Transparent
Inloggen
Sluiten

Analyse Telegraaf: 'KNVB moet competities ongeldig verklaren om rechtzaken te voorkomen'

23 april 2020 12:12 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Analyse Telegraaf: "KNVB moet competities ongeldig verklaren om rechtzaken te voorkomen"; image source: Pro Shots

In een uitgebreide analyse geeft De Telegraaf aan dat het bijna niet te voorkomen is dat de KNVB moet besluiten om het huidige voetbalseizoen ongeldig te verklaren en de eindstanden van vorig seizoen te gebruiken voor de verdeling van de Europese tickets. Verschillende clubs hebben al samen met juristen stelling genomen over hoe het huidige seizoen in hun ogen geëindigd zou moeten worden en het nieuwe seizoen weer zou moeten beginnen. Jurist Keje Molenaar sprak zich al eerder uit over het nietig verklaren van beide competities in het betaald voetbal. Ieder andere beslissing zou resulteren in maandenlange gevechten met advocaten.

ADO Den Haag heeft al aangekondigd juridische stappen te gaan nemen indien besloten wordt dat de ploeg zou moeten degraderen, terwijl Cambuur en De Graafschap aangegeven hebben van mening te zijn dat ze recht hebben op een plek in de Eredivisie. Diverse clubs uit de Eredivisie zijn tegen een uitbreiding naar twintig clubs en dat mogelijke idee heeft ook voor veel woede gezorgd binnen de Keuken Kampioen Divisie. Zij zouden dan namelijk ingekrimpt moeten worden en daarmee inkomsten uit tickets verliezen. Zowel FC Utrecht als Willem II is van mening dat zij recht hebben op een ticket voor de Europa League. Willem II staat momenteel op een vijfde plek, maar FC Utrecht heeft een wedstrijd minder gespeeld, evenveel verliespunten met een beter doelsaldo. Bovendien hadden zij ook de finale van de TOTO KNVB Beker bereikt.

Om een reeks aan rechtzaken te voorkomen zou de KNVB niets anders kunnen doen dan het huidige seizoen ongeldig te verklaren en de eindstanden van vorig seizoen te gebruiken. Een beslissing die eerder in het amateurvoetbal ook al genomen is en dit ook bij verschillende andere sporten gedaan is. De clubs uit de Eredivisie hebben eerder al aangegeven tegen dit scenario te zijn, maar de KNVB-directeuren Eric Gudde en Jean-Paul Decossaux zouden deze beslissing mogen nemen indien de raad van commissarissen van de KNVB akkoord is. Mocht hiertoe tot besloten worden zullen Ajax en PSV uitkomen in de (voorronde van de) Champions League. Feyenoord, AZ en FC Utrecht zouden in dat geval in de Europa League uitkomen en de Eredivisie begint dan met dezelfde achttien clubs die ook dit seizoen actief waren op het hoogste niveau.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

knvb eredivisie rechtzaken telegraaf utrecht ado advocaten amateurvoetbal cambuur decossaux feyenoord graafschap gudde jurist keje molenaar nietig stelling verdeling verliespunten voorronde woede

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Aso Den Haag heeft zijn eigen identiteit en clubcultuur al verkocht aan wat Chinezen en een Britse coach.
Het is voor iedereen beter dat die club verdwijnt.
+1/-0

3 jaar geleden
Verandert er op dit gebied wat als je de gehele (storm)speelronde van AZ - Feyenoord en Utrecht - Ajax ongeldig verklaart? Dat levert in ieder geval een tussenstand op waarin alle clubs evenveel wedstrijden hebben gespeeld.
+1/-0

3 jaar geleden
zag gisteren uitkomsten van een baanbrekend onderzoek, namelijk dat het grootste deel van de voetbalsupporters vond dat Ajax geen kampioen mag worden. Joh!! Dat is toch ieder jaar zo? Wtf haha.

Had AZ in de positie gestaan van Ajax, dan hadden de supporters van AZ (als als die van anderen) juist wél gevonden dat hun club kampioen moest worden. Over maximale subjectiviteit gesproken. ;)
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos