Transparent
Inloggen
Sluiten

Bonden krijgen tot 3 augustus om competitie uit te spelen

1 april 2020 17:11 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

Bonden krijgen tot 3 augustus om competitie uit te spelen; image source: Pro Shots

De UEFA dringt aan op het uitspelen van alle competities. Dat geeft de KNVB aan in een persbericht op de officiële website. Alle voetbalbonden krijgen tot 3 augustus de ruimte om de eigen competitie af te kunnen ronden. Volgens de KNVB betekent dit dat halverwege juni moet worden gestart met de hervatting van de competities.

De voetbalbond geeft daarbij aan dat er pas gevoetbald gaat worden als het volgens het RIVM veilig is. De KNVB kan na het overleg met de UEFA nu samen met de ECV en CED invulling gegeven aan het scenario de competitie eventueel hervat gaat worden. Hierover zal breed overleg worden gevoerd met alle betrokkenen. Ook worden alle consequenties in beeld gebracht als de competities toch definitief gaan stoppen.

Bij de UEFA en FIFA liggen nog veel vragen, met name over de aflopende spelerscontracten en transfers. De UEFA komt hier volgens de KNVB later op terug.

Update 20:04: De KNVB heeft het statement aangepast. Het is het streven om voor 3 augustus klaar te zijn. Het is geen harde eis zoals eerst werd aangegeven.

Meer op KNVB.nl
Tags

knvb uefa ced dringt ecv fifa persbericht rivm spelerscontracten statement

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Tsja, dat gaat dus niet gebeuren, dat uitspelen. Misschien - klein kansje - zonder publiek.
+1/-0

dwtk (geschorst)
1 jaar geleden
DE UEFA kan zoveel willen. Chelsea heeft al gezegd per 1 juli is Ziyech van ons en gelijk hebben ze. Dus Ajax weigert te spelen, krijg je een rechtzaak net als het Bosman arrest. Duurt jaren, dus in 2025 moet alles teruggedraaid worden.

De grote clubs die extreem belachelijke salarissen betalen komen in de problemen. Geen tv gelden, spelers die in waarde dalen.....

Tja eindelijk is de corrupte UEFA in de problemen. Deze corona crisis zorgt er voor dat diverse imperiums gereset worden.
+1/-0

1 jaar geleden
Nederland moet eens een keer niet naar “de pijpen van de UEFA dansen”. Bij de UEFA staan alleen de zogenaamde grote landen en het grote geld centraal.
Gewoon zelf een duidelijk statement maken. Nu niet meer spelen en samen tot een oplossing komen!
Wellicht slaat meer landen volgen. Nu blijft de commercie leidend en wordt er niet gedacht aan clubs, supporters en spelers.
De focus kan er bij ons onmogelijk zijn, met spelers die, of al weg zijn of van plan zijn te vertrekken. Onmogelijke opdracht. Geldt overigens in midere mate ook voor andere clubs.
KNVB, maak aub een eigen keuze en laat je niet leiden door de geldwolven van de UEFA
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik hoop persoonlijk dat ze zich wel laten leiden want als het seizoen nu voorbij is dan is de titel ook weg. Ik zie geen enkel scenario waar men akkoord gaat met Ajax uitroepen tot kampioen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Geen kampioen misschien maar wel direct champions
League. Dat is op dit moment echt essentieel! Direct Champions League biedt zoveel extra kansen op nieuwe spelers, spelers die blijven en de financiële voorsprong op de rest van de clubs.
Bij het uitspelen van de competitie geef ik ons persoonlijk weinig kans met het programma en de focus en motivatie doe helemaal weg is. Het wordt dan gewoon een grote loterij
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
1 jaar geleden
De UEFA is een jodeljongetje van de grote clubs maar er gaat geen competitie meer uitgespeeld worden. Chelsea claimt per 1 juli Ziyech en gelijk hebben ze. Zo zijn er meer contracten. Het enige wat de UEFA kan doen is om zowel Ajax als Chelsea een bonus te geven, maar waar zijn we dan mee bezig? De grote clubs hebben jaren lang gegokt en eindelijk eens verloren, gerechtigheid met geld win je dus niet alles.
+1/-1

1 jaar geleden
Zolang de Uefa geen klote doet aan hun corruptie, en aan de mega schulden die de grote clubs mogen hebben, intreseert het mij geen flikker of die clubs in zwaar weer komen of niet.
Gelukkig kan Ajax zijn eigen broek aanhouden!
+1/-1

1 jaar geleden
Lekker voetballen in de zomervakantie! Halflege stadions.
Zonder uitpubliek uiteraard, want je kunt er donder op zeggen dat de burgemeesters dat gaan verbieden omdat hun halve politiekorps na de Coronacrisis (als die dan überhaupt al voorbij is) ook op vakantie gaat.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hahaha, jij denkt dat er publiek bij mag? Het gaat hoogstwaarschijnlijk nog echt heel lang duren voordat dat mogelijk is hoor.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dan heb je niet goed gelezen...
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een ongelofelijke onzin. Bij Ajax, PSV en AZ de beste spelers zoals gebruikelijk verkocht. En dan nog een competitie uitspelen met andere spelers?
Pure competitievervalsing. Welke gek verzint dit? Hoop dat de KNVB de ballen heeft om dit te weigeren.
+1/-0Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aanvult afslaan alvarez antony bag blind brobbey elsimao feyenoord fier hag haller jeroene joe jong klaiber knip koen kudus labyad magallan marin martinez mazraoui neres overmars pasveer sanchez tadic tagliafico