Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax bereid om geld te stoppen in solidariteitsfonds, maar wil zelf grenzen bepalen'

25 april 2020 10:52 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax bereid om geld te stoppen in solidariteitsfonds, maar wil zelf grenzen bepalen"; image source: Pro Shots

Binnen Ajax is geïrriteerd gereageerd op de brief die de KNVB vrijdag stuurde naar alle clubs. De voetbalbond gaf aan dat de clus die deelnemen aan de Europese competities de zware morele verplichting hebben om een gedeelte van die gelden te verdelen onder alle betaald voetbal organisaties. De clubleiding vond dit schandalig dat er eerst naar de clubs wordt gekeken zonder dat er zelf gelobbyed was bij de overheid. AZ had voorgesteld om 25 procent af te staan aan de clubs, maar dat zal zeker niet gebeuren.

Voor algemeen directeur Edwin van der Sar steekt het heel erg dat behalve werd gesteld dat Ajax geen kampioenschap kreeg dat een eerder initiatief van Ajax voor een solidariteitsfonds niet werd benoemd door KNVB-directeur Eric Gudde. Er werd alleen gerefereerd aan het voorstel van AZ. Ajax wilde eenmalig een miljoenenbedrag in een noodfonds stoppen omdat clubs met problemen dat nu nodig hebben en niet straks pas. Op dat voorstel werd niet gereageerd. Ajax is nog altijd bereid mee te denken en geld te stoppen in een solidariteitsfonds, maar wil hierin zelf de grenzen bepalen.

Meer op VI.nl




Tags

solidariteitsfonds knvb brief clus gelobbyed gerefereerd gudde miljoenenbedrag noodfonds overheid sar verplichting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


dwtk (geschorst)
3 jaar geleden
De KNVB heeft 4-5 weken een compleet verkeerd pad bewandeld en alleen maar naar de UEFA geluisterd. Ze schijnen ondertussen wel bij de minister Van Rhijn geweest te zijn, alleen ze hebben nul op rekest gehad omdat ze de simpele weder vraag kregen wat hebben jullie tot nu toe aan solidariteit gedaan. Er is natuurlijk wat voor te zeggen.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Iedereen schreeuwt maar dat Ajax de rijkste club is, dus dan kunnen ze helpen. Maar we hebben ook de grootste uitgaven, dus het beeld is vertekend. Daarnaast heeft Ajax de 'rijkdom' te danken aan het voeren van een uitstekend beleid en de prestaties op t veld van de afgelopen 2,5 jaar. Geen enkele club heeft daar invloed op gehad, ga dan nu ook niet half-half eisen dat Ajax over de brug komt met geld. Hele Eredivisie deed huily huily toen de KNVB 1 wedstrijd verplaatste zodat Ajax zich kon voorbereiden voor de CL, maar nu het hen uitkomt, is Ajax lief en moet het geld overmaken?!? Het leedvermaak was groot in 2016 en toen we de finale CL misliepen.
De KNVB en de clubs zoeken het maar uit!
+7/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dus dat, en hoeveel geld gaat het Ajax kosten aan salarissen en als er volgend seizoen zonder publiek gespeeld moet worden? Wanneer keert de Uefa het CL geld eigenlijk uit? tijdens het seizoen of eind van het seizoen?
+1/-0

En un momento dado (geschorst)
3 jaar geleden
Het wordt tijd voor een alternatieve voetbalbond. Ben die regelneven van de KNVB helemaal zat.
+2/-0

3 jaar geleden
terecht zo weinig mogelijk weggeven. Hebben ook de meeste onkosten en uitgaven salarissen enzv
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Voor wat hoort wat. Geen kampioenschap en Ajax dokken, tuurlijk. Wat doe je als je baas vraagt een maand te werken zonder salaris? Ik verwacht ook niet dat overmars en co zich zo laten piepelen.
+2/-0

3 jaar geleden
Wat is dat toch elke keer ,als er wat te halen valt bij Ajax ,zijn ze (de pers en de KNVB)er als de kippen bij, maar is de gunfactor beneden elke pijl als Ajax voetbalt (en daardoor ook successen en punten behaalt voor NL)??
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben de koning te rijk dat ik een fan mag zijn van Ajax. Ajax dat in z,n eentje het Nederlandse voetbal wist te redden door heel veel punten te behalen. Dat Ajax het verdient om als een kampioen europa in te gaan is een knvb maatregel zonder besef, dat Ajax de club is die dat verdient. Dat Ajax de arme clubs moet helpen om de verliezen die geleden zijn door het carona virus een beetje dragelijk te maken is een goed idee, maar ik hoop dat het bij die plannen blijft.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao gaal godts hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes mannsverk medic mikautadze praag rensch rulli rvc sevic sosa sutalo tahirovic taylor twente vos wijs