Transparent
Inloggen
Sluiten

Cijfers laten zien dat Klaas Jan Huntelaar nog steeds beste scherpschutter van Eredivisie is

10 april 2020 11:17 - Fox Sports
Foto: Pro Shots

Cijfers laten zien dat Klaas Jan Huntelaar nog steeds beste scherpschutter van Eredivisie is; image source: Pro Shots

Dat de aanvallers van Ajax een uitstekend seizoen kennen, blijkt ook uit de cijfers. Fox Sports zocht uit welke spelers uit de Eredivisie gemiddeld de minste minuten nodig hadden om tot scoren te komen. Bij de vijf beste spelers zitten drie spelers van Ajax. Quincy Promes staat op een vijfde plek. Hij had gemiddeld 125 minuten nodig om tot scoren te komen. Vanwege blessures miste hij bovendien een flink aantal speelminuten, maar hij wist tot nu toe 12 treffers te maken.

David Neres is terug te vinden op een derde plaats. Ook hij heeft vanwege een blessure veel moeten missen. Hij scoorde tot nu toe zes keer in 635 speelminuten. Dat is een gemiddelde van net geen 106 minuten per doelpunt. Degene met het beste gemiddelde van de Eredivisie is Klaas Jan Huntelaar. The Hunter doet zijn bijnaam eer aan door gemiddeld iedere 93 minuten te scoren. Vorig seizoen kende hij zelfs nog een beter gemiddelde toen hij maar 83 minuten per treffer nodig had.

Fox Sports heeft bij de cijfers alleen spelers opgenomen die tenminste 10 competitiewedstrijden in actie zijn gekomen.

Meer op Fox Sports




Tags

eredivisie huntelaar fox scherpschutter eer hunter neres promes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Zoals ik al eerder riep, verlengen die hap. Leeftijd is maar een cijfer.
+6/-0

 
4 jaar geleden
De cijfers wijzen ook uit dat Huntelaar vergeleken met vorig seizoen 12% achteruit is gegaan. En ondanks dat jij leeftijd maar een cijfer vindt, kun je aan zijn leeftijd wel koppelen dat het redelijk is om te verwachten dat hij nog verder achteruit zal gaan.
Dan nog zal hij waarschijnlijk een aardig gemiddelde halen, maar het is niet meer voldoende om de eerste spits van Ajax te zijn, dus hij zal wel water bij de wijn moeten gaan doen met zijn contract.
+1/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Laten we realistisch blijven. Huntelaar heeft heel veel aan snelheid ingeboet en dat wordt alleen maar erger. Hij heeft een prima periode gekend, heeft toch nog een titel gepakt, van waarde geweest ook, maar aan alles komt een eind. Huntelaar zou lekker moeten stoppen en eventueel met de jeugd aan de slag. Denk dat ze heel veel van hem kunnen leren.
Liever met opgeheven hoofd stoppen in plaats van wachten tot je het niveau straks helemaal niet meer aankan.
+1/-2

 
tackle (geschorst)
4 jaar geleden
Teletekst journalistiek. Er wordt niet meegenomen hoeveel kansen hij mist in de tijd dat hij speelt en dat zijn er heel wat. Je moet je als Ajax zijnde schamen als je dit contract nog verlengd. Hij heeft zijn waarde gehad in het verleden absoluut, maar voegt niets meer toe.
Laat hem maar trainer worden.
+2/-3

 
4 jaar geleden
Ik ben het met je eens El Nico. Huntelaar heeft de afgelopen twee jaren laten zien dat hij het nog steeds kan. Huntelaar is ook uiteindelijk een van de meest effectieve spitsen geweest in het Nederlands elftal, altijd ondergewaardeerd en nu hier nog steeds. Hij is niet zo snel, is ook nooit zijn kracht geweest, en als je bediend moet worden in de 16 (waar hij het meest dodelijk is) is dat ook niet nodig. Dan moet je het hebben van slimmigheid, timing en een goede intuïtie waar je moet staan. Trezeguet was daar een goed voorbeeld van, ook niet snel maar wel dodelijk effectief. Daarnaast moet je ook niet vergeten dat hij een uitzondering is die besloten heeft om terug te komen naar zijn club (in tegenstelling tot Sneijder of Van der Vaart). Dat mag je zeker belonen en later omzetten naar een spitsentrainer. En wat is nou het probleem? 1 jaar contract? Kost dat nou zoveel? Dan laat je deze ras Ajacied toch niet afsluiten bij Heerenveen (waar hij je nog pijn kan doen ook)? Uiteindelijk beslist de trainer of je opgesteld wordt, dus als hij in dit jaar terugvalt naar een bedenkelijk niveau, dan speelt hij niet.
+1/-0

4 jaar geleden
Voorspelling: Volgend jaar speelt hij voor de Graafschap, dat promoveert, en hij scoort er een tegen Ajax.
+1/-0

dwtk (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Cijfers zijn dat hij er 1 op de 3/4/5 kansen inschiet. Tegen echte tegenstanders heeft hij al 2.5 jaar niet meer gescoord. laatste keer tergen Feyenoord....

Leuke voetballer geweest (geen topper), maar het houdt op...
+1/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal