Transparent
Inloggen
Sluiten

'Jasper Cillessen belangrijke kandidaat voor Ajax bij vertrek van André Onana'

22 mei 2020 13:15 - Marca
Foto: Pro Shots

"Jasper Cillessen belangrijke kandidaat voor Ajax bij vertrek van André Onana"; image source: Pro Shots

Jasper Cillessen is nadrukkelijk in beeld bij Ajax voor een terugkeer. Dat meldt het Spaanse Marca. De eerste doelman van het Nederlands elftal zou een van de belangrijkste kandidaten zijn om André Onana op te volgen als hij vertrekt. Ook Hendrik Van Crombrugge en Marco Bizot zouden daarvoor in beeld zijn. Volgens Kicker is ook de Duitser Alexander Schwolow een kandidaat.

Meer op Marca
Discussieer mee op de forums


Tags

onana bizot crombrugge hendrik kicker marca schwolow

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Het toont allemaal wel aan dat men steeds serieuzer rekening houdt met een vertrek van Onana.
+2/-0

1 jaar geleden
Persoonlijk zou mijn voorkeur uitgaan naar Bizot. Heeft laten zien het verschil te kunnen maken bij AZ en kent de cultuur bij Ajax al. Heeft bovendien de potentie om nog door te groeien. Laatste minst sterke argument is dat je ook AZ vezwakt.
Cillessen was een verademing toen hij die grabbelaar van een Vermeer opvolgde, maar nooit eer keeper geweest die echt het verschil maakt zoals Onana dat wel laat zien.
Van Crombrugge en Schwolow ken ik onvoldoende om een gefundeerde mening over te geven, maar zijn op hun best een gok zou zeggen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik kan vrede hebben met Bizot.

Maar ik neem aan dat Sar Marc en de scouts weer een wijze keuze gaan maken zoals eerder met Onana.

Hoe goed is Kotarski eigenlijk?
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik weet niet waarom die twee keepers een gok zouden zijn omdat jij (of ik) hen niet ken(t). Niet dat we de scouting van Ajax nooit in twijfel mogen trekken maar het is natuurlijk niet uitgesloten dat het technisch team betere opties dan Bizot vindt die wij nog niet kennen.

Over die van Crombrugge: Anderlecht zit echt akelig diep in de schulden (nu al, zonder corona-gevolgen volgend seizoen) dus daar moet een goede deal te vinden zijn.
+1/-0

1 jaar geleden
Met wie ze ook komen... Als het maar een topper is of in spe.

Nogmaals aub geen Cillisen.

Middelmaat vergeleken bij de beste 20 van de wereld. En wordt ook niet beter...
+5/-1

dwtk (geschorst)
1 jaar geleden
Valencia zit in financiële problemen en Cillessen schijnt €25 miljoen te moeten kosten, dus daar kan gelijk een streep door heen.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Dat is ie voor Ajax inderdaad zeker niet waard.
+2/-0

1 jaar geleden
Sommige doen net of Cillissen er niks van kan, apart. Prima keeper.
Voor onder de 10 miljoen moet je het doen, zo niet verder zoeken.
+4/-3

 
1 jaar geleden
Niets van kan zegt niemand Nico..

Menigeen wil liever niet dat hij terugkeert en 1e keeper wordt bij Ajax 1.
Mag toch? Ik ben er 1 van.

Kan Ajax niks beters bedenken?
Ze vonden eerder ook Van der Sar, Lobbont, Onana...

( ik vond Lobbont en Didulicia ook fijne keepers ff terzijde)

Ajax was vorig jaar top van Europa ik hoop echt dat ze wel met wat beters komen dan Jasper...

Iemand die echt het verschil kan maken laatste minuut tegen een Benfica of Juventus.
+2/-2

 
dwtk (geschorst)
1 jaar geleden
Hoezo een prima keeper? In drie jaar bijna niks gekeept, hoe kun je in godsnaam zeggen, dat iemand die drie jaar stilstaat goed is. Echt wat is dat voor een beredenering....
+1/-2

 
1 jaar geleden
Beter tv kijken. Stond er anders aardig wat ballen uit te halen voor Barça wanneer die er moest staan.
Maar goed, heb jou nog nooit iets positiefs zien vermelden hier. Maar oké dat mag, persoonlijkheid is ook belangrijk....
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Volgens mij zegt hij niet dat 't een prima keeper is OMDAT hij drie jaar weinig speelde. Bij iedere ploeg is maar plek voor een paar keepers, er zitten genoeg prima keepers lange tijd op de bank, zeker bij de absolute top zoals Barca.

