nog maar te zwijgen, zo'n respectloos zooitje heb ik nog nooit gezien.
Maargoed loten moet je toch geluk bij hebben, of je nou in pot 2 of 3 zit.
Ajax komt meestal zelfs beter uit de verf tegen een iets grotere naam zoals bijvoorbeeld een United of Chelsea dan een stuge ploeg als Shakhtar Donetsk uit pot 3
+4/-0

 
11 maanden geleden
Euh, die achterstand in coefficientie punten hebben we zelf opgelopen doordat we een jaar of 10 niet eens door de eerste of tweede voorronde kwamen.

Het ligt niet altijd alleen aan de ander :-)
+1/-0

 
11 maanden geleden
Jij weet dat de coefficientie ranglijst over de laatste 5 jaar word berekend?
+2/-0Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.776 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

basten blind bloed boer counters duitsland dumfries fier frankrijk gravenberch griekenland ijsland ingeslepen jong koeman koen malen marwijk nederland oekraine oostenrijk oranje pit portugal schipahoy schotland spelbos spelersmateriaal spurs timber