Transparent
Inloggen
Sluiten

'Grote clubs hervatten gesprekken over mogelijk steunfonds voor Eredivisie'

1 mei 2020 09:37 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

"Grote clubs hervatten gesprekken over mogelijk steunfonds voor Eredivisie"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad medt dat de grote clubs uit Nederland vrijdag de gesprekken weer hervatten met de Eredivisie CV om te kijken of ze tot een steunpakket kunnen komen. De KNVB stelde eerder dat clubs die in Europa actief zijn de zware morele verplichting hebben om 25 procent van het startgeld af te staan aan de andere clubs. Ondanks dat andere clubs aangeven dat Ajax niet wil is de club wél bereid om iets te doen, maar de clubs hoeven zeker geen miljoenenbedragen te verwachten.

Daarnaast wil Ajax de situatie vermijden dat eigen spelers en supporters aangeven dat er zelf problemen zijn en er ondertussen geld wordt gegeven aan andere clubs.

Niet alle clubs bedelen om een zak geld uit Amsterdam. Volgens Martin Mos, voorzitter van De Graafschap, is het volstrekt belachelijk dat de KNVB een moreel beroep doet op de clubs. "Waarom zou Ajax die verplichting hebben? Dat zij het dankzij fantastisch beleid goed voor elkaar hebben, wil toch niet zeggen dat ze andere clubs moeten helpen?", zo gaf hij eerder deze week aan tegenover dagblad De Gelderlander. "Zoals ook PSV en Feyenoord niet voor de oplossing hoeven te zorgen. De enige club met een verplichting is de KNVB zelf."
Tags

eredivisie knvb verplichting steunfonds bedelen beroep feyenoord gelderlander graafschap medt miljoenenbedragen moreel mos nederland startgeld steunpakket vermijden zak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
zo min mogelijk weg geven ajax heeft ook grotere uitgave aan salarissen onderhoud enzv. dat ajax geld heeft komt ook door de goede opleiding enzv hoeven andere clubs niet van te profiteren zijn al genoegd jeugd spelers van ajax die overal voetballen in nederland En bij ajax zullen ook nog wel minderen jaren komen naar zeven vette jaren zeven magere jaren helpen dan de KNVB EN ANDERE CLUBS AJAX OOK ??????
+1/-1

4 jaar geleden
Hoewel ik de emotionele bezwaren van veel supporters kan begrijpen, moeten we ook door hebben dat wij niets zijn zonder een sterke competitie. Je kan miljoenen op de bank hebben staan, zonder sterke wekelijke tegenstand komen spelers niet en ontwikkel je de spelers niet die wel komen. Kijk maar naar PSG die met kop en schouders boven de rest steken, maar geen speler die er naartoe wil door de competitie.

Dus hebben we nog maar een aantal opties, waarvan niets doen mij er geen lijkt. Of veel geld in de eredivisie steken vanuit de 'rijke' clubs met voorwaarden (b.v. dat de Limburgse clubs moeten fuseren voor sterkere tegenstand) of eindelijk actief een BeNeLux Liga bespreken. Ja ik weet het, mensen vinden het maar niets maar het is echt een optie om meer TV gelden te krijgen, een grotere Europese voetprint en daarmee meer kans op jaarlijks voor de eindrondes in de Champions League te gaan - anders zie ik het gewoon echt niet lukken.
+3/-0

dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Wij zijn wederom een grote club geworden, helemaal niemand raakt in paniek. Klote tijd maar we overleven wel. En echt respect voor zo n club als De Graafschap. Zijn geen huichelaars en misschien hebben ze dadelijk een paar tientje nodig...
+2/-0

4 jaar geleden
Die Super boeren begrijpen het. Ajax is niet de gene die de rest moet helpen.
Stiekem moet ik wel gniffelen om Utrecht, met die van Seumeren met zijn grote mond
+1/-1

4 jaar geleden
Geven is beter dan nemen en er niets voor terug willen is een beleid geworden dat zelfs
aards vijand 'Utrecht kleur moet gaan bekennen. Ajax gaat het doen op zijn manier en zal de leiding nemen en uitvoeren. Ajax ik ben trots op jou.
+1/-1

4 jaar geleden
Die andere clubs kunnen geld krijgen voor het recht dat Ajax altijd de eerste keus heeft bij toptalent van die club. Voor niks gaat de zon op toch
+1/-0

reactie verwijderd


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson