Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Geen promotie en degradatie Eredivisie, Europese tickets op basis van huidige ranglijst

24 april 2020 18:47 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Geen promotie en degradatie Eredivisie, Europese tickets op basis van huidige ranglijst</b>; image source: Pro Shots

De KNVB heeft middels een statement op de eigen website het nieuws bevestigd dat via de diverse media al naar buiten kwam: de Europese tickets worden verdeeld op basis van de huidige ranglijst van de Eredivisie, terwijl er geen promotie en degradatie zal zijn. Ondanks dat zestien clubs voor promotie/degradatie waren en negen clubs tegen heeft de voetbalbond besloten om dit toch niet door te voeren, omdat vanwege negen blanco stemmen er geen duidelijke voorkeur zou zijn.

De UEFA gaf eerder aan als uitgangspunt te hebben dat de Europese tickets zouden worden verdeeld op basis van de sportieve prestaties van het huidige voetbalseizoen. Op basis van de huidige ranglijst zal Ajax daarmee naar de play-offs van de Champions League gaan en AZ zal uitkomen in de tweede voorronde van de Champions League. Feyenoord heeft een plek in de groepsfase van de Europa League, terwijl zowel PSV als Willem II in de voorronde van de Europa League zal starten.

AZ en FC Utrecht hebben al aangekondigd niet akkoord te zijn met deze beslissing van de KNVB en vervolgstappen te overwegen. Diverse clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben bovendien ook woedend gereageerd.

Meer op KNVB.nl




Tags

degradatie promotie eredivisie knvb voorronde blanco feyenoord middels statement uefa utrecht vervolgstappen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Kogel door de kerk. Prima om van het gezeik af te zijn, maar zuur voor de clubs die achter het net vissen. Wordt de beker finale wel gespeeld? Zou op zich wel een mooie seizoensopening. Beter dan de supercup.
+1/-0

4 jaar geleden
Haha, Veronica Inside even kijken over dit onderwerp. Genee die maar bezig blijft over Cambuur alsof Nederland iets geeft om die club, hij huilt echt bijna. Ik had het juridisch beter gevonden als ze het seizoen als niet gespeeld zouden beschouwen, want je hebt niets afgerond dus je kunt helemaal geen conclusies trekken over wie op welke plek zou eindigen. Dan was PSV in voorronde Champions League terecht gekomen dat gun ik ze nou niet, maar AZ is inmiddels weer net zo hoog van de toren aan het blazen omdat ze een paar leuke seizoenen hebben gespeeld dus die hebben de gunfactor ook niet.

Maar het lijkt erop dat ze de Uefa wensen volgen, dat is misschien maar beter om als NL geen europese tickets mis te lopen, maar juridisch niet het handigst. Gelukkig maakt het voor ons Ajax niet uit welk scenario het wordt.
+1/-1

4 jaar geleden
Niet te geloven die Gudde en zijn billenmaat. Zestien clubs voor promotie vanuit de eerste divisie en negen tegen en hij ziet geen draagvlak bij de clubs voor promotie. Dus beslist hij tegen promotie waarvoor dan wel een draagvlak is met slechts negen clubs die dat steunen ???? Waarvoor vraag je die clubs dan wat ze willen ?
Ik hoop echt dat Cambuur die rechtszaak wint want wat deze man doet is van de zotte wat prom/degr betreft. Een schande. Gewoon net als de ranglijst in de Eredivie ook de ranglijst van de Keuken volgen is natuurlijk veel eerlijker.
+2/-0

4 jaar geleden
Deze uitspraak is een schande van de knvb. Wat een mismanagement en gestuntel.

Cambuur is keihard genaaid terwijl de Uefa zei dat er op sportieve gronden mag besloten worden. Wel Ajax iets geven als nr 1 en de nr 1 van de eerste divisie niet iets geven is meten met 2 maten. Hoe kan je dat uitleggen??

De sneue knvb had moeten wachten op de grote competities wat zei gaan doen. Volg in ieder geval het goede voorbeeld. Nu is Nederland en de chaos bij het voetbal en alle onvrede een voorbeeld hoe je het niet moet doen. Wat triest.

Cambuur staat in zijn volste recht om dit aan te vechten.
+2/-0

dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Volgens mij is het logisch, als Cambuur mag promoveren zijn ze kampioen (voorwaarde). Als dit het geval is dan is Ajax ook kampioen anders meet je met twee maten.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht