Transparent
Inloggen
Sluiten

'Contractbesprekingen met toptalenten voorlopig onderbroken'

2 juni 2020 11:36 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Contractbesprekingen met toptalenten voorlopig onderbroken"; image source: Pro Shots

Voetbal International meldt dat de clubleiding van Ajax voorlopig de stekker uit de onderhandelingen heeft getrokken met de grootste talenten van de club. Brian Brobbey, Sontje Hansen, Kenneth Taylor en de broers Jurriën en Quinten Timber hebben nog een contract voor een jaar, terwijl het contract van Naci Ünüvar in 2022 afloopt. Ajax wil met deze spelers verlengen om te voorkomen dat ze transfervrij gaan vertrekken.

Voor de spelers zou het niet alleen om de financiën gaan. Ajax heeft hen een contract aangeboden met een jaarsalaris van naar verluidt 200.000 euro, maar zij willen ook perspectief zien richting het eerste elftal. Iedere dag willen ze volwaardig mee kunnen trainen met de A-selectie. Volgens Ajax is er voldoende perspectief om door te breken, maar de selectie van Erik ten Hag kent een groot aantal spelers die meestal geen basisspeler zijn en de doorstroom van de talenten blokkeren.

Gravenberch heeft financieel al een hogere aanbieding gekregen, maar ook met hem is nog geen akkoord bereikt. De onderhandelingen met hem en zijn management waren al een keer eerder onderbroken. Directeur voetbalzaken Marc Overmars wil nu een paar weken wachten voordat hij opnieuw met de spelers afzonderlijk om de tafel gaat over een nieuwe verbintenis. De meeste talenten staat echter ook in de belangstelling van verschillende clubs in Europa die financieel meer kunnen bieden.

Meer op VI.nl


Tags

onderbroken contractbesprekingen toptalenten afzonderlijk brobbey broers doorstroom gravenberch hag hansen jaarsalaris overmars stekker taylor timber unuvar volwaardig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Gravenberch lekker afscheid van nemen, verwaande gast met verkeerde zaakwaarnemer, de rest van de talenten een aanbieding doen, vinden ze het niks, de mazzel. Nergens is de opleiding zo goed als bij Ajax. Ze mogen verdomme eens blij en trots zijn.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Eens. Dat gelul over perspectief: er maken nog steeds ieder seizoen veel jonge spelers hun debuut en de nodige minuten. Alleen de allergrootste talenten verdienen snel een basisplaats al heb je soms wat geluk nodig en er bestaat ook een goede kans dat je het niet redt. Als je dat niet aandurft dan pas je beter bij PSV of AZ waar de jeugdopleiding minder is maar ook matige jeugdspelers een heel seizoen de kans krijgen. Ik wil veel jeugdspelers zien maar verlang niet meer terug naar de tijd dat we ebicilio en die armeense jongen een heel seizoen op de vleugels moesten zetten.

Dus halen we ook spelers en dat betekent dat daar ook wel eens een mindere speler bij zit die wel beter is dan de jeugd en dus de jeugd tegen houdt (bijv Alvarez al geef ik die nog alle kans, net als schuurs). Een ajax-talent durft ook de concurrentie met een Marin of Pierie wel aan.
+2/-0

2 maanden geleden
Gravenberch een probleem dat kan ook niet anders met die nare nare Riola als zaakwaarnemer. Niet tekenen dan maar een miljoen of tien cashen en wegwezen. Die andere jongens zouden blij moeten zijn bij te mogen tekenen bij Ajax. Iedereen weet dat als je goed genoeg bent bij Ajax dat je ook oud genoeg bent. Die kansen komen wel als je presteert.
Wat hadden ze dan gedacht? Ajax in de halve finale CL vorig jaar en dan bouwen we meteen even zes nieuwe talenten in????? Misschien is een gelimiteerde transfersom voor de jongens die geen kans krijgen een idee?? En wie wel een wedstrijd of tien in het eerste speelt dan vervalt die ??
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Blokkeren doorstroming en kansen in 1. Ja ja. Ondertussen stond aan het einde van het seizoen Gravenberch meerdere wedstrijden in de basis ten faveure van Marin en Alvarez (Martinez links centraal achterin). Gebrek aan perspectief inderdaad ...

Goed genoeg is oud genoeg en dan maakt transfersom en salaris ook niet meer uit. Bij geen enkele club ter wereld is dat meer het geval dan bij Ajax. Dit gaat weer puur om geld waarbij het "ontbreken van een plan" gebruikt wordt om een breuk te forceren door zaakwaarnemers met dollar tekens in hun ogen zoals dat al veel vaker is gedaan bij internationale topspels als Kishna en Bouy.
+1/-0

2 maanden geleden
Gravenberch en Ekkelenkamp mogen wat mij betreft weg. Unuvar en brobby zeker behouden net als de timbertjes
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Het gaat weer om 1 ding; geld. Perspectief genoeg bij Ajax, er zijn maar weinig clubs in de wereld die zoveel jeugdspelers heeft kunnen laten doorstromen naar de absolute top. Die zaakwaarnemers van deze toptalenten proberen uit deze crisis een slaatje te slaan. Ajax zal (naast Zyech) een aantal spelers verkopen (Onana, Dest, Tagliafico, Vd Beek), Huntelaar zal misschien afscheid nemen en Ajax zal dit deels met jeugd moeten opvangen. Genoeg perspectief lijkt mij! Je kan mij niet wijs maken dat een jeugdspeler zoals Brobbey of Hansen wel speelminuten gegarandeerd krijgt bij PSG, Real Madrid of Juventus. Ajax kan wel transparant zijn met het plan dat ze hebben voor de spelers en Ten Hag kan aangeven of hij mogelijkheden ziet voor deze spelers komend seizoen. Maar uiteindelijk zal het gaan om maar 1 ding: geld.
+1/-0

2 maanden geleden
Een goede speler durft ook in zichzelf te investeren.
Gravenberch heeft blijkbaar twijfels over zichzelf dat hij gedurende in ieder geval een jaar, waar praten we in Godsnaam over, kan bewijzen dat hij het voor Ajax gewenste niveau kan halen. Niet te veel tijd meer aan besteden. Take it or leave it.
Het verhaal over perspectief willen hebben als eis bij de andere talentjes beloofd ook weinig goeds over hun toekomstperspectief. Mentaliteit is wel het minste.
Gelukkig zijn Overmars en V.d. Sar van een andere generatie en prikken ze daar zo doorheen. Die jochies moeten oppassen dat ze niet al afgeschreven zijn voordat hun contract is afgelopen. Verwend, verwaand ?.
+1/-0

dwtk (geschorst)
2 maanden geleden
Ik til niet zo heel zwaar aan deze uitspraken. Ajax moet de komende periode orde op zaken gaan stellen. Er zullen wat spelers vertrekken en moeten vertrekken. Dan komt er mijn ogen vanzelf ruimte voor jeugdspelers. Ik denk ook dat Overmars en Van der Sar dit daarom allemaal willen afwachten. En tja mochten 1 of 2 jeugdspelers de biezen willen nemen dan laten gaan.
+1/-1

2 maanden geleden
Maakt mij niet uit hoe goed je bent, als je getekend hebt bij Raiola mag van mij je contract af lopen en ga je maar ergens cashen. Dit zijn de spelers die niets anders zien dan geld in plaats van doorgroei mogelijkheden en een sterke carrière. Echte topspelers hebben altijd perspectief bij Ajax dus dat zou geen probleem moeten zijn.
+2/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.058 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

autochtone beperking bevolkingsgroepen blah blank eeg europeaan fier ghana grondige hof individuen jongeren joost juh koen luigitentorioabc nederland nietrechtsnietlinks ontkerkelijking pamperen potter rein renemar slachtoffer slaven slavernij term wijken wonder