Transparent
Inloggen
Sluiten

Marc Overmars: 'De Eredivisie is dood, het leven is eruit, de lol er vanaf'

1 april 2020 23:05 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Marc Overmars: "De Eredivisie is dood, het leven is eruit, de lol er vanaf"; image source: Pro Shots

Ajax is niet te spreken over de KNVB. In een reactie aan De Telegraaf geeft directeur voetbalzaken Marc Overmars aan niet te begrijpen dat de competitie niet wordt beëindigd. "Waarom gaat het op dit moment over geld en niet over de volksgezondheid?", aldus Overmars. "Ik had gehoopt dat de KNVB een zelfstandige beslissing zou nemen, maar in plaats daarvan verschuilt men zich achter de UEFA."

Overmars gaat verder: "Ik heb er gewoon moeite mee hoe het gaat. Wij zijn in Nederland niet zo afhankelijk van de tv-gelden als de competities in Spanje, Engeland, Italië en Duitsland. Ik denk dat de grote landen de UEFA onder druk hebben gezet om ten koste van alles door te voetballen. En de UEFA heeft daar ook baat bij, omdat het wel of niet uitspelen van de Champions League een verschil betekent van honderden miljoenen euro’s."

Wat Ajax betreft wordt de competitie direct beëindigd. "Ik weet dat heel veel clubs er ook zo over denken, gewoon duidelijkheid willen en vinden dat de Eredivisie niet meer moet worden uitgespeeld. De Eredivisie is dood, het leven is eruit, de lol er vanaf: noem het zoals je het wilt", zo geeft Overmars aan. "Premier Rutte zei niet voor niets dat dit de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog is. Natuurlijk weten we dat er honderd gevolgen aan vastkleven als we nu een streep onder de competitie zetten. Maar die zitten ook vast aan het na 1 juli doorspelen. Wat denk je van Hakim Ziyech die vanaf die datum bij Chelsea onder contract staat?"

Volgens de directeur voetbalzaken moet pas weer begonnen met voetballen als al het gedoe en gedonder weer voorbij is. "Dat is wel zo respectvol naar alle mensen die nu op de intensive cares voor hun leven vechten", zegt hij daarover. "En wie zegt mij dat de stekker begin juni of juli niet alsnog uit de Eredivisie wordt getrokken? Kijk hoe we drie weken geleden over het coronavirus dachten. En leg de uitspraken van premier Rutte van een maand geleden naast zijn huidige boodschap. KNVB, creëer gewoon nu duidelijkheid!"

Meer op Telegraaf.nl




Tags

overmars eredivisie dood knvb uefa rutte cares chelsea coronavirus creeer doorspelen duitsland engeland gedonder intensive nederland respectvol stekker telegraaf vastkleven verschuilt volksgezondheid zelfstandige ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Ongeveer de helft van de clubs dacht er al vorige week over, maar de KNVB volgt braaf de UEFA. Blij dat er eens iemand zicht uitspreekt. Dacht even dat voetbal in een soort parallel universe zat.
+1/-0

3 jaar geleden
Alles stoppen. Hoeven spelers ook niet individueel thuis trainen om zo wedstrijdfit te blijven, want dat is niks.
+1/-0

Bowser (geschorst)
3 jaar geleden
Denk dat Marc er anders over dacht als az bovenaan had gestaan
+2/-0

3 jaar geleden
duidelijke taal en helemaal mee eens!
+1/-0

3 jaar geleden
Waarom maken de clubs gezamenlijk geen statement? Met zijn alle een brief naar de KNVB, de mazzel. Desnoods die je het met de clubs die willen stoppen. Eigenlijk heb je er maar een paar nodig.
En wat een slapjanussen bij de KNVB, ze schijten in hun broek van angst voor de Uefa.
Ik zou het prachtig vinden als Ajax zich terug trekt uit de competitie. Dat zou ballen tonen. En ik weet zeker dat er meer volgen.
Dan maar geen Europees voetbal, maar wel ballen getoond en respect naar de mensen die het nu echt zwaar hebben of die familieleden hebben verloren zonder afscheid te kunnen nemen, dat is namelijk de realiteit nu.
+6/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos