Transparent
Inloggen
Sluiten

Mike Verweij: 'Ajax sluit niet uit dat het uit de competitie zal stappen'

2 april 2020 12:14 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Mike Verweij: "Ajax sluit niet uit dat het uit de competitie zal stappen"; image source: Pro Shots

Het is niet uitgesloten dat Ajax uit de competitie stapt als de Eredivisie wordt voortgezet. Dat geeft Mike Verweij aan in Telegraaf TV. "Ze zeggen dat ze het niet uitsluiten. Ik denk dat het niet zo ver zal komen, want het is een heel forse stap om te doen", aldus Verweij. "Ajax heeft wel een heel machtig wapen in handen. Ajax weet dat de tvgelden in Nederland voor een heel groot deel gebaseerd zijn op de uitstraling en exposure van Ajax. Als Ajax in het hemd wordt gezet door de andere clubs, kunnen ze nog altijd hun eigen tvrechten gaan uit onderhandelen."

Overmars krijgt veel kritiek omdat het makkelijk roepen is als koploper dat de competitie moet worden gestopt. "Maar hij geeft aan dat hij dat ook zou zeggen als ze tweede, derde of vierde hadden gestaan", zegt Verweij daarover. "Het is natuurlijk niet te bewijzen, maar bij Ajax was er ook de overtuiging dat als de competitie uitgevoetbald zou worden ze kampioen gingen worden. Alle spelers zijn weer fit en Ajax heeft de beste selectie van Nederland. Je weet het natuurlijk nooit als de competitie stil ligt, maar Overmars geeft ook aan dat het niet om het voetbal gaat, maar om de volksgezondheid."

Ajax wordt financieel ook heel hard getroffen door het coronavirus. "Donny van de Beek zou weggaan, Sergino Dest zou weggaan. Overmars zei letterlijk dat de handtekeningen bijna stonden bij een aantal spelers", zo geeft Verweij aan. "Ajax loopt daar mogelijk tientallen miljoenen euro's mis, maar dat maakt ze niet uit. Ik weet niet of ze nu allemaal blijven, maar het staat vast dat die transfers een stuk gecompliceerd worden. De voetbalwereld en de complete wereld ziet er heel anders uit naar het coronavirus."

Meer op Telegraaf.nl




Tags

verweij overmars coronavirus nederland weggaan beek dest eredivisie exposure gecompliceerd handtekeningen hemd machtig telegraaf tvgelden tvrechten uitgevoetbald uitstraling volksgezondheid voortgezet wapen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Iedereen haat ons toch al, we don't care. Het gezonde van Ajax is gelukkig nog aanwezig.
+1/-0

4 jaar geleden
De waarheid ligt in het midden,Ajax heeft niets aan een herstart van een competitie met spelers die al met hun hoofd bij een andere club zijn.De gang naar de kuip zou het begin kunnen zijn voor een seizoen waar geen prijzen zijn gehaald en dat kan nooit de bedoeling zijn van een competitie waar Ajax naar de slachtbank wordt gedreven.
+1/-0

4 jaar geleden
stoppen nu of de stand bij de helft van de competitie pakken dan hebben we allemaal een keer tegen elkaar gespeeld
+1/-0

4 jaar geleden
Dest naar Bayern vind ik nog steeds een lacher...vind hem heel matig als RB. Verdedigend, plus nog geen goal bij Ajax het eerste....

Effin ze zullen het misschien wel beter weten. Ik vind het prima.

Liverpool moet kampioen worden anders is het gewoon heel zielig gewoon... Voor die fans en spelers.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik zou het zelfs een heldendaad vinden mochten wij niet mee gaan in de waanzin betreffende de "eisen" van de uefa. Dan maar als enige uit de huidige competitie stappen, dat zal een statement zijn van jewelste. Eigenlijk hadden onze jongens uit bij chelsea direct van t veld moeten stappen na die 2 discutabele rode kaarten. Laat ze lekker de **** krijgen die uefa, waar alles draait om dat klote geld terwijl er in heel de wereld duizenden levens zijn verwoest, maar daar hebben ze geen boodschap aan. Ja, ik ben behoorlijk pissig!
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal