Transparent
Inloggen
Sluiten

Maarten Stekelenburg keert terug bij Ajax

22 juni 2020 15:21 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Maarten Stekelenburg keert terug bij Ajax; image source: Pro Shots

Maarten Stekelenburg keert komende zomer terug bij Ajax. Via de officiële kanalen meldt de club dat de doelman een contract voor een jaar heeft getekend. Stekelenburg speelde van 2002 tot 2011 al in het eerste elftal van Ajax, nadat hij de jeugdopleiding ook al doorgelopen had. Daarna speelde hij voor AS Roma, Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is blij met zijn komst. "Maarten Stekelenburg is niet alleen een bekende naam, maar ook een keeper die we hier goed kunnen gebruiken. Bruno Varela is terug naar Portugal. Het is de bedoeling dat Dominik Kotarski wordt verhuurd, zodat hij veel wedstrijden op het hoogste niveau kan gaan keepen. Wij hebben veel vertrouwen in hem", aldus Overmars. "Maarten weet door de gesprekken die we voerden waar hij aan toe is en wordt vanaf augustus 1 van de 3 keepers in de A-selectie. Ik denk dat hij kwaliteit toevoegt op het veld en gezien zijn leeftijd en ervaring ook gaat zorgen voor een nog betere balans in onze selectie."

Ook Stekelenburg zelf is blij dat hij terugkeert bij Ajax. "De club waar het voor mij allemaal begonnen is. Als gezin wilden wij sowieso dit jaar terug naar Nederland en ik hoopte daarbij eigenlijk maar op één club", zo geeft hij aan. "Na goede gesprekken met Marc Overmars en Erik ten Hag was het voor mij daarom snel duidelijk. Ik heb er veel zin in en kijk er dan ook erg naar uit. Bij Everton maak ik het seizoen in Engeland af, daarvoor heb ik recent mijn aflopende contract met een paar weken verlengd. Daarna keer ik zo spoedig mogelijk terug naar Amsterdam zodat ik bij Ajax in augustus kan starten."

Meer op Ajax.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

stekelenburg overmars everton bekende doorgelopen engeland fulham hag kotarski monaco nederland portugal roma southampton spoedig toevoegt varela

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Goede zaak
+4/-1

4 weken geleden
Huntelaar verlengd, Stekelenburg gehaald. Zijn ze Lucky Ajax aan het versterken?
+5/-0

4 weken geleden
Goed voor de breedte en ervaring in de selectie. Als eerste keeper heb ik mijn twijfels, maar je kunt slechtere op de bank hebben zitten.
+3/-0

4 weken geleden
Prima als tweede keeper en voor later als mogelijke keepers trainer, maar ik mag toch hopen dat dit niet de oplossing is voor het vertrek van Onana.

Ik kan mij trouwens ook voorstellen dat dit een tussen oplossing is aangezien het op dit moment moeilijk zal zijn om talenten uit het buitenland te scouten of binnen te halen.

Leuk voor Stekelenburg - welkom terug!
+3/-1

 
4 weken geleden
Ik maak me geen zorgen. Scherpen heeft straks sinds maart 9 tot 5 in de achtertuin geoefened en FIFA20 gespeeld. Die gaat het gewoon goed doen.
+1/-0

4 weken geleden
Ik zat er dit weekend nog aan te denken, dat dit een goede oplossing zou zijn. Voornamelijk nadat ik op Youtube wat Huntelaar filmpjes zag, na zijn verlenging. Niet dat ik Steek volledige geschikt vind als opvolger van Onana, maar als André vertrekt (wat ik met de crisis niet verwacht, omdat clubs de hand op de knip zullen houden), heb je in ieder geval iemand achter de hand met ervaring.
Bruno is al vertrokken en je moet er niet aan denken dat André op de laatste transferdag vertrekt en je alleen Scherpen en Kotarki overhoudt. Hij is niet vreemd met op de bank zitten en staat er als je hem nodig hebt. Mocht André vertekken, hoef je geen paniek aankoop te doen. Mocht hij wel blijven, kun je toewerken aan een transfer over 6 of 12 maanden.
+2/-0

4 weken geleden
Prima 2e keeper. Goede instelling. Heb hem liever als backup dan Cillessen. Nu nog op zoek naar een 1e keeper. Welkom terug bij de mooiste club ter wereld.
+1/-1

4 weken geleden
Maarten, van harte welkom. Zeer goed nieuws, keeper met ervaring, staat niemand in de weg en keepers kunnen tot de 40 jaar gemakkelijk mee.
+3/-0

4 weken geleden
Varela weg. Stekelenburg terug.
Goed gedaan Ajax.
Welcome back Maarten !
+2/-2

3 weken geleden
Maarten heeft Ajax niet respectvol verlaten ,zijn zaakwaarnemer deed uitlatingen die Ajax onwaardig waren.Maarten moest cashen en er werd alles uit de kast gehaald om dat doel te bereiken. Maarten welkom terug ik weet zeker dat jij de andere keepers van Ajax scherp zal houden.
+1/-1

3 weken geleden
Was blij dat hij weg was bij Ajax, hoop dat hij als 5e keeper is gehaald.
+2/-4

3 weken geleden
Goede Keeper, heeft het uitstekend gedaan bij Ajax, is een zekerheid bij hoge ballen voor het doel, welkom terug en als Onana weggaat hebben we de juiste vervanger.
+3/-1

 
3 weken geleden
Heb ook helemaal niets tegen Stekelenburg, maar om nou te zeggen dat het een zekerheidje is en een geweldige vervanging voor Onana...
We gaan van een van de beste jonge talentvolle keepers - die Ajax in de Champions League heeft gehouden - naar een keeper die na zijn vertrek bij Ajax nog niet eens de helft van de wedstrijden heeft gekeept die hij voor Ajax heeft gekeept. Nog niet eens over het feit dat hij met een beetje geluk nog max. 3 jaar mee kan. Dus zeker een goede breedte aankoop, maar niet als vervanger voor Onana.
+1/-0

 
3 weken geleden
We zullen het zien, ik mag aannemen dat Onana weggaat (wat ik natuurlijk niet hoop!!( en ze hebben Stekelburg als opvolger gehaald, ik heb het volste vertrouwen in hem.
+1/-0

3 weken geleden
Wel opvallend dat ie al die tijd z'n oude huis heeft aangehouden. Wordt al een paar maanden verbouwd door een aannemer. Wordt dringen in de staf van Ajax straks, Steek, Huntelaar en Tadic in de jeugdopleiding te bewonderen ?
+1/-0

3 weken geleden
Ze zitten in de vijver te vissen waarin o.a. ook Vertonghen en Klaassen zitten.
De vooruitzichten zijn niet best.
+1/-0

nieuws-redacteur 6 dagen geleden
De meest overschatte keeper allertijden in mijn ogen. Ik mag hopen dat hij niet gaat keepen want dan hebben we echt een groot probleem.
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

associatie blank clubman derksen eredivisie fier fundamenteel genee ghana inhoud joost juh koen luigitentorioabc medemens middelmaat nederland nederlanders neres nos ontkerkelijking onzin ophaalt potter rein renemar schone slaven slavernij term