Transparent
Inloggen
Sluiten

Minister Hugo de Jonge: 'Evenementen pas over een jaar of langer heel reëel'

7 mei 2020 10:49
Foto: Pro Shots

Minister Hugo de Jonge: "Evenementen pas over een jaar of langer heel reëel"; image source: Pro Shots

Volgens minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge kan het nog wel een jaar of zelfs langer duren voordat er weer massale evenementen gehouden kunnen worden. Dat schreef hij in een brief aan de Tweede Kamer. "Dat kan eigenlijk pas weer als er een vaccin is en niemand weet hoe lang dat gaat duren", zo schrijft De Jonge. "We hopen natuurlijk op snel, maar een jaar of langer is heel reëel.

Betaald voetbalwedstrijden met publiek wordt ook gezien als evenement. Woensdagavond werd al duidelijk dat betaald voetbal vanaf 1 september weer mogelijk is mits het coronavirus onder controle blijft.




Tags

minister brief coronavirus evenement vaccin volksgezondheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Begrijpelijk, maar heel erg slecht nieuws dit. Voetballen zonder publiek is wat mij betreft een NO GO... Daarnaast gaan hierdoor clubs omvallen. Worden spannende maanden...
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Hier zal toch een model omheen gebouwd kunnen worden? Er is een ontzettend grote markt voor entertainment, kijk maar naar de miljoenen mensen die naar games kijken. Het zal anders moeten, het zal toegankelijker moeten zijn maar er er zou toch echt aan kunnen worden verdiend.

Misschien een mooi moment om te kijken hoe het voetbal kan ontwikkelen onder deze situatie - maar het zal een tussen jaar worden en we moeten niet verwachten dat het een seizoen zoals elk ander zal worden.
+1/-1

tackle (geschorst)
4 jaar geleden
Duitsland wil de competitie volgende week hervatten zonder publiek. Dat zal voorlopig het nieuwe abnormaal worden. Dat zal commercieel heel anders gaan uitzien voor de clubs. Geen stadion inkomsten. Dus er zal iets anders verzonnen moeten worden om dit te compenseren.
Foxsport zal hier ook een belangrijke rol in gaan spelen.
+3/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat vaccin word aan alle kanten tegen gewerkt lees ik. 3 Russische artsen uit het raam gevallen en een arts van Aziatisch afkomst is doodgeschoten in zijn woning, deze was dicht bij een vaccin zijn net als de Russen, aldus de media. Nu zet ik mijn aloewa hoedje af en denk heel egoïstisch: wat een kutzooi ik wil naar Ajax!!
+1/-2

4 jaar geleden
Laten wij eerst maar eens gaan kijken naar het Duitse voetbal,als dat doorgaat dan kan het kabinet niet achter blijven.Jammer dat de corona politiek is geworden.
+2/-1

reactie verwijderd


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte bergwijn boomen branderhorst bravo brobbey elsimao eredivisie gorter henderson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli setford sevic shogun sosa sutalo ton verrips wereldtopper