Transparent
Inloggen
Sluiten

Streven kabinet blijft betaald voetbal vanaf 1 september

6 mei 2020 19:43
Foto: Pro Shots

Streven kabinet blijft betaald voetbal vanaf 1 september; image source: Pro Shots

Het kabinet streeft nog altijd om vanaf 1 september betaald voetbal weer toe te laten. Dat werd woensdagavond duidelijk tijdens de persconferentie van minister-president Mark Rutte. Vanaf die datum is het voor iedereen weer toegestaan om te sporten en ook wedstrijden in het betaald voetbal zijn dan toegestaan. Dit is wel onder voorbehoud dat het coronavirus onder controle blijft.

Evenementen zijn nog niet toegestaan en dat lijkt te betekenen dat de wedstrijden vooralsnog zonder publiek afgewerkt gaan worden. De Volkskrant meldt dat het streven is om evenementen vanaf 1 januari 2021 weer toe te staan. Het kabinet presenteerde zelf alleen de maatregelen die tot 1 september versoepeld moeten worden.




Tags

kabinet coronavirus minister rutte volkskrant voorbehoud

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


En un momento dado (geschorst)
3 jaar geleden
Voetbalwedstrijden zonder publiek. Dat lijkt me zoiets als tv kijken zonder beeld. Ben benieuwd wat de spelers er van vinden om voor lege stadions te spelen...
+1/-0

3 jaar geleden
En dan in de winter wanneer virussen zich makkelijker verspreiden weer met zijn allen in een stadion gaan zitten? Het is allemaal onnavolgbaar. Kijk nou eerst eens een paar weken wat de versoepelingen voor effect hebben en ga dan wat zeggen over wat over een paar maanden of over meer dan een half jaar mogelijk lijkt.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Mark ik weet niet of je hebt gekeken naar de persconferentie. Onze premier gaf heel duidelijk aan dat dit de planning is MITS alles blijft ontwikkelen zoals het nu gaat. Kortom dit is een leidraad en geen harde belofte. Als er een golf van besmettingen volgt, dan zal de startdatum automatisch naar achteren geschoven worden. Maar veel bedrijven, waaronder voetbalclubs, willen zich ergens aan vast kunnen houden, vandaar dat ze gisteren een grove schatting hebben gedaan wanneer bedrijven in bepaalde sectoren kunnen rekenen op omzet. Het zou best kunnen dat het een paar weken eerder is, maar misschien ook wel een maand later. Er zijn inmiddels meerdere bedrijven failliet gegaan en er staan er nog veel op ‘omvallen’, een maand eerder weer omzet kunnen maken kan dan echt essentieel zijn om je bedrijf te kunnen redden van faillissement. Op dit moment is dat belangrijker dan wanneer wij weer voetbal kunnen kijken.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Vooralsnog is geen 1 voorspelling uitgekomen van de "experts".
+1/-0

reactie verwijderd


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal