Transparent
Inloggen
Sluiten

Johan Derksen: 'Marc Overmars is bang dat AZ kampioen wordt en wil daarom stoppen'

3 april 2020 22:18
Foto: Pro Shots

Johan Derksen: "Marc Overmars is bang dat AZ kampioen wordt en wil daarom stoppen"; image source: Pro Shots

Vrijdagavond haalde Johan Derksen in Veronica Inside hard uit naar Ajax. De analyticus had geen goed woord over het statement van Marc Overmars dat de competitie zou moeten stoppen. "Ik las dat stuk en dacht eindelijk iemand met eigen mening en met karakter", aldus Derksen. "Toen zat ik er even over na te denken en las ik wij gaan naar de Champions League, want wij staan bovenaan. Natuurlijk is Overmars gebaat bij het stoppen van de competitie, want Ajax draait voor geen meter."

Derksen ging verder in zijn relaas tegen Overmars: "Dadelijk wordt de competitie wel hervat. Ziyech is er dan niet meer bij, want Chelsea geeft daar geen toestemming voor. AZ heeft al twee keer van je gewonnen en je bent bang dat je geen kampioen wordt. Daarom wil je stoppen met de competitie. Ze hebben een beter doelgemiddelde dan AZ en daarom claimen ze die plek omdat ze bovenaan staan. Het zijn allemaal eigen belangetjes, maar die worden gebracht dat ze fatsoenlijk moeten zijn en in de maatschappij je dit risico niet kan lopen."

Volgens de voormalig hoofdredacteur van Voetbal International moet de competitie toch gestopt worden. "Je moet de knoop doorhakken, want het is onrealistisch", zo gaf hij aan. "De dokter van de FIFA is boos op de UEFA, omdat de UEFA boos is op Nederland en België, omdat zij willen stoppen. Niemand weet het. Dan moet je gewoon je eigen fatsoensnormen volgen."


Tags

derksen overmars uefa belangetjes belgie chelsea claimen dadelijk doelgemiddelde dokter doorhakken fatsoensnormen fifa hoofdredacteur maatschappij nederland onrealistisch relaas statement veronica ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Driessen gaf aan dat Overmars wel wil helpen met het oprichten van een fonds. Derksen zijn mening is ondergeschikt.
En iedere club heeft zelf belangen, zowel PSV, ADO en Utrecht en Feyenoord.
Als Overmars had gezegd dat hij wilde dat ze door zouden spelen, dan was daar ook kritiek op dus ja...
+2/-0

 
2 maanden geleden
AZ is het eens met Ajax, dat strookt niet met die uitleg Johan. Er is natuurlijk allang uitgerekend wat het allemaal kost en afspraken gemaakt over gelden. Want daar draait het momenteel bij iedere club om. Er wordt ook geen kampioen aangewezen dus om het kampioenschap gaat het al niet meer over. Tis simpel, gezondheid voorop en daarna een zo laag mogelijk verlies voor alle clubs. Dat is dus wat Overmars zegt en waar de rest direct achterstaat. Geen twijfel zelfs bij AZ, dan lijkt me duidelijk dat de clubs meer weten dan gezegd en blijkbaar de minst slechte optie willen. Ook al niets anders dan anders.
+1/-0

2 maanden geleden
"Eigen belangetjes", precies zoals Derksen zichzelf altijd profileert.
+1/-0

2 maanden geleden
Derksen is bang dat als de competitie stopt hij zelf weinig doms kan lullen en zodoende het programma onnodig is , allemaal eigen belang dus
+1/-0

2 maanden geleden
Klopt niet wat Derksen zegt. Als Ziyech niet mee kan doen, omdat Chelsea hem opeist dan is er sprake van rechtsongelijkheid. Dat betekent dat er niet meer gespeeld kan worden. Er liggen gewoon contracten met spelers. Daar heeft de FiFa en UEFA niets over te zeggen. Dat is gewoon arbeidsrecht + CAO. De FiFa heeft zelf overigens aangegeven dat het bij hun slechts om een advies gaat dat de contracten kunnen doorlopen tot het einde van de competitie.
Daarbij zullen waarschijnlijk alle spelers weer beschikbaar zijn en kan Ajax in de sterkste opstelling spelen en dan zie ik ze gewoon alles winnen.
+1/-0

2 maanden geleden
Johan Derksen: 'Marc Overmars is bang dat AZ kampioen wordt en wil daarom stoppen' puur speculeren... Als de competitie stopt wordt Ajax geen kampioen, als het door gaat heeft Ajax een goede kans kampioen te worden. Ajax draait voor geen meter gaat toch ook al niet meer op. Geen 1 club weet nu hoe ze gaan draaien mochten ze het hervatten, allemaal speculatie. Ziyech is er niet meer bij??? Dat weet je toch allemaal niet, allemaal speculatie, niets is nog zeker. Laten we nou eerst zorgen dat de epidemie voorbij is.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Persoonlijk zie ik de Engelse oplossing wel zitten , spelers in quarantaine in een hotel en dan zonder publiek een tournee afwerken voor de belangrijkste plaatsen ,dus kampioenschap en degradatie en van de gelden om de fonds te vullen om de kleinere clubs te helpen, er zullen wel haken en ogen aan vastzitten maar het onderzoeken hiervan is de moeite waard.
Als het lukt heb je wel veel voordelen ,je hebt een kampioen ,degradanten,clubs uit de financiële problemen en de mensen thuis hebben iets om naar uit te zien en naar toe te leven in deze moeilijke tijden.
Je kan bij de spelers ook nog een Corona test doen (als er straks voldoende zijn).
+1/-0

2 maanden geleden
Costa Rica, waardeloos idee.
+1/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
mag je zeggen, mijn opvatting is dat als iemand kritiek heeft over iemand anders en dat uitspreekt, er een uitleg of een ander idee er tegen overstaat, anders staat dat zo goedkoop en zinloos??
+1/-0

2 maanden geleden
Beetje ongenuanceerd van Derksen maar ook van Overmars. Natuurlijk hebben veel mensen die er middenin zitten graag snel duidelijkheid maar er spelen ook andere belangen. En het eerste belang is het publiek, de fans. Want we zeggen allemaal terecht dat voetbal nu een bijzaak is maar ik zou nu toch erg graag wat voetbal en andere live sporten zien, wanneer medisch verantwoord. Kampioen worden of als eerste aangewezen worden geeft niet de juiste genoegdoening als het mogelijk is om de competitie op de een of ander manier af te maken. Dat gehuil om Ziyech na Juni moeten we maar even van ons afzetten, je kan ook al iemand anders halen, geld genoeg.
+1/-0

2 maanden geleden
Even samenvatten:
Deze clown zegt: Overmars heeft een eigen mening en karakter. Vervolgens zegt hij: maar deze mening komt hem heel goed uit, foei. En als laatste: Overmars heeft wel gelijk....
+1/-0

2 maanden geleden
Het is toch allemaal show, als Derksen zegt ik ben het er mee eens dan is het programma binnen 10 minuten afgelopen. Het was allang bekend dat van der Sar overleg had gehad met PSV en AZ. Feyenoord belde niet in voor de conference call. Van der Sar kon dit nieuws niet naar buiten brengen omdat hij in de ECA zit, onderdeel van de UEFA. Dus er is besloten om Overmars het nieuws naar buiten te laten brengen... Onder noemer Overmars werd ongeduldig, impulsief en was het zat...
+1/-0

2 maanden geleden
In december voetballen we nog steeds niet vrees ik.
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

allereerst arrest barcelona basten betweter black boa bosman box bunker chelsea control corona donvito dwtk fier gemeente gotze koen liverpool luigitentorioabc milan nederland onzin potter rijkaard schudden smiley uitstraling wereldtoppers