Transparent
Inloggen
Sluiten

'Geen promotie en degradatie uit Eredivisie'

24 april 2020 17:05 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Geen promotie en degradatie uit Eredivisie"; image source: Pro Shots

De KNVB heeft besloten dat de Eredivisie komend seizoen uit dezelfde achttien clubs zal bestaan als dit seizoen. Dit weet onder meer het Algemeen Dagblad te melden, ondanks dat de KNVB dit pas om 18:30 uur officieel naar buiten zal brengen. Dit betekent dat ADO Den Haag en RKC niet zullen degraderen, terwijl Cambuur en De Graafschap niet zullen promoveren.

Volgens het AD waren de meeste clubs juist voor promotie en degradatie. Het Bestuur Betaald Voetbal heeft echter besloten niet mee te gaan met deze wens. Tijdens de vergadering met de clubs is er alleen gesproken over de (eventuele) promotie en degradatie. Over de toewijzing van de Europese tickets voor komend seizoen is niet gesproken. De UEFA maakte eerder deze week echter bekend dat het verwacht dat de stand van de huidige ranglijst hiervoor gebruikt zal worden.

Uiteindelijk waren zestien clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voor degradatie en promotie, terwijl negen clubs hier tegen waren. Negen clubs hebben geen stem uitgebracht. Voorzitter Cees Roozemond van sc Heerenveen gaf al aan niet te willen stemmen omdat het niet de rol van de clubs is om te stemmen over het lot van anderen. Bovendien waren er twijfels of deze wel anoniem zouden blijven. De stemming werd bovendien opgeschorst toen het mailadres waarop gestemd moest worden via social media werd verspreid.

Meer op AD.nl




Tags

degradatie promotie eredivisie knvb ado bestuur cambuur graafschap heerenveen lot mailadres opgeschorst rkc roozemond toewijzing uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Prachtig hè, die democratie in Nederland. Doet mij denken aan een bepaald referendum.
+2/-0

3 jaar geleden
Voor Cambuur is dit gewoon te triest.

Te triest voor woorden.
+1/-0

3 jaar geleden
Ach, er zijn ergere zaken dan 'n knvb besluit. Wees blij dat wij niet genaaid zijn en gewoon als nr 1 zijn toegewezen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat staat gewoon in de reglementen.
+1/-0

dwtk (geschorst)
3 jaar geleden
Zijn er echt mensen die denken dat de KNVB dit zelf besloten heeft? Speelt veel meer mee, de regering zit ook in Den Haag, ze willen geen mogelijke relletjes daar hebben. Dan is het gelijk wereld nieuws. Rutte stond een tijdje terug niet voor niks met wat ADO supporters op de foto die een bloemetje brachten bij een oud keeper.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Geinig. Want de initiatiefnemer van die aktie (Patrick Goos) van de ADO supporters heeft juist zelf verklaard dat Rutte geheel toevallig voorbij kwam. Gewoon in zn avond kloffie met petje. Denk je nou echt dat als Rutte een politiek voordeel had gehad dat hij dit op deze manier had aangepakt? Hij vond het gewoon een goede aktie die toevallig op zijn pad kwam.

Het is echt onvoorstelbaar hoeveel bij verhalen er soms van verhalen worden gemaakt.

Mij interesseert het geen zier of Den Haag nu promoveert of degradeert. Het is echt typisch een club die te klein is voor het tafellaken en te groot voor het servet. Degraderen/promoveren is voor hen een soort natuurlijke cycli.
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
3 jaar geleden
Jij hebt hem natuurlijk zelf gesproken? Of heb je het op het internet gelezen. 70% van wat je las was toch fake. Misschien dit ook wel..... Het gaat erom dat ADO vaker rellen heeft veroorzaakt in het verleden en ploegjes als Cambuur nooit. Echt jij weet alles uit verband te trekken en altijd een hele andere opgedwongen wending en mening aan iemand anders zijn verhaal te geven. Wat jij denkt en schrijft klopt alleen.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Nou maar dan is het idd de conclusie dat de KNVB dit zelfstandig heeft besloten. Want de stad Den Haag zit niet bepaald te wachten op 5 risicowedstrijden in een jaar. Dat kost ze klauwen met geld. De gemiddelde bestuurder in Den Haag ziet ze liever spelen tegen Top Oss, Helmond Sport en Telstar hoor.

Laat staan dat de "regering" dus heeft gekozen om 1 relletje te voorkomen (ze waren trouwens tóch al zowat gedegradeerd) ipv 5 risicowedstrijden met volle inzet van de ME en politie zoals nu het geval blijft.
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb je het al gezegd, jij hebt echt niks met voetbal. Sorry kerel. Ze zitten op geen een risico te wachtten, zeg je? Waarom mocht AZ dan der eredivisie en Europese wedstrijden in Den Haag afwerken? Die gekke Engelsen van Manchester kwamen ook bezoek..... Ze hebben daar politie en ME zat.

Twee de thuiswedstrijden tegen Ajax worden zonder uit publiek gespeeld...

Moet ik nog even doorgaan? Kan je een ding met zekerheid zeggen, niemand in Den Haag zit te wachten op eerste divisie voetbal. Dat staat los van het feit dat ze er misschien wel thuis horen.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
"Nieuwe reactie sinds je vorige bezoek dwtk4 minuten geleden (gewijzigd)
174 nieuwsreactiesincomplete opstelling
Ik heb je het al gezegd, jij hebt echt niks met voetbal. Sorry kerel. Ze zitten op geen een risico te wachtten, zeg je? Waarom mocht AZ dan der eredivisie en Europese wedstrijden in Den Haag afwerken? "

Omdat bij AZ thuis (in Den Haag) geen ADO supporters zaten.....

Den Haag heeft 0,0 Politie en ME. Er bestaat geen Gemeentepolitie meer.
Dat is nu ook precies de discussie die er al een paar jaar gaat "Laten die Gemeenten maar betalen voor onze inzet, wij zijn het wel een beetje zat"

Ik heb vanalles met voetbal, ik heb gewoon 0,0 met al die complot theorien.
Als ze in een serie op Netflix zitten vind ik ze wél leuk, dat wel.
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
3 jaar geleden
We zijn klaar met de discussie, jij beschuldigt andere mensen van aannames, maar je mag het zelf wel doen..... Jij moet gewoon de Schilderswijk inlopen en gaan roepen jullie horen in de eerste divisie, geef me een high five als je het eens met me bent want ik ben Potter ik denk voor jullie.

Ps. ik zeg men wil rellen voorkomen, dat was het niet volgens jou en nu kom je zelf met argumenten dat ik eigenlijk gelijk heb, zeer vreemd.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Den Haag houd nu 5x een risico wedstrijd.

Feyenoord thuis, PSV thuis, FC Utrecht thuis en Sparta thuis. En die 5e extra risicowedstrijd is Ajax thuis, want een hoop van onze mannen gaan gewoon naar Den Haag bij ADO - Ajax.

Welke rel willen ze dan voorkomen, en is die ene rel groter dan deze 5 risicowedstrijden samen?
Of is dat niet wat je bedoelde?
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
3 jaar geleden
En welke van die wedstrijden zijn de afgelopen 10 jaar echt uit de hand gelopen? En dan moet je niet er mee komen dat 25 supporters opgefokt doen en lopen te provoceren.

En PSV & Sparta? Hahahahahahahhaaha laat me niet lachen man.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Cambuur nooit?? Check de Google maar even...
+1/-0

3 jaar geleden
Best denkbare besluit.
Cambuur wás nog geen kampioen.
Sterker: De Graafschap, Volendam, Eagles, Nac en Excelsior konden nog kampioen worden.
Den Haag en RKC waren ook nog niet gedegradeerd.
Sterker: ze hadden degradatie nog kunnen ontlopen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal