Transparent
Inloggen
Sluiten

Menno Geelen: 'Over paar jaar kunnen we acht of negen miljoen euro krijgen uit samenwerkingen'

11 april 2020 12:02 - Sky Sports
Foto: Pro Shots

Menno Geelen: "Over paar jaar kunnen we acht of negen miljoen euro krijgen uit samenwerkingen"; image source: Pro Shots

In een zeer uitgebreid interview met Sky Sports gaat commercieel directeur Menno Geelen van Ajax onder meer in op de vele samenwerkingen die Ajax heeft. De club blijkt er zelf financieel ook goed aan te verdienen. "Er zijn zo'n 50 clubs in Nederland waar we mee samenwerken. We hebben een eigen club in Zuid-Afrika en werken samen met clubs uit Australië en Japan. In China runnen we de jeugdacadamie voor Guangzhou R&F", aldus Geelen. "Van Guangzhou R&F ontvangen wij 3 miljoen euro per jaar voor 10 jaar, dus 30 miljoen euro in totaal. Dat is voor een club als Ajax heel veel geld. Met de andere clubs erbij krijgen we 5 of 6 miljoen euro per jaar."

Geelen gaat verder: "Dat is voor het Engels voetbal misschien niet veel, maar voor ons is dat bijna evenveel als het televisiegeld dat we krijgen en het groeit ieder jaar. Toen we begonnen was het een paar honderdduizend dat we ontvingen. Drie jaar geleden kregen we een miljoen, daarna drie miljoen, nu is het vijf of zes miljoen. Als het coronavirus voorbij is, kunnen we in een paar jaar acht of negen miljoen euro krijgen."

Ajax kijkt ook in andere landen om commercieel meer te verdienen. "We kunnen niet zoals Manchester United 20 landen in één keer doen. Wij doen het land voor land. Er is veel interesse uit Zuid-Amerika, dus dat wordt de volgende stap voor ons. Nu focussen we ons op China, Japan en Australië, maar ook op de Verenigde Saten, waar we een kantoor in New York hebben", zo geeft Geelen aan. "Onze jeugdopleiding is onze levensader. Wij kunnen geen legendes kopen, wij maken ze. We weten dat we niet de rijkste club in de wereld zijn, maar als het aankomt op invloed hoe er gevoetbald wordt in de wereld, staan we denk ik nog steeds aan de top."

Meer op Sky Sports
Tags

geelen australie china guangzhou japan aankomt afrika amerika coronavirus jeugdacadamie kantoor legendes levensader nederland ontvingen runnen saten sky televisiegeld york

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Om ook maar even het verschil aan te geven. Velen van ons vinden dat Ajax bij de beste 8 teams in Europa hoort, omdat we toevallig 5x in de EC 1 finale hebben gestaan. Manchester United (speelt voor plek 4,5,6 in Engeland) 'doet' 20 landen in 1x en wij moeten het land voor land doen.

En dan denken wij een topper van 25 miljoen te kunnen aantrekken, terwijl de exposure van de nummer 6 in Engeland al 20x groter is. Wereldwijd.

Het is goed voor ons om onze in- en uitgaande transfers ook eens in dat perspectief te zien.
Wat dat betreft doen Geelen, vd Sar en Overmars echt onvoorstelbaar goed werk.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Volgens mij hebben we recent Anthony aangetrokken voor 22 mil, excl bonussen.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat was dan ook een toptransfer. Net als Ribeiro.
+1/-0

 
4 jaar geleden
21,75 miljoen inclusief bonussen, niet exclusief. Basis bedrag was 15,75.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Idd. Maar die tegen Juventus vergeet ik liever.

5 of 6 keer, dat verandert blijkbaar ook niets aan onze status.
En begrijp me niet verkeerd, ik heb geen enkele moeite met het grote verschil en Ajax is ook mijn club.

Ik denk alleen dat het goed is om er af en toe bij stil te staan, dat het binnenhalen van een directe versterking echt heel heel moeilijk is. Het gaat niet altijd om het hoogste salaris of aankoopbedrag. Bij zo'n speler spelen er vaak ook heel veel randzaken en een daarvan heeft Geelen net opgesomd.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey elsimao farioli forbs gaaei gooijer hato kaplan kiki lcv oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal