Transparent
Inloggen
Sluiten

'FIFA wil komend seizoen vijf wissels toestaan'

27 april 2020 21:50 - Sky Sports
Foto: Pro Shots

"FIFA wil komend seizoen vijf wissels toestaan"; image source: Pro Shots

Als het aan de FIFA ligt mogen clubs voorlopig vijf keer wisselen tijdens een wedstrijd. Dat bevestigt een woordvoerder van de wereldvoetbalbond tegenover Sky Sports. De FIFA heeft dit voorstel ingediend bij de IFAB, de organisatie die de regels van het voetbal bepaalt. De wijziging zou alleen tot de zomer van 2021 gelden om de spelers te beschermen, omdat ze in kortere tijd de competities moeten spelen. Tijdens eventuele verlengingen zou dan bovendien ook nog een zesde wisselspeler toe worden gestaan.

De verwachting is dat de IFAB deze week nog beslist of de regel doorgevoerd gaat worden. De FIFA wil wel dat er tijdens de wedstrijd maar drie wisselmogelijkheden zijn buiten de rust om. Dit om te voorkomen dat het spel te vaak stil ligt.

Meer op Sky Sports




Tags

fifa ifab toestaan sky verlengingen wereldvoetbalbond wisselmogelijkheden wisselspeler

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Uiteraard weer volledig in het voordeel van de grote clubs met gigantische selecties vol topsspelers... En ter bescherming van de spelers is ook een vreemd verhaal, aangezien deze zomer eigenlijk het EK zou zijn en dus ook die "grote" belasting van spelers zou zijn. Alleen nu hebben ze een maandenlange rustperiode ervoor zitten...
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal