Transparent
Inloggen
Sluiten

'NOC*NSF verzoekt om gefaseerd herstarten van topsport'

16 april 2020 23:19 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"NOC*NSF verzoekt om gefaseerd herstarten van topsport"; image source: Pro Shots

Technisch directeur Maurits Hendriks van sportkoepel NOC*NSF heeft aan minister Martin van Rijn van Medische Zorg en Sport gevraagd om in het kabinet een gefaseerde herstart voor de topsport te bespreken. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Hendriks had dit eerder al via een brief verzocht. Onder meer de verruiming van de trainingsmogelijkheden is een speerpunt. "Dat vragen we namens de voetballers van de profclubs, de beroepssporters, de sporters met een A-status en alle andere topsporters", aldus Hendriks. "We trekken hierin nadrukkelijk samen op met de KNVB. Met de directeuren Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma hebben we veel contact."

Het AD meldt daarbij dat hier dinsdag mogelijk meer duidelijkheid over zal komen als het kabinet met meer informatie komt over de maatregelen tegen het coronavirus. "Minister van Rijn heeft goed geluisterd en gaat ook zeker zijn best doen om dit te bespreken", zegt Hendriks daarover. "Maar we beseffen dat het kabinet een veelvoud aan verzoeken krijgt uit verschillende sectoren van de samenleving. Het is nog even een kwestie van afwachten."

In een ander artikel maakt het Algemeen Dagblad een rondgang naar de buitenlandse media over berichten wanneer er weer supporters bij wedstrijden kunnen zitten. Eerder gaf Ab Osterhaus al aan dat het hem niet zou verbazen als er de rest van dit kalenderjaar geen supporters welkom zullen zijn bij wedstrijden. Pas als er een vaccin is, zou dit veilig zijn. Dat wordt onderstreept door veel buitenlandse biologen. "Voor dat soort 'evenementen' is immers van cruciaal belang dat de groepsimmuniteit erg hoog is", zo geeft Carlos Alberto Arenas Diaz aan tegenover het Spaanse Marca. "In bevolkingsgroepen waar de immuniteit 70 tot 80 procent bedraagt, is het relatief veilig. Op dit moment is de hele wereld alleen nog maar bezig met het afremmen van het virus. Ik kan mij niet voorstellen dat de immuniteit in een stad als Madrid bijvoorbeeld vandaag meer dan 30 à 40 procent bedraagt. Dat cijfer zal slechts heel traag stijgen."

Volgens de Amerikaanse oncoloog en bio-ethicus Zeke Emanuel zal het zelfs nog langer gaan duren voordat er weer supporters aanwezig kunnen zijn. "Sportmanifestaties in stadions zijn wat mij betreft het laatste wat we kunnen opstarten", zo geeft hij aan tegenover The New York Times. "Zij die beweren dat zoiets weer kan in oktober… Waar baseren zij zich op? Een realistisch tijdstip is de lente van 2021."

Meer op AD.nl




Tags

hendriks kabinet noc nsf gefaseerd herstarten immuniteit minister rijn afremmen alberto arenas baseren beroepssporters bio biologen brief carlos coronavirus diaz emanuel ethicus gefaseerde geluisterd groepsimmuniteit gudde hoogma knvb kwestie madrid marca maurits oncoloog opstarten osterhaus rondgang sectoren sporters sportkoepel sportmanifestaties times topsporters trainingsmogelijkheden vaccin veelvoud verruiming york zeke zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Ab Oosterhaus, de huis viroloog van de NOS, die een fles whisky opentrok toen een 4 jarig meisje" knetter besmet ( zijn woorden) was geworden van de Mexicaanse griep. En blij dat Ab was, de overheid nam 30 miljoen vaccins van hem af.
Alles van die man is 1 grote grap. Misselijkmakende vent.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos