Transparent
Inloggen
Sluiten

Wim Kieft: 'Het is veel te gemakkelijk wat Ajax nu via Marc Overmars keihard roept'

4 april 2020 10:00 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Wim Kieft: "Het is veel te gemakkelijk wat Ajax nu via Marc Overmars keihard roept"; image source: Pro Shots

Ook Wim Kiefst is kritisch op Marc Overmars na zijn statement van eerder deze week. Dat geeft de oud-spits van Ajax aan in zijn column in De Telegraaf. "Het is veel te gemakkelijk wat Ajax nu via Marc Overmars keihard roept in het interview in De Telegraaf", aldus Kieft. "Stop met de Eredivisie. Ja, hij overleeft dat wel met Ajax, maar die andere clubjes? Had Ajax hetzelfde geroepen als ze op doelsaldo tweede op de ranglijst hadden gestaan achter AZ, of nog in de kwartfinale van de Champions League actief waren?"

Volgens Kieft is het allemaal zo selectief. "Bij stoppen van de competitie gaat Ajax er natuurlijk vanuit dat ze als koploper het lucratieve Champions League-ticket krijgen. Op doelsaldo. Daar nemen ze gewoon een voorschot op", zo geeft hij aan. "En Overmars zegt dat Ajax daar eveneens het meeste recht op heeft omdat de club afgelopen jaren de meeste Europese punten heeft verzameld voor Nederland. Wat een kulargument. Dat heeft werkelijk niets met deze situatie te maken."

Overmars gaf aan veel vertrouwen te hebben in de slotfase van het seizoen, omdat de selectie inmiddels weer helemaal fit is. "Waar is die gedachte op gebaseerd?", vraagt Kieft zich af. "Sinds de winterstop bleek na iedere wedstrijd een Ajacied geblesseerd te zijn. Van de laatste dertien duels gingen er zeven verloren met uitschakeling voor de KNVB-beker door FC Utrecht, uitschakeling in de Europa League door een kleinduimpje als Getafe en de kansloze nederlaag thuis tegen AZ. Hoezo vertrouwen?"

De analist geeft aan dat het allemaal preken is voor de eigen parochie. "Begrijpelijk, maar je moet het wel schetsen", aldus Kieft. "RKC Waalwijk en ADO Den Haag scharen zich achter Ajax omdat ze zo hopen alsnog degradatie te ontlopen. FC Utrecht en Feyenoord willen juist doorgaan om de bekerfinale te spelen en zich zo direct te kwalificeren voor de Europa League. Stopt de Eredivisie nu, dan staat FC Utrecht met lege handen. Feyenoord zat in een flow en ziet de kans op plek twee of zelfs de titel in rook opgaan."
Tags

kieft overmars utrecht eredivisie feyenoord telegraaf ado bekerfinale clubjes column degradatie getafe hoezo kiefst kleinduimpje knvb kulargument lege nederland ontlopen overleeft parochie preken rkc rook scharen schetsen selectief statement titel voorschot

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Lekker man al deze meningen. Iedereen vergeet even dat AZ ook wil stoppen.
+1/-0

1 jaar geleden
ja, en al die clubs die in een flow zaten zijn die flow ook weer kwijt. Na 1 juli de competitie beeindigen is competitievervalsing, Emmen is 2/3e van zijn selectie kwijt, die spelers mogen per 1 juli waar dan ook aan het werk. Zo zijn er meer clubs, huurcontracten zijn opgezegd, aflopende contracten zijn opgezegd. Gaat leuk worden joh. Dit seizoen is zoals Overmars al zei dood, de sjeu is eruit, stoppen is het beste. Wie heeft daar het meeste baat bij? Ajax waarschijnlijk, maar kampioen zullen ze ze zich niet noemen. Het RIVM zal zeer omzichtig te werk gaan, want te vroeg zaken vrijgeven kan zomaar een nieuwe golf zieken veroorzaken. Die stellen liever uit tot verder, dan dat ze ons te vroeg loslaten, gelukkig.
+1/-0

1 jaar geleden
Erg makkelijk om zo te reageren.
Stel dat Real Madrid dit zou zeggen of Liverpool? Dan vindt iedereen het fantastisch dat een club zo opstaat in het belang van de bevolkingsgezondheid.
Waar blijft overigens een statement van Real en Barca tegen de uefa?
NOODTOESTAND is Spanje wordt met twee weken verlengd.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat komt er niet, ze zijn financieel afhankelijk van diverse partijen. Die clubs zijn financieel niet gezond en krijgen nu de rekening
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het kabinet wil toch financiële steun bieden?
Drie keer raden waar dat geld terecht komt in Zuid Europa...
+1/-0

1 jaar geleden
Snap niet waarom iedereen wil stoppen. Lekker man, beetje voetbal deze zomer. Niets mis mee. Zelfs als er spelers vertrekken hebben we nog steeds meer kans om kampioen te worden dan voor de crisis. Laten we eerlijk zijn, het ging verschrikkelijk.
+1/-0Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aanvult afslaan alvarez antony bag blind brobbey elsimao feyenoord fier hag haller jeroene joe jong klaiber knip koen kudus labyad magallan marin martinez mazraoui neres overmars pasveer sanchez tadic tagliafico