Transparent
Inloggen
Sluiten

Ook komend seizoen vijf wissels per wedstrijd

15 juli 2020 19:33 - FIFA.com
Foto: Pro Shots

Ook komend seizoen vijf wissels per wedstrijd; image source: Pro Shots

De FIFA heeft bekend gemaakt dat er komend seizoen vijf wissels zijn toegestaan tijdens de wedstrijden. Die regel was al ingevoerd voor de competities die nog uitgespeeld werden in het huidige seizoen, maar besloten is nu om dit wereldwijd voor komend jaar in te voeren. Omdat spelers nu in een kortere periode hun wedstrijden moeten spelen, kunnen ze op deze manier beter ontlast worden. Wel mag een team maar drie mogelijkheden gebruiken om wisselspelers in het veld te brengen, waarbij de rust niet wordt meegerekend.

Meer op FIFA.com




Tags

fifa ontlast

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Man man man, de miljonairtjes in de voetballerij worden overbelast. Ik zou zeggen praat eens met een stratenmaker of wegenbouwers.
+2/-4

 
3 jaar geleden
Niet de miljonairtjes hoor. Sporters worden overbelast. Ik ben geen miljonair en zou het ook niet volhouden gok ik zo.
+5/-0

 
3 jaar geleden
Heb je ze horen klagen dat ze het zwaarder dan een stratenmaker hebben? Of is het gewoon dat ze bij een bepaalde belasting niet meer iedere keer de volle mep kunnen geven? Is geen aanstellerij een lichaam heeft gewoon tijd nodig om te herstellen. Ze kunnen best elke 2 dagen voetballen maar het niveau gaat er onder lijden, met name het tempo, dus die 5 wissels zijn in het belang van het voetbal.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dit zijn vaak woorden van mensen die geen verstand hebben van (top)sport.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik presteer juist beter als ik zeer regelmatig het maximale uit mijn lichaam haal. Mijn lichaam gaat zich daar dan naar gedragen. Neem ik extra dagen rust, dan blijf ik doorgaans op hetzelfde niveau en neemt mijn vitaliteit en kracht geen vlucht.
+1/-0

3 jaar geleden
Wordt weer een nadeel met nog meer tijdrekken. Tijd voor hockey tijdwaarneming.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Nee hoor, ze hebben vastgehouden aan maximaal drie wisselmogelijkheden.
+3/-0

3 jaar geleden
Ik weet niet of Ajax hier zo blij mee moet zijn. Natuurlijk belast het de spelers minder, maar het zorgt ook voor vers bloed bij de tegenstanders. Ajax moet het hebben van snelle balcirculatie, het stukspelen van de tegenstanders en scoort ook vaak in het laatste kwart van de wedstrijd. Dat zal lastiger worden.
+1/-0

Voor Ajax in Nederland een voordeel omdat ze ten opzichte van de tegenstanders veel kwaliteit op de bank hebben.
In de CL een groot nadeel, daar hebben de meeste clubs een veel betere bank dan Ajax.
+1/-0

3 jaar geleden
Het mooie aan wisselen zou zijn als het gebeurt zonder onderbreking: de vierde man kan het doorseinen aan de scheids, die betreffende speler ff laat weten dat hij eraf moet. De wissel vindt plaats, wedstrijd staat geen moment stil. Om ervoor te zorgen dat spelers niet doen alsof ze niets hebben meegekregen: binnen 1 minuut van het veld of er volgt geel.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper