Transparent
Inloggen
Sluiten

'AZ, PSV en Feyenoord scharen zich achter standpunt Ajax'

2 april 2020 18:14 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"AZ, PSV en Feyenoord scharen zich achter standpunt Ajax"; image source: Pro Shots

Volgens het Algemeen Dagblad hebben AZ en PSV zich achter het standpunt van Ajax geschaard en de KNVB geadviseerd om direct te stoppen met de competitie. Beide clubs hebben op donderdag telefonisch overleg gevoerd met Ajax en afgesproken is dat ze samen zullen optrekken. Dat is in een overleg met alle clubs ook nog eens herhaald.

Vitesse en FC Utrecht gaven openlijk al aan nog niet te willen stoppen met de competitie en eerst de volgende conferencecall van de UEFA af te willen wachten. Volgens algemeen directeur Thijs van Es van FC Utrecht is er bij Ajax sprake van een clubbelang om de competitie te willen stoppen, net zoals het voor FC Utrecht juist beter is als de competitie nog wordt hervat. "Iedereen heeft een clubbelang, maar uiteindelijk zal er een beslissing vanuit het collectieve belang genomen moeten worden", aldus Van Es tegenover De Telegraaf. "Daarom is het belangrijk om nu alle scenario’s zorgvuldig uit te werken om zo tot de best mogelijke beslissing te komen in deze uiterst gecompliceerde situatie."

De KNVB zal dinsdag in een videoconferentie alle clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie bijpraten over de mogelijke gevolgen van de twee scenario's die er nu nog zijn over het al dan niet uitspelen van de competities.

Update 19:15: De Telegraaf meldt dat ook Feyenoord wil stoppen met het huidige seizoen. De clubleiding van de Rotterdammers moet hierover nog wel in gesprek met de eigen raad van commissarissen.

Meer op AD.nl




Tags

feyenoord utrecht knvb scharen telegraaf bijpraten conferencecall eredivisie gecompliceerde geschaard herhaald optrekken uefa videoconferentie vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Zo hoort het. Op dit moment telt voetbal even niet. De KNVB durft geen beslissingen te nemen, denken alleen maar aan geld, dan maar zo. Ik hoop dat deze drie 4 clubs straks uit de competitie stappen als ze bij de KNVB hun plan toch willen doordrukken.
+3/-0

dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Ajax moet gewoon AZ 10 miljoen van de CL start premie geven van volgend seizoen ter compensatie. Ik vind AZ zich netjes opstelt. Nu met alle clubs unaniem naar de KNVB zijn en klaar. De KNVB moet het met de rest van de clubs regelen samen met hoofdsponsors ING, Heineken en nog een paar......
+1/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
10 miljoen? Wat denk jij dat het lollies zijn die Ajax uitdeelt? Op basis van wat moet Ajax betalen? Ajax staat 1e, Ajax loopt ook geld mis mochten ze kampioen geworden zijn. Daarbij lopen ze flinke transfersommen mis nu.
Moeten ADO en RKC dan ook clubs compenseren omdat ze er in mogen blijven? En moet de nr 5 geld overmaken naar de nr 6 omdat die niet Europa ingaan? Alsof AZ aan Ajax 10 miljoen zou overmaken als het andersom was.
Sommige hebben pech de andere mazzel. Clubs als RKC en ADO komen nog het beste weg want die zouden kapot gaan bij degradatie.
En daarbij, Ajax haalde mega veel punten binnen vorig jaar en mede daardoor kan AZ de 2e ronde CL instromen.
+4/-1

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Kleine reactie, je begrijpt er helemaal niks van. Een club als Real Madrid duikt ipv van 800 miljoen 1.5 miljard de schuld in, dat mag hier in Nederland niet..... Dus heel veel clubs moeten geholpen worden en dat is o.a. een taak van Ajax. En dat gaat gebeuren ook als alle clubs zich unaniem achter over Overmars stellen. De KNVB zal mee moeten helpen met sponsors als ING en Heineken.

Jij begrijpt echt niet dat het crisis is en dat iedereen elkaar moet helpen. Typisch mens jij, alleen ikke en ikke... Hoe simpel kun je zijn....
+1/-5

 
4 jaar geleden
Over simpel gesproken, slaap lekker. Met je uitdeel acties van Ajax .
En daarbij, Overmars heeft aangegeven na te willen denken over een fonds, met daarin de ING, de overheid en vermogende clubs.
+5/-1

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
Volgens 17 miljoen mensen was het eerst een griep. Wat het in feite eigenlijk nog is.
Maar goed, jij hebt top ideeën, ben blij dat jij niet de penningmeester bent bij Ajax.
Elkaar helpen prima, maar lukraak maar 10 miljoen overmaken is natuurlijk lachwekkend.
Fijne avond vriend.
+3/-1

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Alle supics mutsen, cry argenetina.
.
+1/-4

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
direct stoppen. dan deze stand nemen. Of de stand van halverwege de competitie dan hebben we allemaal een keer tegen elkaar gespeeld lijkt mij het beste ???
+2/-0

4 jaar geleden
Goedzo, kappen met die handel. Dit is niet het moment om te discussiëren over een vervolg. Die tijd komt wel weer wanneer het weer veilig is. Wees voorzichtig allemaal en denk niet dat het wel meevalt allemaal want dat is niet zo. Stay safe.
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal