Transparent
Inloggen
Sluiten

Gekeken naar wedstrijden die beide teams speelden, haalde Ajax meer punten dan AZ

21 april 2020 22:31 - Twitter Ventos
Foto: Pro Shots

Gekeken naar wedstrijden die beide teams speelden, haalde Ajax meer punten dan AZ; image source: Pro Shots

Al sinds het onderbreken van de Eredivisie anderhalve maand geleden is er op verschillende kanalen uitgebreid gediscussieerd wat er moest gebeuren met de eerste plaats indien de competitie stopgezet zou worden. Ajax staat op doelsaldo weliswaar bovenaan, maar velen zijn van mening dat AZ meer recht heeft op het beste ticket voor de Champions League omdat het dit seizoen twee keer wist te winnen van Ajax en beide clubs niet dezelfde tegenstanders gehad hebben.

Los van het feit dat in de reglementen is bepaald dat doelsaldo leidend is, komt er als er puur wordt gekeken naar de wedstrijden die Ajax en AZ wel allebei gespeeld hebben een duidelijk verschil naar voren. Dit zocht Twitteraar @Ventos uit. Ajax wist in deze 19 wedstrijden tot 44 punten te komen, terwijl AZ tot 40 punten kwam. De beide overwinningen van AZ tegen Ajax zijn bovendien ook meegenomen in dit overzicht.




Tags

eredivisie onderbreken reglementen stopgezet twitteraar ventos

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Daar is ie al: de aftrap van de zinloze discussie over statistieken. Uiteindelijk zijn er maar 2 statistieken die tellen: aantal punten en doelpuntensaldo. Reglementair staat Ajax bovenaan, alle overige statistieken doen er niet toe. Misschien ook leuk om de Fairplay erbij te halen? Of aantal gele/rode kaarten? Aantal supporters? Aantal stoeltjes in een stadion? Wie het hardste kan juichen? Wat een onzin. Ajax heeft net zoveel wedstrijden gespeeld als AZ, Feyenoord en Utrecht en een wedstrijd minder dan de rest van de competitie. Op basis hiervan staat Ajax gezamenlijk met AZ 6 punten los en Ajax bovenaan op doelpuntensaldo. Punt.
+5/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Die velen die de mening hebben dat AZ kampioen is ,zijn zeker ook van mening dat Ajax financieel moet bijspringen ,om clubs in de problemen ,te helpen ??
+1/-1

4 jaar geleden
Hou het simpel, KNVB moet uitgaan van een halve competitie, dus de stand na 17 wedstrijden. Dan heeft elke club alle tegenstanders uit de eredivisie een keer getroffen.
+1/-0

4 jaar geleden
Bij een gelijke stand is het doelsaldo van belang.
Ajax is niet verantwoordelijk voor de nasleep van het coronavirus.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Plus wij staan ook boven AZ volgens alfabetische volgorde.
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Er zijn regels, deze regels zijn nu opeens punt van discussie. Was deze discussie er ook als AZ eerste zou staan?
Triest land leven we toch in.
+2/-0

4 jaar geleden
Het gaat natuurlijk voornamelijk om de rechtstreekse deelname aan de groepsfase van de CL.
Als Ajax de deelnemer wordt, wordt er door de UEFA 18 miljoen meer uitgekeerd uit de TV-pot dan als AZ die deelnemer zou zijn.
Dus de andere clubs hebben er financieel belang bij als Ajax die plaats in de groepsfase krijgt.
+2/-0

4 jaar geleden
Het zou de eerste keer zijn dat Ajax kampioen wordt op doelsaldo.
+1/-0

4 jaar geleden
Alleen al op basis van behaalde punten in Europa, mag het al geen discussie zijn wie recht zou hebben op dat ticket. Dat ticket voor Nederland heeft Ajax grotendeels zelf binnengesleept...
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord frankrijk gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa sutalo zucht