Transparent
Inloggen
Sluiten

Drie Ajacieden kanshebber op Golden Boy Award

15 juni 2020 19:14 - Tuttosport
Foto: Pro Shots

Drie Ajacieden kanshebber op Golden Boy Award; image source: Pro Shots

Ajax is traditioneel goed vertegenwoordigd op de shortlist van de Golden Boy Award. Het Italiaanse Tuttosport maakte maandag een lijst van 100 spelers bekend die kans maken op de prestigieuze prijs en met Ryan Gravenberch, Sergiño Dest en Lassina Traoré zijn er drie kanshebbers uit Amsterdam. In november zal bekend worden gemaakt welke speler dit jaar wordt uitgeroepen tot grootste talent onder de 21 jaar actief op de Europese velden.

Al twee keer eerder wist een Ajacied beslag te leggen op de Golden Boy Award. In 2003 was Rafaël van der Vaart de eerste die de prijs kreeg overhandigd, terwijl Matthijs de Ligt in 2018 werd uitgeroepen tot grootste talent. Hij was daarmee toen de eerste verdediger ooit.

Meer op Tuttosport




Tags

award dest gravenberch overhandigd rafael shortlist traore tuttosport vaart

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Helaas gaat geen van de drie het winnen - hebben nog in niets de status, of de kwaliteiten, die Van der Vaart en De Ligt op die leeftijd al hadden. Daarom is het ook zo frustrerend als deze jonge gasten zaakwaarnemers hebben die al voordat gepresteerd wordt zichzelf rijk rekenen met het talent - dat maakt die jongens gek en dat heeft invloed op hun spel.
+1/-0

3 jaar geleden
Complimenten voor de scouting en de jeugdopleiding!
+1/-0

3 jaar geleden
Niet teveel waarde aan hechten. Die shortlist is volgens mij ook een kwestie van de grootste krant van ieder land bellen en een handvol talenten opvragen. Uiteindelijk zal er een beperkt lijstje echte kandidaten zijn van het niveau Sancho, Haland, Foden, jongens die echt in heel Europa opvallen. Bij tuttosport kennen ze waarschijnlijk alleen Dest van ons lijstje.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.