Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'We hadden het zo graag op het veld uitgeknokt én gewonnen'

24 april 2020 22:12 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Erik ten Hag: "We hadden het zo graag op het veld uitgeknokt én gewonnen"; image source: Pro Shots

Tegenover de officiële website van Ajax geeft Erik ten Hag aan dat hij een onbevredigend gevoel overhoudt aan het huidige seizoen. "We staan na 76 procent van de wedstrijden bovenaan en hebben 23 van de 25 speelrondes de koppositie in handen gehad. Maar we hadden het zo graag op het veld uitgeknokt én gewonnen. Nu krijgen we niet de mogelijkheid om het tastbaar in de vorm van een schaal te maken", aldus Ten Hag.

De trainer van Ajax heeft wel begrip dat tot 1 september betaald voetbal niet mogelijk is. "Gezondheid staat voorop. Op 2 komt de reële economie die weer op gang moet komen. Dat is uiteindelijk ook in het belang van het voetbal, zeker het Nederlandse voetbal is dezer dagen heel erg afhankelijk van sponsorinkomsten", zegt hij daarover. "De bedrijven moeten zo snel mogelijk weer aan de gang om de schade te beperken. Dan blijven ze ook verbonden aan het voetbal. Als 4e zou ik willen zeggen dat onze bedrijfstak zo snel mogelijk 'coronaproof' moet worden."

Ondanks dat het nog niet duidelijk is wanneer de nieuwe competitie zal beginnen, gaat Ten Hag er wel vanuit dat hij dan over een sterke selectie beschikt. "Er bestaat een kans dat er een aantal spelers wegvalt. Een zekerheid is natuurlijk Hakim. Verder is de selectie compleet: alle posities zijn veelal dubbel bezet. Vanuit hier gaan we manoeuvreren en sturen. Een onzekere factor is de transfermarkt. Wat gaat daar gebeuren?", geeft hij aan. "Daar zijn al wel wat gesprekken over gevoerd. Ook Ajax zal een veer moeten laten. En dat heeft ook consequenties voor de mogelijkheden. De laatste jaren hebben we voor kunnen investeren, maar op dit moment mogen we dat niet doen. We hebben ervoor gekozen die risico’s niet aan te gaan."

Meer op Ajax.nl




Tags

hag uitgeknokt bedrijfstak beperken coronaproof dezer economie factor onbevredigend overhoudt sponsorinkomsten tastbaar veer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk dat we alleen Ziyech, Onana en Tagliafico verliezen . Men wil nu niet snel weg.
+4/-0

dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Het bedrijfsleven is van super belang voor de hele keten, de komende 10 jaar ga je de pijn voelen van deze crisis.
+2/-3

4 jaar geleden
Dit is mijn KNVB besluit ;)


Ajax - Az nog 1 game voor het kampioenschap, zonder fans in augustus. Wie wint is kampioen en krijgt plek 1, de ander plek 2.

Fey - Utrecht spelen nog de finale zonder fans, in augustus. Fey heeft al Europees voetbal dus Utrecht krijgt de andere plek sowieso.

Verder, dezelfde verdeling als nu waarbij Utrecht de andere EL league krijgt omdat ze in de finale staan van de beker.

Cambuur en Graafschap spelen nog 1 finale voor kampioenschap zonder fans.
Cambuur en Graafschap promoveren en RKC en Ado degraderen.

Dit lijkt mij rechtvaardig.

Doe je geen beslissingswedstrijden? Dan is Ajax kampioen en Cambuur kampioen op basis van de eindstand. En utrecht krijgt de Europese plek omdat Feyenoord al Europa in gaat. Cambuur en Graafschap promoveren, ADo en RKC degraderen. Simpel.

Het niet laten promoveren van Cambuur en Graafschap is een GROVE schande en doet geen recht aan 'op basis van sportieve gronden'.

RKC had in principe geen kans meer om erin te blijven, hoe kan je ze dan erin laten? Onrechtvaardig.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht