Transparent
Inloggen
Sluiten

Hakim Ziyech: 'Ajax zal voor altijd een speciale plek bij me hebben'

24 april 2020 20:11 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Hakim Ziyech: "Ajax zal voor altijd een speciale plek bij me hebben"; image source: Pro Shots

Nu bepaald is dat het huidige voetbalseizoen niet meer zal worden afgemaakt, betekent dit dat Hakim Ziyech zijn laatste wedstrijd voor Ajax al heeft gespeeld. In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad blikt hij terug op zijn periode in Amsterdam. "Ik ben niet zo van de clubliefde, nooit geweest ook. Het clublogo kussen, dat soort dingen, doe ik niet. Ik ben gewoon mezelf, ga me niet anders voordoen", aldus Ziyech. "Maar ik moet nu wel toegeven dat Ajax voor altijd wel een speciale plek bij me zal hebben."

Ziyech gaat verder: "Het is echt mijn club geworden. Ik heb in Amsterdam mezelf kunnen zijn, heb ontzettend veel fijne en goede mensen om me heen gehad, van medespelers tot mensen rondom het elftal. Als voetballer ben ik ook veel completer geworden. Zonder bal, maar ook met bal. De klik die ik had met de jongens om me heen, zoals met Quincy Promes dit seizoen of Dusan Tadic vorig jaar, was bijzonder."

De international van Marokko had zijn periode bij Ajax wel liever op het veld af willen sluiten met de kampioensschaal. "Dat was mijn afsluiting in stijl geweest. Zoals het nu gaat, zo wil je niet afsluiten. Maar over een langere tijd zal ik mijn mooiste herinneringen koesteren", zo geeft hij aan. "En dan komt natuurlijk vorig seizoen omhoog. Het kampioenschap, maar vooral onze weg in de Champions League. Hoe we de hele wereld verbaasden met ons spel. Het paste allemaal. Dat geeft niet alleen bij mij, maar volgens mij bij alle spelers een speciaal gevoel voor in de eeuwigheid. We hebben iets achtergelaten bij Ajax. En voor mij is het nu tijd voor iets nieuws."

Meer op AD.nl




Tags

ziyech clubliefde clublogo eeuwigheid kampioensschaal kussen marokko promes stijl tadic verbaasden voordoen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Hoop dat Hakim ooit nog terugkeert.
Ajaxspeler is Hakim.
Altijd welkom!
+2/-0

3 jaar geleden
Ga je goed. Bedankt voor de orgasmes op de bank en in het stadion van je vele mooie passes.
+2/-0

dwtk (geschorst)
3 jaar geleden
Het ga je goed. Een terugkomst zit er niet in. Chelsea wordt niet je eind club.
+1/-3

3 jaar geleden
Fijn om eens een speler duidelijk uit te laten spreken dat van clubliefde voor hem geen sprake is. Zoals dat voor de meeste spelers geldt, wat logisch is - je kunt het ergens heel erg naar je zin hebben en de mensen appreciëren maar dat is niet te vergelijken met wat veel supporters voor een club voelen . Daarom vind ik het zo genant als ik hier weer eens lees dat spelers te weinig clubliefde tonen omdat ze weg willen of niet op tijd terug kwamen (discussies Vertonghen). Alsof ze zelf niet met piepende banden naar de volgende werkgever zouden rijden als ze 50% meer konden verdienen.

Mooi dus dat hij wel aangeeft dat Ajax een bijzonder plekje voor hem heeft gekregen, zoals dat gebeurt bij werkgevers waar je een mooie tijd hebt meegemaakt. Het gaat hem goed ik wens hem het allerbeste en denk dat hij na een jaar wennen bij Chelsea heel hoge ogen kan gaan gooien, vergelijkbaar met Van Persie in laatste jaren bij Arsenal/eerste jaar bij Man Utd, vanuit een ander soort rol dan.
+4/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos