Transparent
Inloggen
Sluiten

'KNVB wil competitie rond 1 oktober beginnen, zoveel mogelijk wedstrijden met publiek'

22 april 2020 09:39 - Volkskrant
Foto: Pro Shots

"KNVB wil competitie rond 1 oktober beginnen, zoveel mogelijk wedstrijden met publiek"; image source: Pro Shots

De Volkskrant weet te melden dat de KNVB rond 1 oktober de competitie wil laten starten. De voetbalbond heeft een scenario uitgewerkt waarin het tijd wil rekken om zoveel mogelijk wedstrijden met publiek te kunnen spelen. Wedstrijden zonder publiek zou de sector niet al te lang vol kunnen houden. Zestig tot zeventig procent van de wedstrijden zullen in dit geval pas in 2021 gespeeld gaan worden en de bedoeling is om in het volgende kalenderjaar vaak twee keer per week te spelen.

Meer op Volkskrant




Tags

knvb rekken volkskrant zeventig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


tackle (geschorst)
4 jaar geleden
Worden die ook geadviseerd door het RIVM. Wat een hoop dommigheid bij elkaar. Begint met Gudde die bij Feijenoord mislukt is. Nico Jan Hoogma ook al geen hoogvlieger in het voetbal. En ga zo maar door. Die willen iets gaan uitwerken wat op voorhand al niet werkt. Over belasting van spelers. Door de week veel minder publiek. Uit publiek al helemaal. Hoe pas je dan interlands en Europees voetbal in? Ben benieuwd wat ze gaan beslissen over de afloop van deze competitie.
+1/-1

4 jaar geleden
Dat wordt rennen naar Mei 2021 dan, want dan zit er weer een EK aan te komen. Zou helpen als er geen interlands zijn. Schuift het Europees seizoen dan ook op ? Anders mag je in Juli kwalificatie spelen en dan tot October wachten. Contractueel is dat ook drama.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Waarom niet gewoon mondkapjes/lapjes verplichten in het stadion? Hoeft geen ffp2 te zijn als het verspreiden maar voorkomt. Die anderhalve meter is leuk en aardig maar ik mag hopen dat we tegen de zomer het tekort aan bescherming hebben gecorrigeerd en kunnen aansluiten bij de maatregelen van Taiwan/Zuid Korea.
+1/-0

 
4 jaar geleden
En hoe ga je dat handhaven?
Voordeel is wel dat het gros van het achterlijke deel van het publiek meestal al hun smoel bedekt.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Het gegeven dat als ook maar een enkeling zich er niet aan houdt, het complete feest word afgeblazen, lijkt me een sterke motivator. En anders is het jammer hoor, want volksgezondheid gaat voor.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Ja, mee eens. Er zullen altijd wel mensen die denken dat het niet voor hen geldt ('want ik ben te tof' of 'ik heb het al gehad'), en moet je daar dan weer op gaan handhaven? Je gaat er ook geen steward op af sturen, want dat hoest zo'n debiel in je gezicht.

Bijkomend nadeel is wat doe je met je horeca? Eten en drinken met een kapje voor gaat tenslotte niet. Dan wordt zo'n wedstrijd weer een extra kostenpost in plaats van dat je er nog iets aan verdient.
+2/-0

4 jaar geleden
Mondkapjes met logo Ajax, oude logo, f-side, Amsterdamse Kruizen, Afca, afca Mauluka, bobo’s, Nico, Nico’s vrouw enz.
Wordt een kleurrijke boel op de tribune.
Als iemand die gaat produceren wordt hij rijk
+2/-0

4 jaar geleden
Een volstadion kan je vergeten.Iedereen moet ook nog naar het stadion en wil graag ook nog wat nuttigen ,dat gaat pas weer gebeuren als er een anti virus is en die zie ik er in Oktober nog niet zijn.
Persoonlijk denk ik dat spelen zonder publiek de enige optie is, hoe saai het ook is.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht