Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Reactie KNVB: 'Wij houden de ranglijst aan en op nummer één staat Ajax'

25 mei 2020 19:48 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

[Update] Reactie KNVB: "Wij houden de ranglijst aan en op nummer één staat Ajax"; image source: Pro Shots

Voetbal International meldt dat AZ naar de UEFA is gestapt om het Champions League ticket van Ajax te bemachtigen. De KNVB besloot om Ajax als koploper op basis van doelsaldo het beste ticket te geven, maar volgens de Alkmaarders is het doelsaldo geen goede maatstaf en zou het onderling resultaat een betere afspiegeling geven. Met twee overwinningen zou AZ dan het beste ticket krijgen.

De UEFA gaf eerder al aan dat nationale bonden zelf mogen beslissen over hoe de tickets verdeeld worden, mits dit besluit goed te verdedigen is. De Europese voetbalbond heeft AZ om die reden dan ook terugverwezen naar de KNVB.

Update 20:51: Tegenover de NOS heeft de KNVB gereageerd op de poging van AZ om bij de UEFA het beste Champions League ticket voor Nederland te kunnen krijgen. "De UEFA heeft de KNVB op de hoogte gebracht en AZ naar ons doorverwezen. Wij hebben AZ laten weten dat er voor ons niets is veranderd", zo wordt aangegeven. "Wij hebben de verdeling van de Europese tickets doorgegeven op basis van drie criteria: transparantie, objectiviteit en sportiviteit. Wij houden de ranglijst aan en op nummer één staat Ajax."

Meer op NOS.nl


Tags

knvb uefa afspiegeling criteria doorgegeven doorverwezen maatstaf nederland nos objectiviteit poging sportiviteit terugverwezen transparantie verdeling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Volgende kansloze exercitie. Eerst Utrecht dat probeert een EL ticket te jatten van Willem II, nu AZ die de reglementen probeert te veranderen. Wat snappen ze niet? Ze weten al jaren dat de ranglijst in Nederland wordt bepaald op basis van doelsaldo. Ze mogen wel vinden dat onderling resultaat een betere afspiegeling is, en misschien is dat ook zo, maar de reglementen bepalen nu eenmaal dat we met doelsaldo werken. Ze zullen daarom eerst moeten proberen de reglementen te veranderen en dat gaat nooit gebeuren voor de start van het nieuwe seizoen en zeker niet meer gelden over het afgelopen seizoen.
+4/-1

 
2 maanden geleden
Cambuur en Graafschap hadden wel het volste recht om te promoveren. Hun is echt onrecht aangedaan.

Überhaupt hoe Gudde etc zich gedragen hebben is echt een grote schande.
Als je zo gedraagt in zo 'n moment hoor je ontslag te krijgen in mijn boekje.
+1/-0

2 maanden geleden
Hier kan ik toch zo chagrijnig om worden - dit komt gewoon uit de koker van een bestuurskamer die helemaal niets met voetbal heeft. Of je het leuk vind of niet, de regels van de KNVB gaan uit van doelsaldo, niet van onderling resultaat. Wil je dit veranderen voor de toekomst, prima, ga daar dan mee aan de slag. Niet proberen om nu via achterkamertjes die geregeld te krijgen - of is AZ bang dat ze niet goed genoeg zijn om door de voorrondes heen te komen? En ja, ik had dit ook gezegd als Ajax tweede was geworden.
+2/-1

2 maanden geleden
Prachtig die provincialen weer. AZ Altijd Zeiken.
En straks zeker het hardste roepen dat Ajax het noodfonds moet spekken!
Ajax is op basis van de REGELEMENTEN boven AZ geëindigd en wat voor grinden hebben zij? Oh Ja in Frankrijk hebben ze het anders gedaan daar telde doelsaldo niet, maar dat is de Franse bond die dat besliste.
Deze actie is net zo triest als die van FC Utrecht.
Laat ze maar dit doen des te harder staan ze voor lul.
+3/-1

2 maanden geleden
Even serieus, hahaha. Daar gaat je goodwill AZ. Zelf stonden ze te roepen dat dit seizoen wel klaar was om dan vervolgens via een juridische weg onreglementair alsnog een CL ticket af te dwingen. Een kansloze, maar vooral achterbakse missie, waarbij ze meteen laten zien dan het nog een klein provincieclubje is. Nu zou ik als Ajax, principieel vragen om de tickets te verdelen op basis van de ranglijst van vorig seizoen. Dan mag AZ ook lekker de voorronde CL uit hun hoofd zetten, wat overigens een grotere kans van slagen heeft dan om de regels om te zetten van doelpuntensaldo naar onderling resultaat!
+2/-1

2 maanden geleden
Indien dit waar is erg triest. Toch denk ik dat zo'n AZ zelf ook wel weet hoe kansloos dit is bij de UEFA. Volgens mij was het bestuur dan vooral uit om:
- aan de eigen achterban te laten zien hoe stoer ze wel niet zijn.
- zichzelf weer in die underdog positie te duwen van potentiele topclub die door de media, knvb en andere topclubs klein wordt gehouden.
- zich in te dekken als ze straks hun halve elftal voor minder dan ze hoopten moeten verkopen, zeker als ze CL mislopen, en over 3 jaar hopeloos ver op Ajax (en PSV) achterlopen. Je kunt maar een excuus achter de hand hebben over hoe het had kunnen lopen als ze gewoon direct de chamipons league in hadden mogen gaan.

Aspirant topclub onwaardig. AZ is gewoon een FC Twente met een goede jeugdopleiding.
+2/-1

dwtk (geschorst)
2 maanden geleden
Wat maken jullie je druk, gaat niet gebeuren, de beslissing ligt bij de KNVB.
+3/-3

 
2 maanden geleden
Over de uitkomst maak ik me niet druk. UEFA verwijst verzoek door naar KNVB, KNVB verwijst door naar de reglementen, die zijn duidelijk. Ik maak me wel druk om de achterbakse houding van AZ. Bijzonder hoe die huisjuristen van clubs toch altijd proberen de meest smerige spelletjes te spelen.
+2/-0

 
dwtk (geschorst)
2 maanden geleden (gewijzigd)
De KNVB heeft al gereageerd, pech AZ. Grappig weer down votes, regels zijn regels... Mijn gevoel is super goed, zoals altijd :)
+2/-1

 
2 maanden geleden
Daarom, kunnen de huisjuristen zich weer bezig houden met de volgende missie. Ik zou mijn prioriteit toch eerder verleggen naar de bouwer van het stadion en de architect van het dak. Daar is waarschijnlijk meer te halen.
+3/-0

 
dwtk (geschorst)
2 maanden geleden
Je hebt gelijk, fijne avond.
+1/-2

2 maanden geleden (gewijzigd)
Mooi om te zien toch als clubs denken dat er ergens iets te halen valt, in geval van bijzondere omstandigheden.
Als de competitie zou worden uitgespeeld, mogen ze blij zijn derde re worden.
Holland op zijn smalst dit.
+2/-1

2 maanden geleden
Onderling resultaat hoeft ook geen goede maatstaf te zijn. Je kunt twee keer lullig verliezen en veel beter spelen. Ik vind dat AJAX het sowieso het verdient. Kijk wie de laatste 3 jaar de meeste punten heeft binnen gehaald voor het Nederlandse voetbal.
+3/-1

2 maanden geleden
Ik denk dat we daar nog maar eens een paar jeugdspelertjes moeten weghalen.
Om te plagen...
+2/-0

2 maanden geleden
Best laf dit. Van te voren spreek je de regels af en gaat er mee akkoord. Wij in NL hebben afgesproken: 'doelsaldo is bepalend bij gelijk aantal punten'. Nota bene waren wij diegene die een kampioenschap er op verloren.

En nu ga je omdat je er nadeel aan hebt huilen bij papa. Wees een sportman en pak je verlies als een vent.
+4/-0

2 maanden geleden
Wel makkelijk, hoef je volgend jaar alleen een beter onderling resultaat te hebben dan de club die 1e staat en krijg je op basis daarvan die plek toegewezen. Kun je de rest verliezen.
+1/-0

2 maanden geleden
Ach, ja. Soms voer je als bestuurder een kansloze actie uit, alleen maar om aan je ontevreden achterban te laten zien dat je echt alles hebt geprobeerd. Case closed.
+1/-0

2 maanden geleden
Ajax en AZ hebben dit seizoen 17 vergelijkbare wedstrijden gespeeld.

Dus bijvoorbeeld:
Ajax-Emmen, AZ-Emmen,
Vitesse-Ajax, Vitesse-AZ,
etc.

Een patroon dat veel meer de opzet van een competitie benaderd dan twee onderlinge duels.

Maak je van die 17 resultaten een stand dan heeft Ajax 44 punten en AZ 40 punten.
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.058 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

autochtone beperking bevolkingsgroepen blah blank eeg europeaan fier ghana grondige hof individuen jongeren joost juh koen luigitentorioabc nederland nietrechtsnietlinks ontkerkelijking pamperen potter rein renemar slachtoffer slaven slavernij term wijken wonder