Transparent
Inloggen
Sluiten

Ministerie van VWS: 'Geen betaald voetbal voor 1 september'

3 juni 2020 09:45 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Ministerie van VWS: "Geen betaald voetbal voor 1 september"; image source: Pro Shots

De Eredivisie zal sowieso niet voor 1 september gaan beginnen. Dat geeft een woordvoerder van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan tegenover De Telegraaf. "We kijken wel naar hoe trainingen op een goede manier eerder kunnen worden gestart", aldus de woordvoerder. "Om te zorgen dat spelers in september wel goed zijn voorbereid."

In steeds meer landen gaat al gevoetbald worden. Volgens de woordvoerder van VWS komt dat door de regelgeving in Nederland. Betaald voetbal valt in Nederland onder vergunningsplichtige evenementen en dat is tot 1 september verboden. Als wedstrijden zonder publiek niet onder deze regelgeving zouden vallen, zou het wellicht wel mogelijk zijn geweest om eerder te beginnen.

Meer op Telegraaf.nl


Tags

vws nederland eredivisie telegraaf verboden vergunningsplichtige volksgezondheid welzijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Dan lijkt het me dan je in deze extreme situatie ook wel de regelgeving kunt aanpassen?Wat een onzin. Het gaat dus om een formeel iets.
+1/-0

2 maanden geleden
Het ministerie van VWS verneukt het nederlandse voetbal. In alle landen kan er gewoon gespeeld worden
+1/-0

2 maanden geleden
De demonstratie op de dam gaat de doorslag geven met de datum van het begin van de competitie,bij nul besmettingen is er geen beletsel meer om eerder te beginnen. De berichtgeving over de virus perikelen zijn niet meer te volgen besmettingen zijn gevonden bij personen die er zelf geen last van schijnen te hebben,maar ja ik ben maar een gewoon Ajax fan.
+3/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.061 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

beek beroepsvoetbal bertje chelsea clubman derksen everton fier genee genegeerd getafe hoofdprijzen joost keizer koen kudus luigitentorioabc nederland neres nouri ontkerkelijking potter rechtshalf renemar routine schipahoy schone spur utd valencia