Transparent
Inloggen
Sluiten

Edwin van der Sar: 'Standpunt UEFA over uitspelen competitie is al wat gewijzigd'

17 april 2020 20:11 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Edwin van der Sar: "Standpunt UEFA over uitspelen competitie is al wat gewijzigd"; image source: Pro Shots

Het standpunt van de UEFA over het stoppen van competities is al wat gewijzigd. Dat geeft algemeen directeur Edwin van der Sar aan tegenover De Telegraaf. "Na het interview van Marc Overmars bij jullie kreeg ik van de UEFA en de ECA wat belletjes", aldus Van der Sar. "Ik heb iedereen uitgelegd dat wij veel minder afhankelijk zijn van de tv-gelden, omdat die hier een stuk lager liggen. Het standpunt van de UEFA over het uitspelen van de middelgrote en kleine competities is ook al wat gewijzigd. Van de mogelijke sanctie 'volgend seizoen geen Europees voetbal' lijkt mij nu geen sprake meer. Dat is ook niet vol te houden als je kijkt in welke situatie we door het coronavirus zitten."

Van der Sar gaat ook in op de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de club. "We hopen vanaf de start van het nieuwe seizoen weer voor publiek te voetballen. Zwart wordt het als we tot 1 januari zonder fans moeten spelen en gitzwart als dat het hele seizoen zo zal zijn, want dan lopen we tientallen miljoenen mis", zo geeft hij aan. "Dat is overigens geen rocket-science. Ajax heeft sowieso 13 miljoen euro aan inkomsten meer begroot dan er binnenkomt en heeft dus al transferinkomsten nodig. Zonder fans zullen onze inkomsten dus extreem dalen. Gelukkig hebben we de afgelopen jaren een buffer opgebouwd. Dat was met een reden: voor mogelijk mindere tijden. Uiteraard niet wetende dat de coronacrisis eraan zou komen. Ik houd mijn hart vast voor de hele bedrijfstak."

Meer op Telegraaf.nl




Tags

sar uefa coronacrisis bedrijfstak begroot belletjes binnenkomt buffer coronavirus dalen gitzwart middelgrote overmars rocket sanctie science telegraaf transferinkomsten wetende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Met een beetje pech hebben we straks betaald voetbal met 5 clubs ofzo.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Met een beetje geluk zijn dat hele zwakke clubs en worden we altijd kampioen.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Want het is voor topspelers ook heel interessant om in een hele zwakke competitie te spelen. Ook onze toptalenten zullen zeker langer voor ons blijven spelen als ze in een competitie met Heerenveen, FC Den Bosch, VVV en FC Twente zitten. Er komen glorieuze tijden aan!!!
Pfff.....
+1/-0

4 jaar geleden
Ajax heeft gewoon recht op directe plaatsing van de CL. Alle zogenaamde experts en kenners op de tv rollen over elkaar heen om Ajax te Bashen want Ajax is altijd hot en zo komen deze "experts " in de spotlights.
Als AZ 1e stond hoorde we deze eindeloze discussie niet.
Iedereen in de media gaat er aan voorbij dat AZ zelf ook wil stoppen.
Ajax pakt die 40 miljoen en gebruikt dat lekker voor je eigen club en personeel. Misschien mooi om iets voor wat ziekenhuizen te organiseren. Dat verdienen de mensen daar wel. Zeker na 9 jaar kapot bezuinigd te zijn door Rutte en zijn clan.
Mooi dat Overmars en vd Sar toch lichtelijk schijt aan de uefa hebben.
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal