Transparent
Inloggen
Sluiten

Supporterscollectief Nederland: 'Zeer teleurgesteld in wedstrijden op zaterdagmiddag'

Foto: Pro Shots

Supporterscollectief Nederland: "Zeer teleurgesteld in wedstrijden op zaterdagmiddag"; image source: Pro Shots

Waar de KNVB bij de bekendmaking van het concept programma aangeeft dat er onder meer overleg is geweest met Supporterscollectief Nederland, een samenwerkingsverband van supportersverenigingen in Nederland, geven zij juist in een verklaring aan zeer teleurgesteld te zijn in de voetbalbond. Reden hiervoor zijn de wedstrijden die op zaterdagmiddag om 16:30 uur gespeeld gaan worden. "Wij hebben ervoor gepleit de animo voor dit tijdstip eerst goed te onderzoeken. Dat is niet gebeurd", aldus voorzitter Matthijs Keuning. "De KNVB heeft wel nog expliciet aan clubs gevraagd hoe ze over deze tijd denken, waarop een ruime meerderheid akkoord gaf. De nieuwe tijd gaat ten koste van de tweede wedstrijd op het populaire tijdstip van zaterdagavond 20:00 uur."

Keuning vindt het ongepast dat clubs dit tijdstip hebben doorgevoerd zonder in veel gevallen overleg te hebben met de eigen achterban. "Supporters nemen een seizoenkaart in de veronderstelling op zaterdagavond of zondagmiddag naar het stadion te gaan, maar missen nu mogelijk al één wedstrijd omdat ze op zaterdagmiddag werken of zelf sporten", zo geeft hij aan. "Dit komt bovenop de onzekerheid over corona, die supporters waarschijnlijk ook al wedstrijden zal kosten. Clubs hebben veel van supporters gevraagd door eerst af te zien van compensatie van een afgebroken seizoen en vervolgens een onvoorwaardelijke seizoenkaart te nemen voor komend seizoen. Hiermee tonen de clubs niet bepaald hun waardering."

Meer op Supporterscollectief Nederland


Tags

nederland supporterscollectief keuning knvb seizoenkaart animo corona expliciet onzekerheid samenwerkingsverband supportersverenigingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Nederland jank land. Altijd wat te zeiken.
+7/-0

3 weken geleden
Vroeger stonden wij in het buitenland bekend om de molens en de klompen. Tegenwoordig als het land van de papieren, de praters en de betweters.
+2/-0

3 weken geleden
De klagers hebben hun gelijk aan hun kant,want de seizoen kaarten zijn al gekocht. Klagen om het klagen is een bocht te ver . dus fans ziet het maar als overmacht.
+1/-0

3 weken geleden
Wat een Rutte mentaliteit, het hoogste woord denken te hebben en vervolgens bakzeil halen.
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

alonso blind cavani dembele donvito fier gerald gotze hag jong juventus koen kruizen laudrup luigitentorioabc onana overmars potter promes renemar rijkaard robben rondlopen schuurs silva suarez tadic uitstraling vanenburg ziyech