Transparent
Inloggen
Sluiten

Hakim Ziyech: 'Ik heb de liefde en waardering zeker gevoeld'

27 april 2020 13:06 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Hakim Ziyech: "Ik heb de liefde en waardering zeker gevoeld"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft Hakim Ziyech aan dat het hem veel doet dat de kritiek die hij in zijn beginperiode bij Ajax kreeg volledig is omgeslagen naar grote bewondering. "Ik heb het soms best moeilijk gehad. Er kwam veel op me af, kreeg veel over me heen. Dat ik het zelf heb kunnen omdraaien naar liefde en respect is voor mij iets heel waardevols", aldus Ziyech. "En dat ik het heb afgedwongen door altijd mezelf te blijven ook. Ik denk dat dat het juist ook mooi maakt. Dat zie je in deze wereld namelijk niet vaak. Spelers gaan zich anders gedragen, zich anders voordoen dan ze eigenlijk zijn. Ik niet, ik blijf mezelf altijd trouw. Dat vervult me met trots. Niemand kan zeggen dat ze mij daarbij hebben geholpen, want dat hebben ze niet."

Volgens de creatieveling moet je je niets aantrekken van wat anderen zeggen. "Je weet hoe het gaat in het voetbal, de waardering die kwam, heeft ook te maken met de resultaten en mijn spel. Dat is ook het enige geweest waar ik invloed op heb gehad. Voor de rest heb ik alles van me af laten glijden", zo geeft hij aan. "Zelfs in een fase dat het heel goed met me ging, na die kutperiode met de fans, dat de vonk weer een beetje terugkwam. Toen wilde ik daaraan niet toegeven. Toen dacht ik: ja nu zeker wel, het zal allemaal wel. Maar op een gegeven moment heb ik daar een punt achter gezet en het allemaal op me af laten komen en is het helemaal goed gekomen. Ik heb de liefde en waardering zeker gevoeld en uiteindelijk is het ook van twee kanten."

Het vorige seizoen springt er voor Ziyech echt uit in positieve zin. "De serie die we in de Champions League hebben neergezet was uniek. Ajax is internationaal natuurlijk al een heel grote club, maar wij hebben Ajax met het voetbal dat we hebben gespeeld in de Champions League opnieuw op de kaart gezet in de wereld. Dat ik van dat team onderdeel heb mogen zijn, vind ik heel mooi", zegt hij daarover. "Op het moment zelf heb ik natuurlijk genoten, maar tijdens het seizoen ben je toch steeds gefocust op de wedstrijden en op winnen. Na het seizoen kwam het echte bewustzijn, dat we eigenlijk best iets bijzonders hebben neergezet. Daar ben ik ook echt trots op."

Meer op VI.nl




Tags

ziyech liefde afgedwongen beginperiode bewondering bewustzijn bijzonders creatieveling kutperiode omgeslagen springt trouw vervult vonk voordoen waardevols

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Dat het publiek kritisch was had je destijds aan jezelf te danken. Des te knapper is het dat je iedereen om je vinger hebt weten te winden. Dat kunnen alleen klasse spelers, dat ben jij pur sang.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ajax vorig in de CL was een fantastisch elftal, wat als het nog 1 jaar samen had gespeeld als een Liverpool, Barca, Real vaak wel kunnen doen, ze waarschijnlijk de CL hadden gewonnen.

Mooi dat een G. Bale ook zegt in een intervieuw hoe goed Ajax was. Heerlijk. Heel de wereld heeft weer gezien hoe mooi Ajax kan spelen en wat een bijzondere club Ajax is. Dat doet mij en velen deugd. Mooi dat een doel van de fluwelen revolutie die door Johan is ingezet is ook is uitgekomen.

Ajax 2018-2019 is 1 van de mooiste teams die ik heb zien spelen met het Ajax van 1994-1996 en geeft maar weer aan dat Europees succes gewoon nog steeds een optie is, als er maar goed beleid wordt gevoerd dan is alles mogelijk.

Dusan Tadic kwam bij Ajax in zomer van 2018 en hij zei meteen iets in de trand van: (en ik parafraseer)
Ajax is top 20 van de wereld, een hele grote club die hoort in de CL te spelen een 2 maanden later zei hij iets van Ajax is top 10 van Europa. De mindset die hij o.a. in de teamgeest bracht had een grote impact want aan het einde van de rit was het bekende Ajax zelfbewustzijn weer en was Ajax top 4 van Europa en had Ajax de tig voudig winnaar Real van de Ec1 die de laatste 3 edities had gewonnen vernederd in eigen stadion en wilde uiteindelijk Jurgen Klopp het liefst niet tegen Ajax de finale spelen omdat hij wist dat Liverpool kon verliezen.

Wat een mooi seizoen. Ook het afhouden van Juventus en ronaldo van de winst was een heerlijk moment en mooi revanche.

* Ekkelenkamp die Ronaldo naar de grond gooide als Ramos in zijn beste jaren
* Neres die slalomde door de Juve verdediging en de 1-1 scoorde
* Tadic tegen Real die een '10' kreeg van France voetbal
* Daley Blind die uit bij Juventus als een veldheer speelde van het level van zijn vader
* Frenkie die Real, Juve, Tottenham, Bayern intimideerde
* Ziyech die het waarmaakte
* Onana die onmogelijke ballen stopte
* Nico die fantastisch was als LB
* Mazraoui die een heerlijk Europees seizoen meemaakte en zijn super goal maakte in Munchen
* KJ die in Madrid helemaal uit zijn dak ging
* Donnie die heerlijke doeltreffend was en een plaag was
* de Ligt die heerlijke momenten had
* Wober die Lewandoski onder controle had

Etc, etc, etc.

: )
+2/-0

3 jaar geleden
Bedankt Hakim! Ik zal je missen. Hopelijk volgt er nog een keer een mooi afscheid van het publiek!
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Hakim is een speler die (helaas) voetbalt als hij dat hij zich voelt, voetbalt puur op emoties, gaat alles goed, voetbalt hij goed ,voelt hij zich uitstekend dan voetbalt hij ook uitstekend, maar als er ook iets aan de hand is ,dan kan hij ook opzichtelijk slecht spelen en dan ook gaan ageren richting iedereen die daar de schuld aan heeft en die grilligheid zou hij nu is onder controle moeten kunnen krijgen, dan kan het echt een hele goede voetballer worden, kan hij dat niet wordt het een aflopende situatie in England.
+2/-0

3 jaar geleden
Ja ik ben een grote fan van hem ,maar ik kon hem ook wel schieten vooral bij zijn wissel momenten. Hij gaat weg en wel op een manier die bij hem past. Bij deze speler gaat er altijd iets mis niets kan gewoon gaan en zo gaat het nu ook weer . Het gaat je goed daar Ziyech
+2/-0

3 jaar geleden
Er komen weer andere Sterren , niet groter maken dan dat t is! Hij was soms groots hij was werelds maar vaak ook niet!
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao forbs henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid