Transparent
Inloggen
Sluiten

'Burgemeesters in Nederland achten de kans klein dat seizoen nog afgemaakt kan worden'

9 april 2020 00:29 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Burgemeesters in Nederland achten de kans klein dat seizoen nog afgemaakt kan worden"; image source: Pro Shots

De burgemeesters in Nederland achten de kans klein dat het huidige seizoen nog afgemaakt kan worden. Dat geeft burgemeester Paul Depla van Breda aan tegenover De Telegraaf. Depla voert het woord namens alle burgemeesters. Op basis van uitlatingen van het RIVM en intensivist Diederik Gommers lijkt het vrijwel onmogelijk dat de Eredivisie afgemaakt kan worden. "Het kabinet laat zich adviseren door deze mensen, dus de kans lijkt klein dat de sportcomplexen per 28 april weer open gaan en dat er kan worden getraind", aldus Depla. "En als het evenementenbesluit langer wordt doorgetrokken dan 1 juni, is de hervatting van de Eredivisie niet eens toegestaan. En als dat wél mag, is het de vraag of dat kán worden georganiseerd."

Depla begrijpt wel dat de KNVB zich voorbereidt op een herstart in juni. "Zoals horecabedrijven en de scholen dat ook zullen doen", zo geeft hij aan. "Iedereen moet klaar zijn voor een stap vooruit als we het coronavirus langzaam onder controle krijgen. Ik hoop dat we snel weer naar het voetbal kunnen en de kroegeigenaren de deuren weer kunnen openen, want dat betekent dat het veilig is."

Volgens de burgemeester van Breda kan de voetbalbond zich beter richten op het corona-proof maken van het nieuwe seizoen. "Wij hebben gezegd tegen de KNVB: richt je ook op het feit dat zo’n virus de hele competitie opnieuw op z’n kop kan zetten. Het is nog maar zeer de vraag of het virus straks definitief weg is", zegt hij daarover. "Ik heb namens de gemeenten bij de KNVB aangegeven: denk alvast na over de competitie van volgend jaar. Als ons dit dan opnieuw overkomt, kan er misschien een terugvaloptie zijn. Zorg voor flexibiliteit in de planning."

Depla vindt ook dat de communicatie van de KNVB beter moet. "Het moet klip en klaar zijn dat de gezondheid ver voorop staat. Dat vond ik in de beeldvorming niet sterk naar voren komen, maar ik merkte dat de KNVB het daarmee eens is. Laat er geen onduidelijkheid over bestaan dat de bond de volksgezondheid ook het belangrijkste vindt", aldus Depla. "De irritatie die er nu bij de mensen is, komt door de gedachte dat er een uitzondering wordt gemaakt voor het betaald voetbal. De hele samenleving zit op slot, maar het voetbal moet door. Alle burgemeesters van de 31 plaatsen met profvoetbal zullen ervoor zorgen dat het voetbal geen status aparte krijgt. Dat wil de KNVB ook niet, want men geeft aan het kabinet en RIVM te zullen volgen."
Tags

depla knvb nederland eredivisie kabinet rivm corona coronavirus diederik evenementenbesluit flexibiliteit gommers horecabedrijven intensivist irritatie klip onduidelijkheid proof slot sportcomplexen telegraaf terugvaloptie volksgezondheid zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Kijk. Dat klinkt een stuk realistischer dan het verhaal van de knvb. En het was ook logischer geweest om eerst met de burgemeesters en politie te overleggen over de haalbaarheid voor ze naar buiten kwamen met hun plannen...
+4/-0

1 jaar geleden
Is de KNVB niet gewoon bezig met de UEFA tevreden te houden?
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Inderdaad, hielelikkers. Maar misschien wel het verstandigst.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
In een stadion met toeschouwers spelen is natuurlijk totaal onmogelijk...
+2/-0

1 jaar geleden
Ik denk inderdaad dat de KNVB het tactisch speelt. Een onderbouwd schema maken waarvan ze toch al weten dat de burgemeesters het niet toe gaan staan. Op die manier tonen ze hun goede intenties om niet door de UEFA gestraft te worden.

Overigens zou ik het geweldig vinden als er deze zomer weer wat sport op tv is, maar dat terzijde. Het moet uiteraard wel op een veilige manier voor alle betrokkenen kunnen.
+1/-0

1 jaar geleden
Stoppen met het voetbal voor dit seizoen. Ongeveer 3/4 van de wedstrijden zijn al gespeeld.Met publiek zal er niet gespeeld mogen worden. Die inkomsten mis je dus sowieso. Misschien ook de tv gelden. Echter de extra kosten die gemaakt moeten worden om zonder publiek te mogen voetballen zullen vele malen groter zijn als het ontbreken van de tv gelden. Alvast nadenken over de nieuwe normen die vanaf het komend seizoen zullen moeten gelden. Voor hetzelfde geld wakkert het virus weer aan in de herfstperiode. Daar wordt nu al rekening mee gehouden.
+1/-0

1 jaar geleden
Voor sommige lieden die over de woorden van Marc Overmars vielen wordt het tijd om het woord sorry te gebruiken. Maar of Marc daar op zit te wachten van Gaal hoopt van niet.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik hoop voor Ajax dat het Overmars niet veel interesseert. En die van Gaal,, het is toch ook ergens geknapt hoor bovenin. Al dat snelle succes heeft hem zelf misschien minder goed gedaan dan dat hij vind.
+2/-0Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aanvult afslaan alvarez antony bag blind brobbey elsimao feyenoord fier hag haller jeroene joe jong klaiber knip koen kudus labyad magallan marin martinez mazraoui neres overmars pasveer sanchez tadic tagliafico