Transparent
Inloggen
Sluiten

Louis van Gaal: 'Ik kan niet tegen clubs die deze coronacrisis misbruiken voor eigen gewin'

4 april 2020 10:06 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Louis van Gaal: "Ik kan niet tegen clubs die deze coronacrisis misbruiken voor eigen gewin"; image source: Pro Shots

Tegenover het Algemeen Dagblad haalt Louis van Gaal uit naar de discussie die nu in Nederland heerst of de Eredivisie moet worden uitgespeeld. "Ik vind het schandalig hoe het gezondheidsvraagstuk in de discussie over uitspelen of stoppen wordt ingezet", aldus Van Gaal. "Heel Nederland houdt zich aan wat het RIVM voorschrijft. Zíj zijn de specialisten. Maar terwijl ook de regering al wekenlang de experts volgt, zeggen wat voetbalclubs ineens dat het allemaal niet kan, Ajax voorop."

De oud-trainer en technisch directeur van Ajax gaat verder: "Wie willen niet uitspelen? Ga maar kijken: clubs die nu in de stand op een Europese plek staan, Feyenoord uitgezonderd, en clubs in de degradatiezone. Clubs die deze coronacrisis misbruiken voor eigen gewin, en het dan brengen als statement voor de volksgezondheid; ik ben een jongen die daar niet tegen kan. Als het mag van de deskundigen van het RIVM, hoop ik eigenlijk dat de middenmoot van de eredivisie ervoor kan zorgen dat de competitie wordt afgemaakt."

Als het aan Van Gaal ligt, wordt de competitie alsnog uitgespeeld. "Als vaststaat dat het coronavirus is verslagen, moet je eerst de huidige competitie uitspelen. Sport is er om een winnaar aan te wijzen, op het veld", zo geeft hij aan. "Niet om te zeggen: na 25 wedstrijden kappen we de boel achter een tafel af en is Ajax kampioen. Dat AZ op driekwart van een competitie evenveel punten heeft, dat doet er dan niet toe? Dat is onzin. Iedereen die sporter is, begrijpt wat ik bedoel."

Dat kan volgens de inmiddels gestopte trainer ook in juni of juli. "Er is deze zomer tijd zat, het EK is van de kalender. En als de UEFA en FIFA bereid zijn regels aan te passen en ruimte te bieden, nou: aan de slag dan", zegt hij daarover. "En volgend seizoen de competitie dan wat indikken, door meer doordeweekse duels. Kan prima in de belasting van spelers, want in deze weken rusten ze nu onbedoeld alvast uit."
Tags

gaal coronacrisis gewin misbruiken eredivisie nederland rivm belasting coronavirus degradatiezone deskundigen driekwart feyenoord fifa gezondheidsvraagstuk indikken kalender kappen middenmoot onbedoeld onzin regering specialisten sporter statement uefa uitgezonderd vaststaat voetbalclubs volksgezondheid voorschrijft

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Na "95 een enorme engnek geworden.
AZ wil ook stoppen. Terwijl FEY ook nog 2e kan worden toch? Hoor je niemand over.
+1/-0

1 jaar geleden
Van Gaal: je meninkje is echt compleet irrelevant. Dat je je ervoor leent hier in een krant opschudding over te gaan maken, zegt veel over hoe narcistisch je bent.
+1/-0

1 jaar geleden
En Louis, ik kan niet tegen mensen die deze crisis denken opgelost te hebben ergens voor half augustus. Zodra de uefa en de fifa gaan vertellen wat zij willen krijg ik vlekken in mijn nek. Als er 2 organisaties zijn die heel braaf hun smoel moeten houden en alles moeten accepteren wat er gezegd wordt zijn zij het wel. De wil om de competitie uit te spelen is namelijk geen sportieve, maar een commerciele.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik zal van Gaal altijd dankbaar blijven voor het succes dat Ajax heeft gehad onder zijn leiding. Van Gaal is naar mijn optiek juist altijd hetzelfde gebleven: een gymleraar die zijn mening niet verkropt. Het klopt dat Van Gaal niet goed kan tegen kritiek of als iemand het niet met hem eens is, dan kan het een hele nare man worden. Is ook de reden waarom hij altijd problemen had met media, journalisten, verslaggevers etc. Dat zijn namelijk mensen die vaak de advocaat van de duivel willen spelen, zaken van een andere kant willen belichten. Ook al voel ik heel veel voor deze club, moet ik het toch een beetje eens zijn met zijn mening. Ajax zat in de hoek waar de klappen vielen, na de winterstop echt verschrikkelijk slecht voetbal laten zien, dragende spelers lieten het echt afweten (op Tadic na in de laatste twee wedstrijden). Het was echt een grote vraagteken of Ajax orde op zaken ging stellen, dan komt het erg goed uit om gegarandeerd CL te spelen als je de huidige stand aanhoudt. Oké, geen kampioenschap. Maar dit seizoen heeft toch een negatief tintje gekregen, een kampioenschap vier je toch niet nu. Marc houdt van de centjes, en CL zorgt wederom voor een financieel goed jaar. Je hoort mij zeker niet klagen als de competitie niet wordt uitgespeeld en Ajax komende zomer weer in de CL speelt, maar ik begrijp het goed dat een niet-Ajaxfan dit niet zo ziet.
+1/-0

tackle (geschorst)
1 jaar geleden
Van Gaal hebben wij je mening dan gevraagd. Bemoei je met je eigen zaken vies mannetje. Het mes in de rug van Johan ben ik niet vergeten. Vanaf dat moment heb je voor eens en voor altijd afgedaan.
+3/-0

1 jaar geleden
van gaal mis kwal moet zijn mond houden denk dat hij nog steeds alles beter weet net zoal p r de vries
+1/-0

1 jaar geleden
Van Gaal naar een antwoord vragen, is vragen naar de bekende weg.Natuurlijk wordt Ajax aangevallen, maar Overmars zet de spelers alleen maar op scherp mocht er overhoop nog gebald worden in Nederland.
+1/-0Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.773 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aanvult afslaan alvarez antony bag blind brobbey elsimao feyenoord fier hag haller jeroene joe jong klaiber knip koen kudus labyad magallan marin martinez mazraoui neres overmars pasveer sanchez tadic tagliafico