Transparent
Inloggen
Sluiten

Supportersvereniging Ajax: 'Het kan niet dat de KNVB zichzelf buiten de maatschappij plaatst'

8 april 2020 18:19 - EenVandaag
Foto: Pro Shots

Supportersvereniging Ajax: "Het kan niet dat de KNVB zichzelf buiten de maatschappij plaatst"; image source: Pro Shots

Ook de Supportersvereniging Ajax is niet te spreken over de intentie van de KNVB om de competitie uit te spelen. Dat geeft voorzitter Fabian Nagtzaam aan tegenover EenVandaag. "Het is onbehoorlijk bestuur", aldus Nagtzaam. "Het is echt onbestaanbaar dat je vooraf geschetste scenario's niet checkt, met in dit geval de burgemeesters."

Mocht de competitie stoppen zou Ajax op de eerste plek eindigen. "Maar wij zien onszelf dan absoluut niet als winnaar", zo geeft Nagtzaam aan. "Het hele betaalde voetbal heeft dan in dit geval verloren. Net als de hele maatschappij. Wij vinden het absoluut niet kunnen dat de KNVB zichzelf buiten de maatschappij plaatst."

Net zoals de burgemeesters vindt ook Nagtzaam het niets als er wedstrijden zonder publiek worden gespeeld. "Die ondersteunende diensten, zoals de politie en ambulances, die hebben het nu al druk genoeg. Willen we die dan ook nog gaan lastigvallen met voetbal in de zomermaanden? Ik denk het niet", zegt hij daarover. "Supporters zullen altijd bij elkaar komen. Het is een belevingssport. Daar is voetbal juist voor uitgevonden, voor het publiek. Spelen zonder zou het failliet zijn voor het voetbal."

Meer op EenVandaag




Tags

knvb maatschappij nagtzaam plaatst supportersvereniging ambulances belevingssport bestuur checkt eenvandaag failliet geschetste lastigvallen onbehoorlijk uitgevonden zomermaanden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Ik denk daar dus anders over, in deze tijd zijn alle maatregelen exceptioneel en waarom kan je de wedstrijden niet afspelen zonder publiek , je moet zorgen dat de "niet nadenkende supporters' niet laat reizen ,maar ik denk dat het wel meevalt hoeveel er zo stom zullen zijn om samen te reizen en anders heb je altijd nog snelrecht.
Het is toch maar 1 keer (tenminste mag ik hopen)!!
+1/-0

 
4 jaar geleden
En elke voetballer zijn eigen kleedruimte. 40 stuks? Dan de rest van de 2 teams nog. Scheidsrechter, grensrechters, vierde man, etcetera
+1/-0

 
4 jaar geleden
als het kleedkamers zijn van 2 vierkante meters wel ja. Het wordt een heel georganiseer en het wordt inderdaad inschatten/afwegen of het wel te doen is en natuurlijk of het medisch wel verantwoord is maar het is het onderzoeken/wikken/afwegen waard. Ook worden de testen op corona steeds beter en sneller en ook meer te verkrijgen.
+1/-0

4 jaar geleden
Ja, je moet ook zorgen dat mensen niet massaal in een park gaan lopen of in een supermarkt gaan staan, maar dat lukt ook niet. Kijk, Ajax-RKC geloof ik nog wel, maar hoe denk je dat t zal gaan met Feyenoord-Ajax? Gaan die duizenden fans dan allemaal rustig thuis op de bank zitten als t buiten lekker weer is en de horeca rustig aan misschien weer open zou mogen gaan...?
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
En als er dan Feyenoord-supporters buiten bij het stadion staan, dan komen er geheid ook Ajax supporters en dan hoef ik jou niet te vertellen wat er dan gaat gebeuren.
+1/-0

4 jaar geleden
De knvb geeft hiermee gewoon een slecht signaal af.
Het gaat ze gewoon om de centjes.
Ronduit belachelijk.

Ik ben echt wel fan maar in deze situatie heb ik het voetbal nog geen seconde gemist.
+2/-1

dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Vroeger had je een serie op TV Dallas, dat ging over olie/geld..... Dit lijkt er wel op. Wat een soap, ze kunnen beter allemaal in dimmen en gewoon over de toekomst gaan nadenken. De UEFA lijkt in zijn denkwijze wel op Trump.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten lucht mannsverk mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic taylor tsjah zucht