Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax kwam weken geleden al met voorstel voor competitie, maar KNVB was direct tegen'

28 april 2020 09:51 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

"Ajax kwam weken geleden al met voorstel voor competitie, maar KNVB was direct tegen"; image source: Pro Shots

De afgelopen dagen is er vooral veel kritiek geweest op de topclubs in Nederland, omdat zij de overige clubs meer hadden moeten werken. Het Algemeen Dagblad meldt dat dit niet terecht is, omdat de topclubs al zes weken geleden hulp aanboden. Ajax stelde een oplossing voor waarbij de Eredivisie komend seizoen voor één keer uit 20 clubs zou bestaan en de Keuken Kampioen Divisie uit 18 clubs. Met een versterkte degradatieregeling zou alles na één seizoen alweer recht worden getrokken en bovendien zouden de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie financieel worden gecompenseerd omdat ze minder wedstrijden zouden spelen. Ajax had bovendien ook een oplossing voor de bekerfinale. Deze zou worden gespeeld als seizoensopening in plaats van de Johan Cruijff Schaal

Het plan werd direct volop gesteund. Tien andere clubs uit de Eredivisie waren direct voor, terwijl er ook vanuit de Keuken Kampioen Divisie begrip was. FC Emmen, Heracles Almelo en FC Groningen hadden wel hun twijfels, maar gaven aan zich bij het plan neer te leggen. Vier clubs waren neutraal. De KNVB wees het plan echter direct af. Zonder er over na te denken werd het door directeur betaald voetbal Eric Gudde direct naast zich neergelegd, terwijl ook vanuit de Eredivisie CV niet daadkrachtig werd gehandeld. Mark Boele, directeur van de eerste divisie, bepaalde bovendien zelf dat de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie niet akkoord zouden gaan.

Onder veel clubs leeft het sterke gevoel dat alle ophef richting de KNVB voorkomen had geworden als er wel geluisterd was naar het voorstel van Ajax. De KNVB wilde tegenover het AD niet inhoudelijk reageren.




Tags

knvb eredivisie aanboden almelo bekerfinale boele daadkrachtig degradatieregeling emmen geluisterd groningen gudde heracles nederland neutraal seizoensopening

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Dit was toch een heel goed idee, het kan zijn dat ik de hobbels niet zie ,maar waarom is hier niet serieus over nagedacht, hier zou je geen scheve gezichten kunnen krijgen.
Denk dat dit verhaal nog niet ten einde is en en dat hier toch een duidelijk uitleg moet komen van de KNVB,Ere Divisie CV en Boele.
+1/-0

3 jaar geleden
Er is maar 1 conclusie mogelijk waarom de knvb hier zo lauwtjes op reageert. De bond wil niet dat men denkt dat men achter Ajax aanloopt. Mijn conclusie is, als Ajax langer gewacht had met het naar buiten brengen van einde competitie te preken, was de kans groot geweest dat het was aangenomen.
+3/-0

3 jaar geleden
Het is ook echt een clownesk clubje daar in Zeist
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa sutalo zucht