Transparent
Inloggen
Sluiten

'KNVB zet in op wedstrijden in volle stadions vanaf 1 januari 2021'

5 juni 2020 18:56 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"KNVB zet in op wedstrijden in volle stadions vanaf 1 januari 2021"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat de KNVB samen met de Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie werkt aan een aantal stappen om weer te kunnen voetballen in volle stadions. In zeven fases moet het weer mogelijk zijn om met publiek op de tribune betaald voetbal te spelen. De voetbalbond zet daarbij in op 1 januari 2021, zo staat in het Deltaplan Betaald Voetbal dat vrijdag werd aangeboden aan Minister voor Medische Zorg en Sport Martin van Rijn.

De eerste fase brak al begin maart aan toen voetbal vanwege het Coronavirus niet meer mogelijk was. Sinds 28 april is fase twee in gegaan, beperkt trainen met inachtneming van de anderhalve meter regel. Vanaf 24 juni moet fase drie ingaan als de trainingen volledig worden hervat inclusief contact en fase vier volgt een maand later als er oefenwedstrijden tussen twee profclubs op het programma staan. In september zal met fase vijf gestart worden als de competitie weer begint zonder publiek. Fase zes is dan om gedeeltelijk publiek toe te staan bij de wedstrijden, waarna vanaf januari 2021 fase zeven begint: volledig publiek bij alle wedstrijden.

Meer op Telegraaf.nl


Tags

knvb cooperatie coronavirus deltaplan eredivisie inachtneming minister rijn telegraaf zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
5000 tot 8000 kan al volgens Femke!
+1/-3

 
dwtk (geschorst)
2 maanden geleden
Een waterkanon ook.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Doe niet zo kinderachtig man, of die 5000 tot 8000 supporters dan gaan demonstreren in de Arena!
+4/-2

 
2 maanden geleden
Wijf is stapel mesjokke en ik hoop dat deze stomme zet haar de burgemeesterschap kost.
Als hier zieke /dode uit voortkomen ,is zij hier verantwoordelijk voor en by the way ,ook die mensen die daar gestaan hebben zijn hier schuldig aan, die hadden ook beter moeten weten.
+2/-1

2 maanden geleden
de schatting was 10.000 man ,maar dat hele corona is de grootste onzin wat er is,door griep gaan er nog steeds meer mensen aan dood 1.5 en je economie is naar de klote voetbal 10 tal jaren terug geworpen .
En als kers op de taart krijg de vvd de bejaarden moordenaars ook nog eens 12 zetels extra in de peiling ........maar het aler aler ergste is dat men onze club benadeeld ik wil die schaal er is er maar een die er recht op heeft AJAX
+3/-4

 
2 maanden geleden
Die peilingen zijn zo fake als wat, ik ken ook helemaal niemand die blij is met Rutte.
+3/-3

 
2 maanden geleden
De knvb wil dus de clubs laten spelen met in het begin 250 toeschouwers , dit is toch voor ons supporters / fans de grootste drama wat er is en de club moet weer geld toeleggen en drama boven drama kunnen we ook nog eens de andere clubs ondersteunen ,heb je hier als club ingezet om naar de top van Europa terug te keren ? Voor ons supporters zijn de linkse partijen een molensteen om de nek van de club en ja ook de VVD is linkser dan links bha en nog eens bha
+4/-2

 
reactie verwijderd

 
2 maanden geleden
Jouw reactie is de grootste onzin die ik lees!
Je loopt te blèren als een klein kind over van alles en nog wat en niemand begrijpt er wat van. Vragen om een schaal terwijl dat allang een gesloten boek is.
Accepteer gewoon eens wat man!
+3/-2

 
2 maanden geleden
Zucht wat is kinderachtig ? hoe men hier met de mensen om gaat ? niet alleen het voetbal maar de hele vrijheid is je afgenomen dat jij je hier aan niet tilt is voor jou , ik daarin tegen houd van mijn vrijheid en laat me niet opsluiten en vooral laat ik mij niet het zwijgen opleggen door een ander , als ajacied zins het jaar 1961 heb ik veel mee gemaakt en gezien tot het staaf incident het bijna failliet gaan van de club heb ik in de meer gestaan met de STER ,en zit ik hier slecht 20 jaar op het forum ,maar zoals het er nu aan toe gaat heb ik never nooit mee gemaakt , ik blijf het gewoon vinden als kampioen heb je recht op de schaal corona of geen corona , met alle respect u mag uw mening zeggen ,maar laat dan ook mijn mening weergeven
+3/-5

 
2 maanden geleden
open/sluit de onderstaande quote:

maar dat hele corona is de grootste onzin wat er is,door griep gaan er nog steeds meer mensen aan doodHier haakte ik af. Slaap lekker!
+3/-1

2 maanden geleden
Ik vindt het dapper maar toch ook heeeeel erg voorbarig van de KNVB om nu al te zeggen dat er vanaf Jan er weer met volle stadions gespeeld kan gaan worden, Mijn inziens kan je pas met volle stadions gaan voetballen als er een vaccin is of in ieder geval een goed medicijn en tot die tijd moeten we het mee doen dat de stadions leeg zijn, het zijn extreme tijden en daar heb je extreme maatregelen voor nodig, het is niet anders en voordat je deze virus een gewoon griepje noemt, moet je eerst is een tijdje gaan meedraaien op de IC en vergeet niet dat er achter elke dode persoon een hele familie en drama schuilt en wees eerder voorzichtig dat jij niet op dat dagelijkse dode lijstje komt te staan!
+4/-2

 
2 maanden geleden
Volkomen eens.

1 Januari vind ik zelf ook wel ambitieus, het is precies de start van de periode waarin iedereen verkouden word of griep krijgt. Bedrijven zullen de komende jaren mensen die verkouden zijn verzoeken om vooral thuis te werken of te blijven.

Als eind februari 60% van de bevolking thuis zit vanwege griep/verkoudheid en/of corona gaan we opnieuw een lockdown in, en ik verwacht zelf dat die dan veel strenger zal zijn als de lockdown die we nu achter de rug hebben.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ben het helemaal met je eens, beter nu voorzichtig zijn en daar straks je voordelen mee halen, als nu alle remmen los gooit (wat ik nu toch al velen zie doen, kijk die demonstraties en gedragingen) en straks ,met vele doden minder, weer het normale leven kan oppakken ,met alle vrijheden en geneugten die daarbij horen.
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.061 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

beek beroepsvoetbal bertje chelsea clubman derksen everton fier genee genegeerd getafe hoofdprijzen joost keizer koen kudus luigitentorioabc nederland neres nouri ontkerkelijking potter rechtshalf renemar routine schipahoy schone spur utd valencia