Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] UEFA: 'Kwalificatiewedstrijden alleen als dit volgens huidige opzet zou moeten'

16 mei 2020 13:24 - beIN Sports
Foto: Pro Shots

[Update] UEFA: "Kwalificatiewedstrijden alleen als dit volgens huidige opzet zou moeten"; image source: Pro Shots

Het is nog maar de vraag of Ajax komend seizoen direct de groepsfase van de Champions League in mag. Uiteraard is het daarvoor mede afhankelijk van de afloop van het huidige seizoen, omdat als de winnaar van de Champions League zich niet direct via de eigen competitie kwalificeert er ook voorrondes gespeeld moeten worden. Echter geeft UEFA-voorzitter Aleksander Čeferin tegenover beIN Sports aan dat er consequenties kunnen zijn voor de competities die niet af worden gespeeld. "De meeste competities zullen hun seizoen uitspelen. Degenen die dat niet doen, dat is hun beslissing, zullen kwalificaties moeten spelen als ze willen deelnemen aan de Europese competities", aldus Čeferin.

Update 13:24: Via een statement op Twitter laat de UEFA weten dat het interview met voorzitter Aleksander Čeferin uit zijn verband is getrokken. "Clubs moeten alleen kwalificatiewedstrijden spelen komend seizoen als dit volgens de huidige opzet moet", aldus de voetbalbond. "Hij bedoelde niet dat er wijzigingen in de kwalificatie opzet plaats zouden vinden."

Meer op beIN Sports


Tags

uefa ceferin aleksander bein kwalificatie kwalificaties kwalificeert statement

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Volgens mij heet dit in normale taal "chantage".
+3/-1

 
3 weken geleden
helemaal mee eens.
Wie is de Uefa om de gestelde gezondheid regels van een land te beoordelen!
+3/-0

3 weken geleden
Dit is in strijd met hun eigen reglementen. Als nr 11 op de landenlijst heeft de Nederlandse nummer 1 recht op een plek in de 3e voorronde in het kampioenen gedeelte. Bij het uitspelen van de CL en de winnaar staat op een CL plek in zijn eigen competitie, dan gaan we de groepsfase in. Dat staat gewoon in de regels. Die regels in deze tijd veranderen is gewoon schandalig. Het is niet de keus van de knvb om de competitie te stoppen, maar van de Nederlandse regering. Daarnaast denk ik niet dat ze Frankrijk eruit zullen trappen, dus schep je een precedent.
+1/-0

3 weken geleden
Wat een smerige organisatie. Wanneer hebben de kleinere landen is de ballen om zelf een bond op te richten? NL, België, Schotland, Denemarken, Zweden, Turkije, Noorwegen, Wales e.d.
+1/-0

3 weken geleden
Wat maakt het uit, UEFA heeft ons toch al eerder beroofd, Chelsea uit.
Dan maar een kwalificatie ronde spelen, lekker om op te warmen en automatismen in te slijpen.
+3/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Eens te meer duidelijk dat het een soort van maffia organisatie is. De uitdrukking chantage is hier inderdaad geheel op zijn plaats. Wie denkt die Ceferin wel niet dat hij is. Onze regering zegt geen voetbal hier, barst maar met die centen. En dan zal zo'n Sloveense boef die zich advocaat noemt hier even de baas gaan uithangen over ons land ???!!! Dat zal even lekker worden.
Tussen neus en lippen door dreigt hij ook nog even Amsterdam als speelstad voor het EK door te strepen als hij niet snel zijn zin krijgt. Jaja, democratie anno 2020. Dat krijg je nou als je de vuilnisman koning maakt.Met alle respect voor onze vuilnisman trouwens.
+2/-0

 
3 weken geleden
Mooi verwoord.
+1/-0

reactie verwijderd


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

bah bedreiging bevolking chelsea china correctie dwtk fier gedeeltes hersenspinsels houder irak iran kernkoppen kernwapens koen kremlin luigitentorioabc mond navo nederland potter rusland schijt snowden tijdreizen vage valbommen vetorecht volkel