Transparent
Inloggen
Sluiten

Kees Jansma: 'Typerend voor de voetballerij dat men zich niet aan de afspraken houdt'

5 april 2020 21:46 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Kees Jansma: "Typerend voor de voetballerij dat men zich niet aan de afspraken houdt"; image source: Pro Shots

In navolging van velen prominenten uit de voetballerij is ook Kees Jansma niet te spreken over de uitspraken van Marc Overmars. "Ik vind dat nogal gênant. Heel Nederland volgt het RIVM en de overheid, maar de voetballerij heeft daar maling aan", aldus Jansma bij Studio Sport. "Hij gaat tegen de afspraak in om in elk geval tot dinsdag, als de KNVB overlegt over de voortgang van de competitie, niet als club een eigen mening naar buiten te brengen. Ik vind het typerend voor de voetballerij dat men zich niet aan de afspraken houdt."

Jansma vraagt zich af wat de reden is voor de uitspraken. "Eigenbelang is niet helemaal uitgesloten in de voetballerij", zo geeft hij aan. "Als de competitie wordt stopgezet, is Ajax niet alleen kampioen, maar ook zeker van Champions League-deelname volgend seizoen."

Evgeniy Levchenko, voorzitter van spelersvakbond VVCS, is ook verbaasd over de clubs die aangeven niet meer door te willen gaan met de competitie. "Ik weet dat de meerderheid van de eredivisiespelers de competitie graag wil afmaken. Ik vraag me af of de clubs die gezegd hebben te willen stoppen met de competitie wel met de spelers hebben gepraat", zegt hij daarover. "Ik weet precies welke spelers hebben gezegd te willen stoppen en welke spelers door willen. Het enige wat nu resteert is wachten. Ze worden gek van het thuiszitten en vinden het vervelend niks in groepsverband te kunnen doen. Ze willen vooral graag duidelijkheid."

Voorzitter van de European Leagues Jacco Swart geeft aan dat het belangrijk is dat de competities worden uitgespeeld, zowel vanuit sportief als economisch oogpunt. "Ik denk dat iedereen er belang bij heeft om de competitie af te ronden. Het is het beste als de competities op het veld worden beslist en niet achter de bestuurstafel", aldus Swart. "Daarnaast is er ook het economische belang. Je probeert zo min mogelijk schade op te lopen aan de bedrijfstak. Eredivisieclubs verkopen regelmatig spelers voor grote bedragen aan buitenlandse clubs. Als die inkomstenbron opdroogt, gaan clubs wel in de problemen komen."

Meer op NOS.nl
Tags

jansma typerend bedrijfstak bestuurstafel economisch eigenbelang eredivisiespelers evgeniy groepsverband inkomstenbron jacco knvb leagues levchenko maling nederland oogpunt opdroogt overheid overlegt overmars prominenten resteert rivm spelersvakbond stopgezet thuiszitten voortgang vvcs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Wat een gejankt. Doodziek van al die kenners en experts met lange tenen.
Sneu hoofden, en straks bij Ajax aankloppen voor financiële steun. Zo zijn die hypocrieten.
+2/-0

1 jaar geleden
Ben blij dat Overmars schijt heeft aan al die pseudo experts. Eigenbelang... hoe verzin je het. Er wordt geen kampioen uitgeroepen en het lijkt me vrij zinloos een potje te gaan voetballen met spelers die al drie maanden op de bank zitten. Als ze er nog zitten tenminste, want zowel bij Ajax als AZ, PSV en Feyenoord zal weer een exodus aan spelers op gang komen. Dus ga je een competitie uitspelen met andere spelers dan je hem begon. Hoezo competitievervalsing?
+6/-0

1 jaar geleden
Het mag bekend zijn dat Jansma geen Ajax supporter is en zich erg thuis voelt bij het "gemoedelijke en familiaire" PSV.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Gezondheid gaat voor, competitie ligt te lang stil om straks nog te kunnen hervatten: spelers kunnen niet in groepsverband trainen en zijn straks verre van wedstrijdfit. Moeten zich straks forceren en is er ook nog te weinig tijd om je optimaal voor te bereiden op komend seizoen. En dan heb je ook nog heel wat verschoven evenementen volgend jaar, dus dan kun je ook niet echt rusten.

En verder kan voetbal de bevolking op dit moment, en straks als de huidige crisis voorbij is, niets schelen. Het eerste wat we dan doen is families opzoeken, werken, weer in een normaal ritme komen.


Dus pleur lekker op met dit soort uitspraken. Ik hoop dat de grote clubs van alle landen uit de competitie stappen als de KNVB/UEFA/Nationale Bonden gaan dwingen de competities af te maken.
+3/-0

1 jaar geleden
Want het RIVM heeft nog zo gezegd: betaald-voetbalclubs mogen vóór dinsdag niets zeggen over de afwikkeling van het Eredivisieseizoen...
+1/-0Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.773 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aanvult afslaan alvarez antony bag blind brobbey elsimao feyenoord fier hag haller jeroene joe jong klaiber knip koen kudus labyad magallan marin martinez mazraoui neres overmars pasveer sanchez tadic tagliafico