Transparent
Inloggen
Sluiten

NOS blikt terug op landstitel van Ajax in 2011

10 mei 2020 08:42
Foto: Pro Shots

NOS blikt terug op landstitel van Ajax in 2011; image source: Pro Shots

De NOS staat zondag stil bij drie knotsgekke ontknopingen van de Eredivisie in deze eeuw. De jaargangen van 2007 en 2016 zal iedere Ajax-supporter zo snel mogelijk willen negeren, maar ook zal uitgebreid stil worden gestaan bij de ontknoping van het seizoen 2010/2011. In de Amsterdam ArenA streden Ajax en FC Twente in een onderling duel om de landstitel. Tot nu toe nog de enige keer dat dit in een onderling duel werd uitgevochten.

Het duel was bovendien extra beladen omdat beide ploegen een week eerder tegenover elkaar stonden in de bekerfinale. De Tukkers wonnen de beker, maar een week later werd met een 3-1 zege revanche genomen en was de titel voor Ajax. Het was bovendien de opmaat naar vier landstitels op rij. De NOS begint de uitzending zondagmiddag vanaf 15:00 uur op NPO1.




Tags

nos landstitel arena bekerfinale eeuw eredivisie jaargangen knotsgekke negeren npo ontknoping ontknopingen opmaat revanche streden titel twente uitgevochten uitzending

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


reactie verwijderd

3 jaar geleden
Ik vloog 4 weken voor die dag naar Nepal om een trektocht te begeleiden. De titel had ik al uit mijn hoofd gezet. 3 Weken weg van al het nieuws waren we die zondag terug in de bewoonde wereld. Ik zat in een dorp op de stoep met een fles bier, een reisgenoot belde zijn dochter en die meldde live dat we kampioen waren. Een moment om te koesteren.
+7/-0

 
3 jaar geleden
Tip, zet nooit een titel uit het hoofd als het in theorie nog kan( mits je nu Man City bent)
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik zal het nooit meer doen :) Maar die onverwachte verrassing nemen ze me niet meer af.
+1/-0

3 jaar geleden
1 van de mooiste landstitels ooit die ik heb ervaren. Ik weet nog dat ik op de grond lag bij de 2-0 in de bitterzoet.

Fijne dag
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal