Transparent
Inloggen
Sluiten

Ryan Babel: 'Ik had meer kunnen brengen'

4 mei 2020 00:27 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Ryan Babel: "Ik had meer kunnen brengen"; image source: Pro Shots

Ryan Babel vindt dat hij afgelopen half jaar meer had kunnen brengen bij Ajax. Dat geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf. "Het is jammer dat dit beeld nu blijft hangen. Je bent in het voetbal nu eenmaal net zo goed als je laatste wedstrijd, dus ben ik nu opeens weer tien keer niks", aldus Babel. "Dat is zonde, omdat ik het gevoel én er het vertrouwen in had dat ik het verkeerde beeld in de laatste wedstrijden nog had kunnen rechtzetten. Maar het is zoals het is. En bij Galatasaray moet ik dan maar tonen wat ik waard ben. Het kan ook zo weer omslaan."

Volgens de aanvaller zijn er verschillende redenen waarom hij zijn niveau niet haalde. "Ik denk dat het niet heeft meegeholpen dat ik bij een selectie kwam met veel geblesseerden en die niet meer zijn niveau haalde van de eerste seizoenshelft. Ik denk dat dit ook invloed heeft gehad op mijn spel", zo geeft hij aan. "Net als het feit dat ik links, rechts en in de spits heb gestaan. Nogmaals, ik had na SC Heerenveen-uit het gevoel dat er nog mooie dingen konden gebeuren."

Babel zal weer terugkeren naar Galatasaray, waar hij nog een contract heeft voor twee jaar. "En ik moet vol aan de bak om EK-vorm te tonen. Dat toernooi halen, moet mogelijk zijn en daar ga ik alles voor uit de kast halen", zegt hij daarover. "Na die eindronde in de zomer van 2021 zal ik nog één seizoen voor Gala spelen. Daarna beslis ik of ik stop met voetballen. Of volgend seizoen een nieuwe verhuur aan Ajax erin zit? Het is veel te voorbarig om het daar nu over te hebben."




Tags

babel galatasaray beslis eindronde gala geblesseerden heerenveen kast meegeholpen telegraaf voorbarig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Sterker nog, je hebt 0,0 gebracht.
Kan mij ook niet voorstellen dat de jeugd hem als voorbeeld zag met dat clowneske kapsel.
+1/-0

3 jaar geleden
Jammer dat deze ras ajacied niets kon toevoegen. Hij heeft wel de spirit maar niet de skills om op top niveau mee te draaien. Hopelijk kun je bij Galatasaray nog wat moois laten zien.
+2/-0

3 jaar geleden
Het is jammer dat hij niet kon brengen wat hij bij zijn vorige terugkomst wel kon. Ik geloof best dat hij iets van van waarde kon zijn als het seizoen uitgespeeld kon worden, helaas is het niet anders. Alsnog ben ik blij dat een oud-Ajacied (en international), de moeite heeft genomen om terug te komen. Ik gun hem daarom ook het allerbeste bij Galatasaray.
+2/-0

3 jaar geleden
Jammer dat het niet gelopen is zoals gehoopt.
Kom maar niet je carrière bij Ajax afsluiten.
Het is mooi geweest zo.
+2/-0

3 jaar geleden
Je had meer "moeten" brengen. Waardeloos voetbal laten zien.
+2/-1

3 jaar geleden (gewijzigd)
Het probleem is dus dat we dit allemaal wel zagen aankomen - vele met mij op deze site waren erg kritisch over het aantrekken van Babel.

Ook hier helemaal geen problemen met de persoon Babel zelf, maar iedereen kon toch wel zien dat hij een middelmatige tijdelijke invulling zou zijn in plaats van een long term strategy. Het probleem hiermee is dat wij volgend seizoen een nieuwe buitenspeler nodig zullen hebben, meerdere nieuwe als Neres weg gaat.

Dan krijg je weer hetzelfde probleem waarbij de nieuwe buitenspeler eerst een half jaar moet wennen, etc. In plaats daarvan hadden we die buitenspeler, jeugd of koop, aan moeten trekken en laten wennen dit seizoen. Nu ben je weer te laat.
+2/-0

3 jaar geleden
Een speler aantrekken om reden dat die de Ajaxspeelwijze al kent en dat het een zogenaamde echte Ajacied is en dus bij de supporters sowieso nooit kwaad kan doen of hij nu wel of niet goed speelt en Overmars zich dus sowieso geen buil zou vallen bij huur, is wel een heel amateuristische reden.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Neres, Ziyech, Blind, Promes waren o.a geblesseerd, het is logisch dat Erik en Marc snel iets hebben geprobeerd. En het huren van Babel had geen risico. En het was 50 - 50....
Ik ben ook niet tevreden over wat hij heeft gebracht, maar ja. Verder heeft hij niet de daadwerkelijke tijd mogen spelen vanwege corona en was het elftal dramatisch.
+1/-0

reactie verwijderd


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal