Transparent
Inloggen
Sluiten

'Eredivisie start op zaterdag 12 september, toppers zoveel mogelijk in tweede seizoenshelft'

23 juni 2020 09:49 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Eredivisie start op zaterdag 12 september, toppers zoveel mogelijk in tweede seizoenshelft"; image source: Pro Shots

Onder meet Voetbal International meldt dat de KNVB van plan is om de Eredivisie op zaterdag 12 september te laten beginnen. De voetbalbond heeft bij de clubs een speelkalender op tafel gelegd waarbij op die datum de eerste wedstrijd gepland zal staan. Tot en met woensdag 23 december zal worden doorgespeeld, waarna een korte winterstop volgt. Van 9 januari tot en met 16 mei zal de reguliere competitie verder afgewerkt worden in het nieuwe jaar.

De KNVB is bovendien voornemens om de publiekstrekkers pas later in het seizoen te plannen. Waar mogelijk worden de toppers pas in 2021 gespeeld, zodat de kans groter is dat daarbij publiek aanwezig kan zijn.

Het Algemeen Dagblad meldde eerder dat er tussen Kerst en Oud en Nieuw ook gespeeld zou worden, maar dat is in de huidige speelkalender niet opgenomen. Ook is er geen sprake van een bekerronde tegen amateurclubs voorafgaand aan het seizoen.

Meer op VI.nl


Tags

eredivisie knvb speelkalender bekerronde meet publiekstrekkers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Met 23 september zal wel 23 december bedoeld worden, als laatste speeldatum voor de winterstop.
+1/-0

3 weken geleden
Allemaal een Eredivisie Live abbonnement.. blijft alleen bezopen dat dit gekoppeld blijft aan een TV provider. Breng nou gewoon een streaming abbo uit met apps op AppleTV en AndroidTV. Misschien dat het conflict over geld tussen Ziggo en Fox tot iets gaat leiden.
+1/-0

3 weken geleden
Nu de datum bekent is,weet ik plots niet meer of ik blij moet wezen, daar er naar mijn mening heel veel gebeurd is dat niet met de corona virus te maken heeft. Zonder publiek spelen kan ook een voordeel zijn voor Ajax. Utrecht-Ajax zonder publiek zou een zegen zijn.
+2/-0

3 weken geleden
Ik stel voor dat Ajax alles uit speelt vanaf 12 september tot 23 december :)
+2/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

associatie blank clubman derksen eredivisie fier fundamenteel genee ghana inhoud joost juh koen luigitentorioabc medemens middelmaat nederland nederlanders neres nos ontkerkelijking onzin ophaalt potter rein renemar schone slaven slavernij term