Transparent
Inloggen
Sluiten

'Terugkeer Alfred Schreuder bij Ajax niet aan de orde'

10 juni 2020 09:15 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Terugkeer Alfred Schreuder bij Ajax niet aan de orde"; image source: Pro Shots

Een terugkeer van Alfred Schreuder bij Ajax is niet aan de orde. Dat geven bronnen binnen de club aan tegenover De Telegraaf. Schreuder vertrok maandag als hoofdtrainer bij het Duitse TSG 1899 Hoffenheim nadat hij afgelopen zomer vertrok bij Ajax. Erik ten Hag heeft nu al de beschikking over Michael Reiziger, Christian Poulsen, Winston Bogarde en Richard Witschge als assistenten. Schreuder geeft tegenover De Telegraaf bovendien ook aan het liefst weer als hoofdtrainer ergens aan de slag te kunnen gaan.

Als het aan Sjaak Swart ligt, keert de trainer wel weer terug naar Amsterdam. "Ik heb in zijn tijd als assistent-trainer van Ajax absoluut van Alfred genoten. Hij deed veel nabesprekingen en leidde bijna alle tactische trainingen. Hij staat voor het echte Ajax-spel", aldus Mister Ajax. "Als je die jongens spreekt, vinden ze het stuk voor stuk jammer dat hij wegging. Ik denk dat ze bij het horen van dit nieuws ook wel denken: is er geen weg terug?"
Tags

schreuder alfred telegraaf bogarde hag hoffenheim michael mister nabesprekingen poulsen reiziger tsg wegging winston witschge

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Meteen terughalen en Reiziger en/of Poulsen vervangen.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Wil Alfred dat zelf wel?
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
2 jaar geleden
Beiden vervangen, gewoon Schreuder en Bogarde op de bank maar gaat helaas niet gebeuren.
+1/-1

2 jaar geleden
Dit artikel past natuurlijk in de narrative van de Telegraaf van vorige zomer dat Schreuder het eigenlijke brein achter het succes van Ten Hag was, wat achteraf ook door lekken van Alfred zelf blijkt te zijn geinititeerd, dus die hosanna berichten een beetje met een korrel zout.

Mag het van mij wel een keer als hoofdtrainer proberen wanneer Ten Hag vertrekt, maar is geen assistent-materiaal wat mij betreft.
+1/-0

2 jaar geleden
Hij zou toch ook gelekt hebben?
+1/-1

2 jaar geleden
Aan de ene kant heb ik echt het idee dat het een goede trainer is, aan de andere kant denk ik dat dit een gevalletje Bosz is. Iemand die krampachtig vast houd aan zijn idealen en daar onder geen enkel voorbehoud vanaf zal gaan. Denk dat dit dan ook de reden is dat hij weg moest bij Hoffenheim.

Ik denk juist dat je hem beter als assistant kan gebruiken dan als hoofd trainer, al zal hij dat zelf wel niet willen.
+1/-0

2 jaar geleden
Sommige trainers zijn meer geschikt als assistent dan als hoofdtrainer, hij is er ook zo eentje. Uitstekend om erbij te hebben maar wordt wel vol hoor.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Hoezo? Hij deed het toch heel goed bij Hoffenheim?
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ja, dacht dat die 7e plek wel netjes was. Maar kijk nu even naar de recente historie en had me niet gerealiseerd dat ze 2 en 3 seizoenen geleden nog 4e en 3e geworden waren. Dan valt het dit jaar wel wat tegen ja.
+1/-0

 
2 jaar geleden
De resultaten waren er nou niet naar dat hij ontslagen had moeten worden. Het ging vooral om zijn stugge houding richting de clubleiding.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Heel goed doen en binnen een seizoen weg?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat zegt me niet zoveel. Bosz was bij ons ook weg terwijl het goed ging. Clubs en coaches gaan natuurlijk niet per definitie uit elkaar omdat de resultaten niet goed zijn.
+1/-0

2 jaar geleden
Het is allemaal speculeren maar:

1. Het was een fout dat Schreuder na 1 super seizoen vertrok. What the hurry man?
Nu ben je weer in no time bij het grofvuil gezet. Je had beter doorkunnen bouwen a la gerard van der Lem en maak een epische streak bij Ajax met je maatje Erik.

2. Misschien wil Erik wel dat hij terugkomt, nou terughalen dan. Boeie.
Of Reiziger, Poulsen of? dan maar slachtofferen. Het gaat om wat werkt en wie brengt de kwaliteit. Witschge blijkbaar.

Maar Reiziger, Bogarde en Poulsen moeten gewoon net zo geevalueerd worden.

Ik denk als Schreuder zich niet misdragen heeft dat niemand er bezwaar bij heeft als hij terugkeert.

Minpuntje: Jammer dat hij zo snel Ajax Amsterdam na een historisch seizoen achter zich heeft gelaten voor: Hoffenheim.

Was het nou Barca of Arsenal...

Misschien wil Erik hem wel terug en wil Alfred zelf ook wel terug.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik begrijp de twijfel niet!!!!!!!!
Terughalen, het is toch duidelijk wat voor invloed hij had ging meteen slechter met Ajax en ik vind dat ten Hag hier ook mee over moet beslissen, persoonlijk ben ik niet zo overtuigd van Reiziger.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.544 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

adidas alvarez antony berghuis bergwijn blind blob brobbey cache core dortmund fier gemankeerde haller ihattaren jeroene koen magallan marek marin martinez mazraoui raadsel spelbos stekelenburg tadic tagliafico timber trnlazureumsvaprod windows