Bij Valencia was hij net weer een beetje in vorm aan t raken na een moeizame start. Cilissen is een keeper die heel veel 6jes en 7s haalt, (normaliter) zelden onvoldoendes maar ook niet vaak 9s.

Dat is wel een stap terug van Onana. Maar dat zou bij Bizot niet anders zijn.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Gezien Onana top 7 vd wereld is, is de kans groot dat je er met een nieuwe keeper op achteruit gaat. Mocht je Cillessen voor een schappelijk salaris kunnen ophalen, heb je m.i. een prima keeper waar je de komende 4 a 5 jaar op kunt bouwen.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Precies dat. Bizot is wat dat betreft geen betere optie. Ook veel 6jes en 7es en dan zonder een karrevracht aan internationale ervaring. Als hij onder de 10 mln te halen is zou ik het doen, maar daar zit waarschijnlijk de moeilijkheid. Ajax gaat geen 20 mln voor zo'n speler neerleggen.
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
1 jaar geleden
Jullie lopen allemaal te zemelen, vraagprijs voor Cillessen is €25 miljoen en dat is hij niet waard. Het is gewoon een modale keeper.... En hoe hij in de Copa bij Barca heeft gekeept boeit me niet, ik herinner hem vooral van het Nederlands elftal en die wedstrijd in Valencia en best was het niet of modaal.
+1/-1

 
1 jaar geleden
zemelen? pfffhh, denk je dat je zo moet aanvallen om serieus te worden genomen? Ik weet niet of dat de beste tactiek is.

Ik zie die 25 miljoen nergens terug in de berichtgeving. Ergens zou het wel verklaarbaar zijn aangezien Valencia 35 voor Cilessen heeft betaald. Aan de andere kant denk ik dat Valencia ook wel snapt dat ergens tussen de 15 en 20 de max is wat je voor hem gaat krijgen, zeker aangezien ze zelf geen 25 mln voor de reservekeeper van Barca willen betalen, nota bene hun voormalige keeper.

Als hij nou echt mislukt was bij Valencia dan kon je hem misschien rond de 10 mln oppikken, en dan zou het voor Ajax gewoon een prima optie zijn.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Laten we eerlijk zijn, Cillisen mag weg bij Valencia omdat hij daar gewoon niet THE NUMBER 1 is als Ter Steegen bij Barca, Onana bij Ajax of Allison bij Liverpool. Mislukt is een groot woord, maar hij kwam als een soort van prins uit Barca naar Valencia en heeft het niet daar waargemaakt. Bij Valencia heeft men dit gezien en ervaren en hopen nu nog wat euro's te verdienen aan een keeper van Oranje die bij gebrek aan beter mag keepen. In de tijd van Van der Sar, Ed de Goeij van mij part , Stekelenburg (2010) of bv als Onana Nederlands was geweest had hij nooit een basisplek gehad. Ik denk zelfs dat Waterreus van hem had gewonnen bij Oranje.

Ik laat het hierbij. Cillisen kan zeker wel een bal tegen houden en heeft een paar leuke reflexen en is ijverig en natuurlijk ervaring opgedaan.
Stel als hij Overmars en Sar opbelt en aangeeft dat hij Ajax heel erg mist etc dat hij dolblij zou zijn om weer voor deze mooie club te mogen spelen etc...heel misschien zou ik ermee cool zijn.

Eerlijk? Ik denk dat hij gewoon wil spelen bij een goede club. Thats it.
En dat Valencia die andere keeper de voorkeur gaat geven waarschijnlijk.
Ze vinden denk ik Jasper te duur en salaris te hoog voor wat hij brengt. Plus ze kunnen nu nog wat aan hem verdienen. Misschien is een Lazio of Newcastle, Rgek genoeg om dat geld op tafel te leggen.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Je reageert vooral met alles wat niet kan, slecht is, etc etc. Maar kom zelf eens met een opvolger voor Onana?
+3/-0

 
dwtk (geschorst)
1 jaar geleden
Misschien hebben ze die al....
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik neem aan dat Ajax allang aan het scouten is geweest over de wereld voor de opvolger van Onana omdat zelfs de slechtste TD in de wereld dit zag aankomen.
Onana gaat op een dag weg. Of nu of volgend jaar.

Mijn idee? Je komt met een toptalent a la Onana die weer de top wereld top kan bereiken (de potentie) net als Ajax ook de Nico's Neressen, Litmanen's, Zlatans, Chivu, Maxwell, Frenkie's etc heeft gescout.

Of, je schuift nu een keeper door uit de eigen Ajax school/opleiding waarvan men denkt deze verdient nu het vertrouwen. Al acht ik de kans 10 %.
Intuitief denk ik dat men Kotarski en Scherpen en wie er nog rondloopt (nog) niet goed genoeg vinden. Varela gaat vertrekken.

Dus een andere optie is een keeper halen die het gewoon heeft laten zien in het buitenland a la M. laudrup, Frenk Rijkaard, Jaap Stam, B. Laudrup, What the heck, Pantelic : ) de cultheld.

Wie? Ik weet het nog niet. Maar er zal vast ergens een kanjer zijn. Iemand die het een eer vind om bij Ajax nog te mogen spelen op zijn 32e. Een liefhebber. Iemand die het nog echt kan.

Iemand in de categorie van Raul, Totti, Casillias, Xavi, Guardiola, Pirlo, M. Laudrup, Schmeichel, Maldini, Buffon.

Met Van der sar aan het roer als 1 van de beste keepers ooit, de naam en faam van de club, Overmars, het Johan Cruijff stadion, top 4 last year van Europa. Iedereen die Ajax de CL gunde vorig jaar...

Het is mogelijk, maar je moet geloven.


1. Supertalent die de wereldtop in potentie kan halen.
2. Eigen gelederen.
3. Oudere Topkeeper van buiten halen om Ajax op zijn Oeuvre te mogen zetten.
4. Optie 4: Cillisen, Bizot, Padt.
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Je ziet hier allerlei wilde verhalen die sowieso niet gaan gebeuren... Noemen ze mij een zeikerd, ik noem hun fantasten :)
+1/-1

1 jaar geleden
Grootste probleem van Cillessen is zijn persoonlijkheid. Het is geen winnaar maar een juffrouw. Nooit betrapt op zelfkritiek. Deze keeper gaat echt wel een bal tegen houden en is Nederlands, dat ik een voordeel vind. Maar zal nooit bijdrage aan een Ajax zoals ik dat graag zie.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Persoonlijkheid en zijn lengte zijn voor hem het grootste obstakel.

Als je als Ajax de Uefacup finale hebt gehaald en de halve finale Ec1 dan ga je nu niet terug naar Cillessen. Getuige nl van te weinig visie en ambitie.
Mijn mening. Shalom
+1/-0

 
1 jaar geleden
Eens, maar ben dan wel benieuwd welke alternatieven er zijn. Bizot is ook een stap achteruit, een iets mannelijkere Cilissen zonder de enorme ervaring. Aan de andere kant, de competitiestart is ver weg, wie weet welke keepers straks voor een redelijk bedrag op kunnen worden gepikt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hoe goed Bizot nog wordt weten we nog niet. Misschien is hij wel de nieuwe oranje keeper in spe. Hem liever dan Jasper. Mijn gedachte.
+1/-0

1 jaar geleden
Van mij mag hij komen hoor. Prima keeper als opvolger van onana. Meningen verschillen, dat blijkt maar weer ☺
+1/-0

1 jaar geleden
Iedere keeper van Ajax heeft een moeilijk begin gehad maar de meeste slepen zich er wel door heen. Laat Jasper het met Scherpen en Kotarski maar uitvechten dan komt er een goede eerste keeper tevoorschijn.
+1/-0Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.777 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

adidas afc alvarez anderlecht baan bergwijn bloed breedte doku donnyfromthelittleriver donvito eredivisie fier ghacied grande haller jim jong koen malen nederland onana quido rennes romalona spelbos stade stekker sulemana tadic